STERK organiseert sneukelfietstocht in Moorslede

De politieke partij STERK organiseert op zondag 14 juli een sneukelfietstocht.

Deelnemers kunnen starten aan zowel Ten Bunderen in de Stationstraat in Moorslede als aan den Ommeganck in de Ridder Janlaan in Dadizele. De tocht is 22 kilometer lang. Onderweg zijn er vier stops waar men kan smullen van een bordje, ijsje, fruit en een muffin. Deelnameprijs bedraagt 15 euro. Voor kinderen tot 6 jaar betaalt men 10 euro. Starten aan de tocht kan tussen 13 en 16 uur. Meer informatie is verkrijgbaar via het telefoonnummer 0478 34 94 79. (BF/foto JS)

The post STERK organiseert sneukelfietstocht in Moorslede is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VS-correspondent Björn Soenens over Joe Biden: “Hij was redelijk op dreef, maar die gênante versprekingen blijven hangen”

Inhoudelijk heeft de Amerikaanse president Joe Biden vannacht geen steken laten vallen, maar het zijn de twee gênante versprekingen over vicepresident Kamala Harris en Oekraïens president Volodimir Zelenski die zullen bijblijven. "De guillotine is niet gevallen, maar de crisis is niet van de baan", analyseert VS-correspondent Björn Soenens. "Er zal nog heel wat duw- en trekwerk nodig zijn vooraleer Joe

Lees meer »

Hennep en wilgen halen PFAS-vervuiling uit de grond in Ranst

Bij het provinciaal instituut voor veiligheidsopleidingen Campus Vesta in Ranst wordt geëxperimenteerd om met wilgen en hennep PFAS uit de grond te halen. De bomen en planten zuigen vervuild water op zodat de grond niet moet worden afgegraven. Die is vervuild door blusschuim dat werd gebruikt bij opleidingen voor de brandweer.

Lees meer »

Vakantie Voor Iedereen trakteert 24 kansarme gezinnen op dagje Bellewaerde: “Helpt om onze zorgen even te vergeten”

Bellewaerde verwelkomde op dinsdag 24 kansarme gezinnen die dankzij het fonds ‘Vakantie Voor Iedereen’ en zijn ‘Fonzies’ een zorgeloze all-in daguitstap konden beleven. “Het gaat om gezinnen met kinderen die zich al jaren geen daguitstap kunnen veroorloven”, zegt coördinator Kristien Verhaeghe van het fonds ‘Vakantie Voor Iedereen’.
The post Vakantie Voor Iedereen trakteert 24 kansarme gezinnen op dagje Bellewaerde:

Lees meer »

VREG stelt Fluvius in gebreke, maar geeft extra tijd om aanhoudende IT-problemen op te lossen

De Vlaamse energieregulator VREG stelt Fluvius ingebreke voor de aanhoudende IT-problemen. En geeft de netbeheerder dan toch nog extra tijd om die op te lossen. Dat verneemt HLN. Vorige week nog bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou dat de VREG juridische stappen ging zetten tegen de netbeheerder. Die moest tegen eind juni de IT-problemen hebben opgelost die nu al bijna drie jaar

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky tevreden met beloofde extra luchtafweersystemen voor Oekraïne: “Tastbaar resultaat op eerste dag NAVO-top”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Oekraïne bijkomende luchtafweersystemen beloofd. De Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Roemenië en Italië zullen de middelen de komende maanden leveren, zo heeft Biden aangekondigd tijdens een ceremonie om de 75ste verjaardag van de NAVO te vieren. Eerder kondigde NAVO-topman Jens Stoltenberg aan dat het bondgenootschap voor omgerekend nog eens ruim 600 miljoen euro draagbare luchtdoelraketten

Lees meer »

Christophe Deborsu over Waals regeerakkoord: “90% zeker dat Bouchez de nieuwe minister-president wordt, dan hoeft hij nooit nog Nederlands te spreken”

Georges-Louis Bouchez (MR) en Maxime Prévot (Les Engagés) kozen de Vlaamse Feestdag uit om het Waalse regeerakkoord toe te lichten. We peilden bij RTL-journalist Christophe Deborsu naar de symboliek, de voorbereidingen en de inhoud van het akkoord. “Hun boodschap is duidelijk: dit is een breuk met het verleden en tegelijk wordt een brug naar Vlaanderen geslagen.”

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Kindjes op kamp en elke dag aan ’t wachten tot er foto’s online komen?
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Modder, natte slaapzakken en de geur van vuile was met puberzweet.” Op reportage in het verzopen tentenkamp van Chiro Tempo uit Essen

Hun sokken zijn doorweekt, hun slaapzakken nat en in hun valies is alles klam, alles vochtig. Maar ook al staan de plassen nog tussen hun veldbedden, in Arendonk maken 105 geëvacueerde Chiroleden zich klaar voor de terugkeer naar hun weggespoelde kampplaats. “We zijn naar de Decatlon gereden en hebben gezegd: ‘geef ons al uw botten en al uw regenjassen.”

Lees meer »