Gentse bouwgroep Bostoen trekt stekker uit Waalse miseriedochter Jumatt

00:05 De bouwgroep Bostoen heeft het faillissement aangevraagd voor zijn Waalse houtskeletfirma Jumatt. Daarmee sluit het Gentse familiebedrijf een nieuw hoofdpijndossier af. ‘We moesten het bloeden bij Ju… 

Meer krantenkoppen in België

Snaaskerke speelt hoofdrol op Atelier in Beeld

Liefhebbers van de betere amateurkunsten kunnen weer hun hart ophalen in Gistel, want tijdens Atelier in Beeld bundelen enkele lokale kunstenaars de krachten.
The post Snaaskerke speelt hoofdrol op Atelier in Beeld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie viel binnen in lege woning, viertal riskeert toch tot twee jaar cel voor gijzeling: “Deur kon niet eens op slot”

Was het nu een gijzeling of niet? Acht maanden geleden werd een straat in Wervik hermetisch afgesloten voor een vermeende gijzeling in het drugsmilieu. Een man zou er zijn gekneveld, geslagen en bewerkt met een taser, maar de betrokkenen ontkennen dat in alle talen. “Toen de politie de slachtoffers kwam ‘bevrijden’, nam iedereen de vlucht.”
The post Politie viel

Lees meer »

“Niet zo intensief als Van Aert, maar dat hoeft ook niet”: hoe Thibau Nys hoogtestages leerde omarmen en er nu maximaal rendement uit puurt

Hoogtestages. Er was een tijd waarin Thibau Nys (22) er koud noch warm van kreeg. En zichzelf openlijk de vraag stelde of ze in zijn geval wel zin hadden. Anno 2025, in zijn groeiproces richting absolute top, omarmt hij ze. Op zíjn manier. “In de Sierra Nevada wordt getraind met een sprintkern en een groep ‘berggeiten’. Thibau pikt het beste

Lees meer »

Terwijl Fransen debatteren over de lengte van baguettes, gooien Vlamingen elk jaar 46 miljoen broden weg

Sinds een organisatie tegen voedselverspilling heeft berekend dat 60 procent van de Fransen stukken stokbrood weggooit wegens ‘te hard’, woedt bij onze zuiderburen een discussie over de lengte van baguettes. De Franse problematiek verzinkt evenwel in het niets bij de Belgische broodverspilling: elk jaar belanden bij ons 46 miljoen broden bij het restafval. Een hallucinant cijfer. Hoe kunnen we dat

Lees meer »