Op ‘t Zand 15 openden Luk De Rooze en Kees Dobbelaar de deuren van aperobar, restaurant en steakhouse Cult. “De gasten hebben de keuze uit maar liefst 830 wijnen, waarvan 136 onder de 50 euro”, zegt Luk, die samen met zijn vennoot ook wijnbar Blend blijft runnen.
De ambitieus opgevatte horecazaak richt zich op liefhebbers van de betere wijnen en een mooi stuk vlees. De naam van de zaak, op het gelijkvloers van hotel Portinari, verwijst naar enkele bijzondere cult-wijnen op de kaart. Cult is het geesteskind van de gepassioneerde sommeliers en wijnhandelaars Luk De Rooze en Kees Dobbelaar. Het duo ging acht jaar geleden van start met wijnbar Blend in de Kuipersstraat.
Ruime wijnkaart
“We hebben ook zes jaar een gelijkaardige wijnbar in Gent gerund, maar het bleek niet zo evident om actief te zijn in twee steden. Die zaak hebben we verkocht om dit nieuwe project te kunnen realiseren”, zegt Luk. “Het is een oude droom van ons om een mooi restaurant met een ruime wijnkaart op te starten.”
Cult is een combinatie van een aperitiefbar met hapjes en sharing dishes zoals oesters en Ibericoham, en een steakhouse waar de nadrukt ligt op gerijpt rundvlees “Iedereen kent onderhand dry aged, maar bij Cult hebben we ook butter aged – in boter gecoat en dan gerijpt – en lard aged, waarbij het vlees in smout gecoat wordt om te rijpen”, legt Luk De Rooze uit. “Aangezien Kees en ik beiden de titel Beste sommelier van België wonnen is de wijnkaart natuurlijk belangrijk. Onze wijnkaart telt 830 verschillende referenties, waarvan 136 onder de 50 euro. Er is dus voor elk wat wils. Liefhebbers zullen trouwens ook een bezoekje kunnen brengen aan onze wijnkelder.”
Meer info via de Facebookpagina van Cult Brugge.
The post Uitbaters Blend openen aperobar en steakhouse Cult op ‘t Zand in Brugge: “Keuze uit maar liefst 830 wijnen” is provided by KW.be.