Van supercellen tot lijnonweders: Frank Deboosere legt uit welke weerfenomenen we dinsdag over ons heen kregen

Voor de slachtoffers betekent het vooral een hoop miserie, voor meteorologen raasde dinsdag “de perfecte storm” over Vlaanderen. “Alles zat mee”, zegt Frank Deboosere. “Maar heel uitzonderlijk is het niet, we maken dit elk jaar mee.”

 

Meer krantenkoppen in België

ROYALTYCHECK. Knorrig prinsje, 2 royals in 1 jurk en nostalgie voor William

Royals kunnen dezelfde smaak hebben en in dezelfde winkel shoppen, en dat viel deze week op. De Deense koningin Mary en Zara Tindall, nichtje van koning Charles, maakten hun opwachting in dezelfde outfit. Waar hadden ze die gevonden? Waarom verspreidde de Zweedse prins Carl Philip een familiefoto waarop zijn zoontje zo schijnbaar verveeld poseerde? En wat maakte een bezoek van

Lees meer »

“Wanneer je man wint voor de meisjes”: van aanranding beschuldigde Zverev krijgt flinke veeg uit de pan van het lief van z’n tegenstander

Een nederlaag met een wel héél zure nasmaak voor Alexander Zverev (ATP 4). De Duitser is uitgeschakeld op Wimbledon na een spectaculaire ommekeer van Taylor Fritz (ATP 12), maar vooral de vriendin van zijn tegenstander was hét gespreksonderwerp. Tijdens de wedstrijd sneerde ze naar beschuldigingen van aanranding die Zverev al enkele jaren achtervolgen.

Lees meer »

Zangeres Katrien Verfaillie zoekt de tekst van strofe 23 in Steenkerke

Afgelopen zondag, 14 juli, zong Katrien Verfaillie opnieuw haar coronaliedje ‘Kunnik Nemi Na Joen Komn…’ in de Sint-Laurentiuskerk in Steenkerke bij Veurne. Momenteel staan er al 51 dorpen of steden op haar verlanglijst. Steenkerke was nummer 23, Wulpen is straks de volgende.
The post Zangeres Katrien Verfaillie zoekt de tekst van strofe 23 in Steenkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom De Cock scoort opnieuw als auteur : “Uitgeverijen in twaalf landen bekijken of ze het boek willen vertalen”

Tom De Cock (40) is niet alleen de herkenbare radiostem van Qmusic, maar inmiddels ook een geprezen auteur. Met zijn boekenreeks ‘Lily’ blijft hij keer op keer succes oogsten. Eerder sleepte hij bij onze noorderburen al een literatuurprijs in de wacht. En ook zijn nieuwe en derde boek, ‘Lily: Staal’ – dat hij begin deze maand uitbracht – slaat direct

Lees meer »

Vrouwelijke diakens niet op tafel van bisschoppensynode

Het vrouwelijk diaconaat ligt niet op de tafel van de tweede sessie van de bisschoppensynode, die van 2 tot 27 oktober in Rome wordt gehouden, omdat het in een uitzichtloos welles-nietes zou uitmonden. Dat blijkt uit een werkdocument dat het Vaticaan dinsdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »