Pop-up interieurzaak opent in voormalig pand Van Maele in Schuiferskapelle: “Willen hier een platform bieden voor creativiteit”

Op het dorpsplein van Schuiferskapelle is met ‘Interieurvondsten Twee’ sinds eind vorige week een pop-up interieurwinkel te vinden. Het gaat om een project van Lisa Grymonprez en haar moeder Sabine Callewaert. Het duo focust op upcycling, decoratie en tweedehandsspulletjes.

Het gaat om de eerste echte pop-up in het pand Van Maele. De voormalige elektrozaak in het hart van het dorp werd in 2022 aangekocht door de stad Tielt, onder meer met het oog op dit soort pop-up initiatieven. “Nog voor het gebouw eigendom werd van de stad, hadden we eigenlijk al navraag gedaan bij de vorige eigenaar”, vertelt Lisa (35). Ze werkt als leerkracht Nederlands en woont al tien jaar in Schuiferskapelle. “Toen hadden we geen toestemming om iets te ondernemen in het leegstaande pand. Toen het in handen van de stad kwam, hebben we ons plan opnieuw opgepikt.”

In de winkel vind je potjes, kaarsen en decoratiespulletjes, maar ook meubelstukken en kunstwerken. Een deel van het aanbod is tweedehands, maar er zijn ook veel nieuwe stukken van kunstenaars en vakmannen te vinden. “Mijn moeder houdt er enorm van om in winkels of rommelmarktjes leuke interieurspulletjes uit te zoeken. Het is voor alle duidelijkheid niet zo dat we elk weekend rommelmarkten gaan afschuimen, maar het is gaandeweg wel een passie van haar geworden”, gaat Lisa verder. “En die passie wilden we graag samen delen met Schuiferskapelle.”

Platform bieden

De naam Twee verwijst overigens naar de combinatie van nieuw en tweedehands. Sommige meubelstukken en kunstwerken zijn best duur, maar het is Lisa en Sabine zeker niet om winst te doen. “We willen hier vooral een platform bieden voor creativiteit. Makers die zelfs spullen hebben die passen bij ons aanbod mogen trouwens zeker ook binnenspringen. Anderzijds merken we ook dat Schuiferskapelle sterkt leeft de voorbije jaren en daar willen we graag een steentje aan bijdragen. We zijn ook van plan om enkele workshops te organiseren. Zo hebben we op 11 augustus een eerste workshop veldbloemschikken gepland. En komende zondag, met de koers in Schuiferskapelle, kunnen wielertoeristen hier hun truitjes komen personaliseren.” (SV)

De pop-up is tot en met 8 september iedere vrijdag, zaterdag en zondag open van 11 uur tot 18 uur.

The post Pop-up interieurzaak opent in voormalig pand Van Maele in Schuiferskapelle: “Willen hier een platform bieden voor creativiteit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Waalse regering werkloosheid in tijd wil beperken. Boekhouder José is al 14 jaar werkloos: “1.400 euro uitkering, dat is niet genoeg”

José* is 57, boekhouder van opleiding, en leeft al 14 jaar van een werkloosheidsuitkering van 1.400 euro. “Dat is niet genoeg. Als ik zie hoe hoog de huur en kosten tegenwoordig zijn, hoe moet je dat doen?”, vraagt hij zich luidop af in Sudinfo. En dat de Waalse coalitiepartners de werkloosheidsuitkering willen beperken tot twee jaar, levert José extra kopzorgen

Lees meer »

Werken voor uitbreiding basisschool De Polyglot in Spiere-Helkijn volop aan de gang: “Leerlingen uit 44 gemeenten komen bij ons les volgen”

Het GO!-onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap besloot in oktober 2021 om Bassischool De Polyglot, door de blijvende groei van het aantal leerlingen, met extra klaslokalen voor de kleuterafdeling en het lager uit te breiden. Maar ook aan het onderwijs op zich wordt gewerkt.
The post Werken voor uitbreiding basisschool De Polyglot in Spiere-Helkijn volop aan de gang: “Leerlingen uit

Lees meer »

Flamboyante Erika uit ‘B&B zoekt lief’ bleef in Toscane na pijnlijke liefdesbreuk: “Ik heb genoeg van Italiaanse mannen”

Zo idyllisch het Italiaanse Toscane is, zo hevig ging het eraan toe op het domein van Erika Raes (59). Die viel in ‘B&B zoekt lief’ namelijk zo erg in de smaak bij haar kandidaten, dat het tot een hoog opgelopen ruzie kwam. De charmante gastvrouw schrok van zoveel mannelijke aandacht, meer dan twintig jaar na de pijnlijke scheiding van haar

Lees meer »

Ze lieten een Taylor Swift-fan haar borsten tonen voor een verzonnen ‘meet and greet’: Nederlandse omroep haalt controversieel filmpje offline

PowNed, onderdeel van de Nederlandse openbare omroep, is in opspraak gekomen na een controversieel filmpje. Daarin is te zien hoe de presentator Taylor Swift-fans aanzet tot onder andere het tonen van hun borsten voor een ‘meet and greet’ met de superster, die er in werkelijkheid niet was. PowNed haalde de video ondertussen offline.

Lees meer »

Leander Vivey speelt pittige scènes in ‘Vikings’-reeks: “Op die set ben ik m’n maagdelijkheid als acteur verloren”

Het nieuwe seizoen van ‘Vikings: Valhalla’ kleurt Belgisch. Met dank aan Leander Vyvey (34), een voormalige kampioen kitesurfen, die een rol in het kijkcijfersucces van Netflix wist te bemachtigen. Hoe is het om op de set van zo’n grote productie te staan? En wat met de obligatoire seks- en gevechtsscènes? “Het zijn fysiek intensieve opnames. Daar is vechtlust voor nodig.”

Lees meer »

Collega komt met hoofd in bagagetrolley vast te zitten en moet gered worden door brandweer: “Ze was iets te nieuwsgierig”

De Amerikaanse Caitlin McCoy uit South Carolina heeft eens goed kunnen lachen met haar collega. De twee vervoerden enkele dozen op een bagagetrolley, toen de vrouw voorstelde om iets gek te doen. “Ze wilde testen of ze haar hoofd tussen de metalen staven van de kar kon steken”, vertelt Caitlin. “Maar ze kwam vast te zitten.” Caitlin moest uiteindelijk de

Lees meer »

Broodjes- en soepbar aan station Tielt houdt er na 15 jaar mee op: “Dankbaar voor mooie parcours dat we hebben afgelegd”

Broodjes- en soepbar Koken Tielt, sinds 2009 een vaste waarde aan het station van Tielt, houdt ermee op. Zaakvoerder Lotte Deman (43) trekt eind volgende week voor de laatste keer de deur achter zich dicht. “Ik zit met een heel dubbel gevoel. Na vijftien jaar is het een beetje met pijn in het hart, maar anderzijds ben ik ook dankbaar

Lees meer »