Succesvolle eerste vlucht van Ariane 6: ‘Geschiedenis is geschreven voor Europa’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Aartrijke krijgt nog dit jaar geldautomaat

In 2022 verdween de laatste geldautomaat uit Aartrijke. Daarmee werd de deelgemeente de enige die niet meer over een bankautomaat beschikte. Daar komt nog dit jaar verandering in. Aan Jonkhove komt een bankautomatenkiosk.
The post Aartrijke krijgt nog dit jaar geldautomaat appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Frans bondscoach Deschamps legt de druk bij Spanje: “Zij zitten het best in het toernooi”

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Opnieuw Russische luchtaanval op belangrijke Oekraïense luchtmachtbasis

De Oekraïense luchtmacht heeft verschillende drones en raketten neergehaald bij een Russische luchtaanval. Het belangrijkste doelwit van de aanval was de Oekraïense luchtmachtbasis Starokostiantyniv, die regelmatig wordt bestookt door het Russische leger. Rusland vermoedt dat er Westerse F-16-gevechtsvliegtuigen zullen worden gestationeerd in Starokostiantyniv.

Lees meer »

“Snel Waalse regering vormen is één zaak, tempo krijgen in vastgeroeste regio is een ander paar mouwen”

Zouden Georges-Louis Bouchez en Maxime Prévot het erom hebben gedaan? Uitgerekend op de Vlaamse feestdag 11 juli kwam er witte rook uit de schouw in Wallonië. Qua symboliek kan dat tellen. Het gaat vooruit met MR en Les Engagés, zo is de boodschap, sneller dan in Vlaanderen. Amper een maand na de verkiezingen hebben de twee winnaars aan Franstalige kant

Lees meer »

Ogen van de wereld gericht op ‘huwelijk van de eeuw’ tussen Indiase miljardairskinderen, met indrukwekkende gastenlijst

Na vier maanden pre-huwelijk, duurbetaalde optredens van Rihanna en Justin Bieber en een sterrenparade uit Bollywood én Hollywood is het dit weekend in India tijd voor het échte feest. Miljardairskinderen Anant Ambani (29) en Radhika Merchant (29) vieren vanaf vrijdag het einde van wat nu al ‘het huwelijk van de eeuw’ genoemd wordt. Ze tellen er meer dan 300 miljoen

Lees meer »

Wagen brandt volledig uit na knal tegen elektriciteitscabine in Sint-Eloois-Vijve, hele buurt even zonder stroom

In de nacht van maandag op dinsdag knalde een Audi tegen een elektriciteitscabine in de Tapuitstraat in Sint-Eloois-Vijve, een deelgemeente van Waregem. Door de klap vatte de wagen vuur. De buurt zat een tijdlang zonder elektriciteit.
The post Wagen brandt volledig uit na knal tegen elektriciteitscabine in Sint-Eloois-Vijve, hele buurt even zonder stroom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse klimaatactivist kleeft zichzelf opnieuw vast, deze keer aan tafel bij VRT tijdens live-uitzending van EK halve finale

De Brugse klimaatactivist Wouter Mouton kleefde zich opnieuw vast tijdens een televisieprogramma. Deze keer plakte hij zijn hand vast aan de tafel bij de live-uitzending op VRT van de UEFA EK voetbalmatch tussen Nederland en Engeland.
The post Brugse klimaatactivist kleeft zichzelf opnieuw vast, deze keer aan tafel bij VRT tijdens live-uitzending van EK halve finale appeared first on

Lees meer »

North Sea Swim Challenge tussen Zeebrugge en Blankenberge afgelast

De North Sea Swim Challenge van zaterdag 13 juli is afgelast. Dat laat organisator de Brugse Langerei Zwemmers weten. “Na overleg met de hoofdredders van Blankenberge en Zeebrugge zien we ons genoodzaakt om net zoals in Knokke de wedstrijd af te gelasten. Door de hoge golven en aanhoudende wind kunnen we onvoldoende reddingsmiddelen te water laten waardoor we de veiligheid

Lees meer »