Oxford niet langer beste Europese universiteit, ook KU Leuven zakt in lijst

In de nieuwste editie van de QS World University Rankings: Europe 2025 is Oxford University niet langer de beste Europese universiteit. De Zwitserse universiteit ETH Zurich neemt het stokje over en prijkt dit jaar op de eerste plaats. Ook de KU Leuven, die traditioneel hoog scoort, is gezakt naar plaats 27. 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw ter dood veroordeelde Djalali vraagt Belgische en Zweedse regeringen om samen te werken: “Ze hebben mijn man in de steek gelaten”

Vida Mehrannia, de vrouw van de Iraans-Zweedse professor Ahmadreza Djalali, vraagt de Belgische en de Zweedse regeringen om samen te werken in de hoop haar man sneller vrij te krijgen. De gastprofessor aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) zit al meer dan 8 jaar vast in een Iraanse cel. Hij is er ter dood veroordeeld na beschuldigingen van vermeende spionage.

Lees meer »

Vrienden café Sint-Joris pakken uit met rommelmarkt en livemuziek

Op zaterdag 20 juli wordt voor het eerst een rommelmarkt georganiseerd in het centrum van Passendale in een organisatie van enkele vrienden van café Sint -Joris. De rommelmarkt gaat door van 5 tot 16.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.
The post Vrienden café Sint-Joris pakken uit met rommelmarkt en livemuziek appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Nog een ritzege zou mooi zijn”: Evenepoel zag zichzelf een van beste klimprestaties ooit leveren, maar blijft gefocust

Remco Evenepoel (24) heeft zich op de tweede rustdag van de Tour de France opmerkelijk ontspannen getoond. Na een herstelritje met zijn ploeg nam hij de tijd voor een interview met VTM NIEUWS-journalist Stijn Vlaeminck. De kopman van Soudal Quick-Step, momenteel derde in het algemeen klassement, sprak openhartig over zijn geleverde prestaties en blikte met duidelijk vertrouwen vooruit naar de

Lees meer »

Extreem zeldzame walvis aangespoeld op strand in Nieuw-Zeeland

Op een strand in Nieuw-Zeeland is een exemplaar van een van de meest zeldzame en minst bekende walvissoorten aangespoeld. Het karkas van het vijf meter lange dier werd op 4 juli ontdekt in de buurt van Dunedin op het Zuidereiland. Het gaat waarschijnlijk om een mannelijke spadetandspitssnuitdolfijn, meldt de plaatselijke natuurbeschermingsdienst DOC. Tot nu toe is er slechts een handvol

Lees meer »

Jonathan (34) heropent danscafé Bananas: “Kijk hard uit naar Waregem Koerse”

Jonathan Naessens (34) – gekend van cocktailbar La Corba – blaast nieuw leven in het iconische Bananas-café. “Ik droom al jaren van een eigen zaak”, vertelt hij. Het gaat snel, want slechts enkele weken na het eerste contact met de brouwer opent Jonathan vrijdag al de deuren van de populaire danstent.
The post Jonathan (34) heropent danscafé Bananas: “Kijk

Lees meer »

Boeing-vliegtuig verliest opnieuw kort na vertrek een wiel

Een Boeing-vliegtuig van United Airlines heeft maandag tijdens het opstijgen opnieuw een wiel verloren. Dat meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Niemand raakte gewond tijdens de vlucht met een Boeing 757-200 die om 7.16 uur lokale tijd opsteeg vanuit Los Angeles en om 10.10 uur landde op Denver International Airport.

Lees meer »

“Er lag overal bloed”: nieuwe golf van inbraken teistert horeca in Kortrijk, ook ‘keldergatinbreker’ slaat weer toe

Nog geen jaar nadat een reeks inbraken de Kortrijkse horeca trof, is er opnieuw sprake van een golf. Een biertje lijkt de dader(s) wel te smaken. “Er zijn twintig flesjes Martha Sexy Blond ontvreemd”, zegt Frederik Philipsen van La Cabane. Ook andere horecazaken kregen ongewenst bezoek. De ‘keldergatinbreker’ heeft daar deels mee te maken.

Lees meer »

Siebe Wylin maakt overstap van KV Oostende naar Club NXT: “Als kind droomde ik hier al van”

Na vijf jaar bij KV Oostende heeft Siebe Wylin (21) een contract bij Club Brugge ondertekend. De rechtsachter met aanvallende impulsen zal bij Club NXT voetballen, maar deze zomer traint en speelt hij ook bij de eerste ploeg. De Roeselarenaar is de verpersoonlijking van het gezegde ‘Na regen komt zonneschijn’. Van een failliete club in anderhalve maand naar de landskampioen!<br

Lees meer »

Code geel wegens veel regen vandaag, zondag belooft zonnig te worden. En daarna weer voorzichtig richting nieuw zomerprikje?

We worden vandaag wakker met nattigheid en gaan er waarschijnlijk ook mee slapen: het belooft een zwaarbewolkte dag te worden met regen of buien, die soms onweerachtig en vrij intens zijn in het oosten van het land. Op sommige plaatsen valt er veel neerslag. In het weekend houden we het ook niet helemaal droog, maar er is (vooral op zondag)

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Groepje der favorieten begint aan tweede klim, kan Kopecky kleine achterstand op leidster Longo Borghini uitwissen?

Met etappe zeven is de koninginnenrit in deze Giro Donne aangebroken. Het vrouwenpeloton moet twee keer de Passo Lanciano overwinnen. De tweede passage loopt door tot aan Blockhaus, waar de eindmeet van deze helse etappe ligt. De slotklim is maar liefst 16,5 kilometer lang aan een gemiddelde van 8 procent. Kan Lotte Kopecky (28) haar achterstand van drie seconden op

Lees meer »