Provincie opent laatste deel van de Frontzate in Diksmuide

De Provincie West-Vlaanderen stelde maandag het laatste deel van de Frontzate officieel open. Dit nieuwe traject, dat zich uitstrekt tussen het rondpunt in de Kaaskerkestraat en de IJzerdijk in Diksmuide, is een belangrijke schakel in de fietsverbinding van de regio.

De Provincie heeft in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ongeveer 300 meter nieuw fietspad aangelegd. Tot voor kort was de laatste kilometer van de Frontzate in Diksmuide onvolledig en daardoor niet toegankelijk.

AWV legde eerder al de eerste 350 meter van het fietspad aan vanaf het rondpunt in de Kaaskerkestraat tijdens de werkzaamheden voor de zuidelijke omleidingsweg in Diksmuide. In het voorjaar voltooide de Provincie de laatste 380 meter tot aan de IJzerdijk, inclusief de aanleg van een bypass langs de poel achter het Go! Atheneum, campus Kaaskerkestraat.

Opwaardering

De nieuw aangelegde halfverharding vormt nu een naadloze verbinding tussen de bestaande delen van de fietsroute. Deze werkzaamheden vormen het sluitstuk van een grotere opwaardering van de Frontzate, die ook de herinrichting van de groene as omvat.

De herinrichting gebeurt conform de huisstijl van de Provincie en omvat onder meer de aanleg van rust- en picknickzones aan de Oude Dorpsstraat in Kaaskerke en de site ‘De Zathe’ in Nieuwpoort. Met de voltooiing van dit laatste deel is de groene as nu compleet. Fietsers kunnen de Frontzate nu in zijn geheel afleggen, vanaf de Astridlaan in Nieuwpoort tot aan de IJzerdijk in Diksmuide, waar de route eindigt bij het provinciedomein IJzerboomgaard.

Negen groene assen

Groene assen zijn voormalige spoorwegbeddingen. Vanaf 2008 kocht de Provincie West-Vlaanderen deze verlaten spoorwegbeddingen en vormde ze om tot ecologisch waardevolle, recreatieve verbindingen. De Provincie beheert nu negen groene assen, goed voor 120 km.

(ACK)

The post Provincie opent laatste deel van de Frontzate in Diksmuide is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leopoldsburg krijgt 2,2 miljoen euro extra voor ontsluiting gevangenis

De ontsluiting van de toekomstige gevangenis en kmo-zone in Reigersvliet krijgt een stevige financiële injectie. Een jaar na de eerste toekenning van 800.000 euro bevestigt burgemeester Marleen Kauffmann (Pro CD&V) nu dat Vlaanderen via het Geïntegreerd Investeringsprogramma (GIP) 2025-2027 bijkomend 2,2 miljoen euro uittrekt voor dit strategisch mobiliteitsproject.

Lees meer »

West-Vlaamse frietreus Clarebout Potatoes overgenomen door Amerikaanse Simplot

Het West-Vlaamse Clarebout Potatoes, gespecialiseerd in diepvriesfrieten, wordt overgenomen door het Amerikaanse voedings- en landbouwbedrijf Simplot. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt in een persbericht., zonder financiële details te geven.
The post West-Vlaamse frietreus Clarebout Potatoes overgenomen door Amerikaanse Simplot appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste nieuwe kattenstamboom uitgereikt aan nestje Britse kortharen in Brecht: “Pijnlijke genetische afwijkingen moeten eruit”

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft in Brecht de eerste nieuwe stamboom voor katten uitgereikt aan een nestje Britse kortharen. Vanaf nu is er een nieuw systeem voor raskatten: een officiële stamboom krijg je enkel nog als de katten gekweekt zijn volgens een wetenschappelijk onderbouwd fokprogramma. Zo wil de overheid vermijden dat er katten met pijnlijke genetische afwijkingen worden

Lees meer »

Tot 8.000 euro boete als je drone laat vliegen boven Tomorrowland: “Ze hadden me toch ook eerst verwittiging kunnen geven”

In de periode van het dancefestival Tomorrowland in Boom geldt een verbod op overvliegende drones, en dat wordt streng opgevolgd. Tom Hubert uit Reet liet 2 jaar geleden naar eigen zeggen niets vermoedend een drone over de festivalcamping DreamVille vliegen en kreeg meteen de politie aan zijn deur. Hij kreeg ook een boete van 8.000 euro. Na enkele gerechtelijke procedures

Lees meer »