Van supercellen tot lijnonweders: Frank Deboosere legt uit welke weerfenomenen we dinsdag over ons heen kregen

Voor de slachtoffers betekent het vooral een hoop miserie, voor meteorologen raasde dinsdag “de perfecte storm” over Vlaanderen. “Alles zat mee”, zegt Frank Deboosere. “Maar heel uitzonderlijk is het niet, we maken dit elk jaar mee.”

 

Meer krantenkoppen in België

130 Buurtbewoners van Sportpark Kuurne sluiten zich aan bij het SAVE-netwerk: “Volgende stap in geïntegreerde aanpak”

Het Sportpark van Kuurne kwam de afgelopen tijd in beeld door de aanwezige overlast én door de kordate aanpak van de amokmakers die deze overlast veroorzaken. De nultolerantie van gemeente- en politiediensten werd versterkt door onder meer het plaatsen van een mobiele camera. Nu worden ook de buurtbewoners extra betrokken door zich te verbinden via het SAVE*-netwerk.
The post

Lees meer »

Kaapstad getroffen door zwaar noodweer

Het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en omgeving zijn donderdag getroffen door zware regenbuien en hevige wind. Heel wat daken van huizen gingen vliegen en tal van geïmproviseerde woningen zijn vernield, meldden plaatselijke verantwoordelijken.

Lees meer »

‘Keldergatinbreker’ slaat opnieuw toe in Kortrijkse horeca: “Hoe kan die man zo kort na zijn veroordeling al vrij rondlopen?”

Nog geen jaar nadat een reeks inbraken de Kortrijkse horeca trof, is er opnieuw sprake van een inbraakgolf. Een biertje lijkt de dader(s) wel te smaken. “Er zijn twintig flesjes Martha Sexy Blond ontvreemd”, zegt Frederik Philipsen van La Cabane. Ook andere horecazaken kregen ongewenst bezoek. De ‘keldergatinbreker’ heeft daar deels mee te maken.

Lees meer »

“Ik ben zes minuten klinisch dood geweest”: Stijn Meuris overleefde als bij wonder een hartstilstand

Noordkaap is helemaal terug van weggeweest. Frontman Stijn Meuris (59) geniet zichtbaar van het hervonden podiumgeluk met zijn muzikale makkers van weleer. Misschien wel energieker en doorleefder dan ooit. Gepokt en gemazeld door een bestaan dat zeker geen rozenpad was, zoals hij het zelf noemt in ‘Primo’. Praten doet hij even bevlogen als zingen. Over zijn imago als brulboei, zijn

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (21u). Problemen op Duitse spoorwegen teisteren Oranje – Kiest Koeman opnieuw voor Bergwijn?

Vanavond maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

? De Parachutemoord. Clottemans keek hoe Els Van Doren te pletter stortte: “Ik heb de beelden van haar sprong honderd keren gezien, Els wou niet dood”

Els Van Doren moest dood, omdat Els Clottemans hun gezamenlijke minnaar Marcel voor zich alleen wilde. Bewijs dat Clottemans de parachute van Van Doren saboteerde was er nooit, een bekentenis ook niet, een motief wel. De vijfde aflevering van de HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de Parachutemoord: “Ik hoor een stem uit het hiernamaals, en die is van mijn beste vriendin

Lees meer »