Wat blijft verbazen, is het soms ongeremde, dan weer ongedisciplineerde handelen van het Israëlische leger

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Ree in spitsuur doodgereden in stadscentrum Ieper

Een opmerkelijk beeld in het stadscentrum van Ieper maandagnamiddag: een ree lag dood op het voetpad tussen de bib en jachthaven. “Een bewijs dat hun aantallen sterk zijn toegenomen”, zegt boswachter Erwin Verfaillie van Agentschap Natuur en Bos.

Lees meer »

Alle BV’s passeren langs make-upstoel van Mitch Fabry: “Ik kom héél dicht bij mensen. Dat maakt mijn job pak intiemer”

Bluf, geluk en bakken talent. Die combinatie zette Mitch Fabry (32) op weg naar een indrukwekkende carrière als make-upartiest. Onder meer James Cooke en de meisjes van K3 neemt hij al jaren onder handen. Klopt het dat BV’s en celebrities hun diepste geheimen vertellen in de make-upstoel? “Soms lees ik zelfs roddels die niet eens kúnnen kloppen”, getuigt hij in

Lees meer »

SpaceX-raket blijft aan de grond na mislukte lancering

De Falcon 9-raket van SpaceX moet aan de grond blijven. Dat heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA beslist nadat een raket van dit type bij een lancering in de ruimte uit elkaar brak en zo de lading Starlink-satellieten in gevaar bracht. Het is de eerste mislukte lancering in zeven jaar van dit type raket van het bedrijf van Elon Musk.

Lees meer »

Brand in torenspits van kathedraal in Franse stad Rouen

In de Franse stad Rouen, in Normandië, is een brand uitgebroken in de torenspits van de kathedraal. Dat meldt de burgemeester van de stad. Het vuur zou ontstaat zijn bij renovatiewerken. De kathedraal werd in de 19e eeuw meermaals vereeuwigd door de impressionistische schilder Claude Monet.

Lees meer »

Geen taboes in ‘ZomerRevue’ van Gert Verhulst en James Cooke: “Ja, we lachen met kelder van Karen Damen”

Ze zijn boezemvrienden, maar ook op professioneel vlak kunnen James Cooke (39) en Gert Verhulst (56) elkaar niet missen. Daarom repeteren ze in Saint-Tropez volop voor hun eerste ‘ZomerRevue’. Wat kunnen we precies verwachten? Welke actuele grapjes vonden hun weg naar het scenario? En hoe staat het met de ticketverkoop? “We hopen nog op dagjestoeristen.”

Lees meer »

Verthé Interieurs en Wijnen Vanassche lanceren actie: “Lekkere wijn voor goed doel”

Verthé Interieurs, een interieurwinkel vlakbij de Markt van Harelbeke, organiseert een wijnactie ten voordele van Het Ventiel. Die vzw zet zich in voor mensen met jongdementie. Met de actie wil Verthé Interieurs ervoor zorgen dat zij beter ondersteund worden.
The post Verthé Interieurs en Wijnen Vanassche lanceren actie: “Lekkere wijn voor goed doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belle (3) met kabels vastgebonden aan radiator en achtergelaten: “Ze was erg verzwakt toen we haar vonden”

Zwaar ondervoed, over het hele lichaam mishandeld en achtergelaten in een leegstaande woning in Gent, vastgebonden aan een radiator. Het is een vreselijke situatie waarin de driejarige hond Belle werd aangetroffen. Maar na regen komt zonneschijn: nog geen drie weken later is er voor de stafford, inmiddels aangesterkt in het dierenasiel, al een happy ending.

Lees meer »

Vijftigtal vrienden nemen emotioneel afscheid van Ellen D.W. (29) op plaats dodelijk ongeval: “We zullen haar altijd blijven herinneren”

“Vaarwel lieve schat. Je blijft voor altijd in ons hartje”, het is één van de zovele boodschappen die de lucht ingestuurd werden zondagmorgen voor Ellen D.W. Haar vrienden kwamen massaal samen in de Warmoezeniersweg in Gent, op de plek waar zij en A.S. (29) donderdagnacht om het leven kwamen. Het werd een aangrijpend eerbetoon, met honderd witte ballonnen, bloemen en

Lees meer »

Tomorrowland riskeert 2 miljoen euro boete omdat het weigert herbruikbare bekers te gebruiken

Tomorrowland riskeert een boete tot 2 miljoen euro omdat het festival ook tijdens deze editie met wegwerpbekers zal werken op het terrein. Nochtans zijn herbruikbare bekers sinds dit jaar ook voor grote festivals verplicht. Waarom houdt Tomorrowland dan toch vast aan de wegwerpvariant? Is het verschil in kostprijs tussen de twee dan zo groot? En doet Tomorrowland dan niks om

Lees meer »

Serieuze streep door nu al getergde rekening van Belgische voetbalbond: Bel­gië-Is­raël zal in het buitenland gespeeld worden

De voetbalinterland tussen België en Israël op 6 september zal in het buitenland plaatsvinden, zo verneemt onze redactie. Geen enkele stad wil de wedstrijd organiseren wegens politiek gevoelig en nood aan (te) veel veiligheidsmaatregelen. De bond overlegt met UEFA over alternatieve locaties. En ondertussen blijft het evaluatieproces van bondscoach Domenico Tedesco lopen.

Lees meer »