Zaak van juwelier die overvaller doodschoot: familie van slachtoffer trekt naar Hof van Cassatie tegen vrijspraak

De familie van de doodgeschoten overvaller legt zich niet neer bij de vrijspraak van juwelier Filip Moens (56) door het Gentse hof van beroep. Ze tekent cassatieberoep aan, “uit principe”.

 

Meer krantenkoppen in België

Proces tegen Sven Pichal uitgesteld tot na de zomer

“Of jij stapt ermee naar de politie of ik doe het.” Dat ultimatum bracht destijds de bal aan het rollen. En het bracht véél aan het licht, zo ook de duistere kant van radiomaker Sven Pichal en zijn vrienden. De zaak kreeg al veel media-aandacht, maar deze ochtend is ook bepaald dat de zaak – over het bezit en de

Lees meer »

Average Rob en Omdat Het Kan, de mannen achter ‘On met la patate’: “Misschien wordt onze volgende plaat een lekkere slow. Alles kan, dat is het ding”

En of ze er een patat op hebben gegeven! Average Rob en Omdat Het Kan staan al weken in de Ultratop met hun supporterslied ‘On met la patate’, ze zijn genomineerd voor Radio 2 Zomerhit, spelen op de mainstage van Tomorrowland (en van 41 andere festivals) en nu mogen ze ook nog iets doen voor Zijne Majesteit de Koning. “Wij

Lees meer »

Beiaardconcerten als ideale soundtrack bij de zomer

Wie wil horen hoe de muziek van Metallica, Ed Sheeran of Abba klinkt op een beiaard, mag deze zomer de gratis beiaardconcerten in het kader van het zomerprogramma Boulevard Solar niet missen. Beiaardiers Wim en Brecht Berteloot zorgen vijf keer voor de ideale soundtrack bij een zomerse avond.
The post Beiaardconcerten als ideale soundtrack bij de zomer appeared first

Lees meer »

Tampons bevatten mogelijk metalen

Tampons kunnen metalen bevatten. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers van de Amerikaanse universiteiten Columbia University, University of California en Michigan State University.

Lees meer »

Nieuwe regeringen Wallonië en Franse Gemeenschap willen 1,5 miljard euro aan belastingen verlagen

De liberale MR en centrumpartij Les Engagés vormen samen de nieuwe regeringen van Wallonië en de Franse Gemeenschap. Voorzitters Georges-Louis Bouchez (MR) en Maxime Prévot (Les Engagés) stelden hun regeerakkoord voor tijdens een persconferentie in Namen. Met hun regeerakkoord willen ze “doen wat we vijftig jaar lang niet gedurfd hebben in Wallonië”, zei Bouchez. We vatten het samen.

Lees meer »

Twee dagen na NAVO-top bedreigt Russische viceminister lidstaten opnieuw: “Ze onderschatten ons nucleair potentieel”

De NAVO-landen nemen de nucleaire dreiging van Rusland niet ernstig genoeg. Daarvoor heeft de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov (64) gewaarschuwd. “Ze onderschatten ons nucleair potentieel (…), maar wij achten het mogelijk om alle middelen te gebruiken die we ter beschikking hebben”, aldus de minister in een reactie op de NAVO-top die deze week plaatsvond.

Lees meer »

Onderzoek bevestigt grensoverschrijdend gedrag bij Amsterdams theatergezelschap onder leiding van Belgische directeur

In Nederland heeft een onafhankelijk onderzoek grensoverschrijdend gedrag vastgesteld bij het Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Het onderzoek, uitgevoerd door bureau Verinorm, volgt op een onthulling van de Vlaamse actrice Hélène Devos. Regisseur Ivo van Hove – ook een Vlaming – was in die periode artistiek directeur binnen het theatergezelschap.

Lees meer »

Laerke Expeels grijpt zilver in de afvalling op het EK

De renster uit Dudzele werd op de Europese pistekampioenschappen voor junioren en beloften in het Duitse Cottbus door pistecoach Dominique Perissi ingezet in de afvalling en met succes. Laerke Expeels was goed voor een zilveren medaille. De Britse Erin Boothman kon ze achter zich laten. Tegen wereldkampioene Anita Baima had de Brugse echter geen verhaal.
The post Laerke Expeels

Lees meer »