Vogelspotters vanuit Duitsland en Frankrijk naar Viersels Gebroekt voor kuikens van zeldzame ‘kleinst waterhoen’

In natuurgebied het Viersels Gebroekt zijn de afgelopen dagen opnieuw heel wat vogelspotters opgedoken, zelfs uit het buitenland. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De komst van de vogelspotters heeft alles te maken met de ‘kleinst waterhoen’, een vogeltje dat maar heel zelden te zien is omdat het zich meestal verstopt in het hoge riet. Begin mei was het waterhoentje er al gezien, maar nu zijn er ook 3 kuikens, wat het voor vogelliefhebbers nog unieker maakt. 

Meer krantenkoppen in België

SpaceX-raket blijft aan de grond na mislukte lancering

De Falcon 9-raket van SpaceX moet aan de grond blijven. Dat heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA beslist nadat een raket van dit type bij een lancering in de ruimte uit elkaar brak en zo de lading Starlink-satellieten in gevaar bracht. Het is de eerste mislukte lancering in zeven jaar van dit type raket van het bedrijf van Elon Musk.

Lees meer »

Met dank aan magische goal van wonderkind Yamal: Spanje klopt onmondig Frankrijk en is oververdiend de eerste EK-finalist

Het cynisme dan toch afgestraft. Niet Frankrijk, maar wel Spanje speelt oververdiend de finale van het EK voetbal. ‘La Furia’ deed dat zelfs door de top van de Mont Blanc te beklimmen, na de snelle opener van Kolo Muani op assist van de maskervrije Mbappé. Begin er dan maar eens aan, tegen de verdedigende Franse burcht. Maar kijk, een kwartier

Lees meer »

Lieselot (28) start eigen kinesitherapiepraktijk in Roeselare: “Westlaan was de ideale locatie”

Lieselot Rommelaere (28) opende langs de Westlaan 341 in Roeselare haar eigen kinesitherapiepraktijk ‘Praktijk West’. Nadat ze eerder ervaring opdeed bij andere kinesisten vond ze de tijd rijp om een eigen praktijk te openen. “Dat is ook altijd een doel geweest. Waarom? Daar heb ik niet echt een specifieke reden voor”, klinkt het.
The post Lieselot (28) start eigen

Lees meer »

“Er lag overal bloed”: nieuwe golf van inbraken teistert horeca in Kortrijk, ook ‘keldergatinbreker’ slaat weer toe

Nog geen jaar nadat een reeks inbraken de Kortrijkse horeca trof, is er opnieuw sprake van een golf. Een biertje lijkt de dader(s) wel te smaken. “Er zijn twintig flesjes Martha Sexy Blond ontvreemd”, zegt Frederik Philipsen van La Cabane. Ook andere horecazaken kregen ongewenst bezoek. De ‘keldergatinbreker’ heeft daar deels mee te maken.

Lees meer »

Topmaanden voor Hasseltse hotels: “Elk weekend in juli zijn onze hotels bijna volgeboekt”

De Hasseltse hotels in de binnenstad krijgen opvallend meer boekingen deze zomer in vergelijking met de voorgaande jaren. In sommige weekends zijn nu al 90 procent van alle kamers bezet, vooral tijdens Pukkelpop zijn er nog weinig kamers beschikbaar. De vele evenementen in de stad lokken veel toeristen, maar er verblijven ook veel mensen die naar concerten of sportgebeurtenissen buiten

Lees meer »

Sekswerkers toestaan in de gevangenis? Commissie van toezicht in Nijvel legt opvallend vraagstuk op tafel: “Seksuele relaties zijn een primair recht”

Moeten gedetineerden zonder vaste partner ook de mogelijkheid krijgen om seksuele relaties te hebben? Dat vraagstuk werpt de commissie van toezicht op de gevangenis van Nijvel op. In ‘Sudinfo en ‘La Capitale’ betreurt ze dat alleen gedetineerden met een vaste relatie toegang krijgen tot een bezoek zonder toezicht (BZT) in ‘de liefdeskamer’. “Seksuele relaties zijn een primair recht.”

Lees meer »

Brugge legt een natuurbegraafplaats aan

In Brugge was natuurbegraven tot nu toe nog niet mogelijk, maar de Stad wil tegemoet komen aan de grote vraag en de mogelijkheid bieden om de assen van een overledene in een begraafplaats met natuurlijke omgeving te begraven. Op de site De Blauwe Toren is een natuurbegraafplaats aangelegd. Vanaf september zal natuurbegraven kunnen.
The post Brugge legt een natuurbegraafplaats

Lees meer »

Supercel beweegt zich richting Vlaamse Ardennen en Gent – Brusselse Belliardstraat ondergelopen

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

? De Parachutemoord. “Els Van Doren was een rivale. Clottemans wilde Marcel voor zichzelf”

Els Van Doren moest dood, omdat Els Clottemans hun gezamenlijke minnaar Marcel voor zich alleen wilde. Bewijs dat Clottemans de parachute van Van Doren saboteerde was er nooit, een bekentenis ook niet, een motief wel. De vijfde aflevering van de HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de Parachutemoord: “Ik hoor een stem uit het hiernamaals, en die is van mijn beste vriendin

Lees meer »