Ruim 800 reacties na openbaar onderzoek ringtracé kanaal Bossuit-Kortrijk

Het openbaar onderzoek in het kader van de opwaardering van het kanaal Bossuit-Kortrijk is afgerond. De Vlaamse Waterweg nv ontving meer dan 800 reacties die de komende maanden onderzocht zullen worden.

De opwaardering van het kanaal Bossuit-Kortrijk kadert in de Vlaamse ambitie om het aandeel van de binnenvaart in het goederenvervoer te verhogen. De Vlaamse Regering stelde op 26 januari 2024 het ontwerp van voorkeurstracé vast voor het Complex Project Opwaardering en/of aanpassing van het kanaal Bossuit-Kortrijk, afgekort Plan B-K. Het genaamde ringtracé werd naar voor geschoven als de gewenste oplossing. Maar niet iedereen kan zich hierin vinden; zo uitten de gemeente Kuurne, het actiecomité ‘Kabaal aan het Kanaal’ en Natuurpunt Vlasbek al hun bezorgdheden.

Van 8 april tot en met 14 juni 2024 vond er vervolgens een openbaar onderzoek plaats. Tijdens verschillende participatiemomenten werden alle betrokkenen en omwonenden geïnformeerd. De Vlaamse Waterweg laat nu weten dat ze ruim 800 reacties ontving. Die zullen nu worden geanalyseerd en op basis hiervan wordt nagegaan of het ontwerp van voorkeursbesluit en de onderzoeksrapporten nog bijgestuurd moeten worden. Voor zover er een definitieve vaststelling van het voorkeursbesluit is, zal het gekozen alternatief verder uitgewerkt worden tot een projectbesluit. Dat bevat onder meer de nodige vergunningen om tot de effectieve bouw over te gaan. “Ook in deze fase zal er ruimte zijn voor participatie en dialoog”, klinkt het.

Meer informatie over Plan B-K op www.planbk.be.

The post Ruim 800 reacties na openbaar onderzoek ringtracé kanaal Bossuit-Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vijf jaar na brand schutterstoren dringt burgemeester aan voor veiligheidsmaatregelen: “Anders eisen we dwangsommen”

Precies vijf jaar nadat de schutterstoren aan het station van Wetteren in vlammen opging is nog steeds niet duidelijk wie eigenaar is. Om de veiligheid te garanderen nam burgemeester Albert De Geyter (Samen voor Wetteren) nu een besluit waarbij hij maatregelen afdwingt. Als de werken binnen de negentig dagen niet worden uitgevoerd zijn dwangsommen mogelijk.

Lees meer »

Achter de schermen bij kledingmerk Erreà: “Wij zorgen ervoor dat kwart van alle Limburgse voetballers in gespecialiseerde shirts kunnen spelen”

Tienduizenden Limburgers sporten in ploegverband. En de kans is zeer groot dat het in kledij van Erreà is. Met dank aan Davy Willems, die 20 jaar geleden besliste om het vergeten Italiaanse merk opnieuw te lanceren in ons land. “In het begin verkocht ik kleding van Erreà vanuit mijn kofferbak op de parking van RC Hades.”

Lees meer »

“Het toont de kracht van oprechte dialoog”: participatietafels leveren honderden ideeën op, maar kost en opkomst zorgen voor debat

In aanloop naar het nieuwe meerjarenplan 2026-2031 heeft de stad Menen een uitgebreid participatief traject opgezet. Onder de slogan ‘Praat mee, denk mee, bouw mee’, kregen 10.000 inwoners begin mei een brief van de stad. Tijdens participatietafels in juni en juli gingen inwoners uit Menen, Lauwe en Rekkem actief in dialoog over de toekomst van hun stad.
The post

Lees meer »

“Eén foto volstaat om identiteit van soldaat en zijn gezin te achterhalen”: waarom onze militairen onherkenbaar zullen zijn tijdens het defilé op 21 juli

Defensieminister Theo Francken (N-VA) heeft beslist dat bijna alle militairen die deelnemen aan het defilé op de nationale feestdag voor de allereerste keer een buff moeten dragen. Deze sjaal, die het gezicht bedekt tot onder de ogen, moet ervoor zorgen dat de soldaten enkel onherkenbaar in beeld komen. Maar waarom is dat belangrijk? En welke risico’s lopen onze militairen? HLN-techexpert

Lees meer »