Mediacampagne om onschuld aan te tonen, maar nu ter dood veroordeeld: wie is de vrouw van IS-leider Al-Baghdadi?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

SpaceX-raket blijft aan de grond na mislukte lancering

De Falcon 9-raket van SpaceX moet aan de grond blijven. Dat heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA beslist nadat een raket van dit type bij een lancering in de ruimte uit elkaar brak en zo de lading Starlink-satellieten in gevaar bracht. Het is de eerste mislukte lancering in zeven jaar van dit type raket van het bedrijf van Elon Musk.

Lees meer »

“Hoe heeft niemand dit opgemerkt?” Familie van Harmony (7) blijft met veel vragen achter na verdrinking op schooluitstap

Twee weken nadat de 7-jarige Harmony Francis verdronk bij een schooluitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten, blijven voor de familie nog steeds veel vragen onbeantwoord. “Hoe is dit kunnen gebeuren?”, klinkt het bij moeder Rosemary. Zaterdag wordt het jongetje in Antwerpen begraven. Om de begrafenis te kunnen betalen, zijn vrienden uit de Afrikaanse gemeenschap een geldinzamelactie gestart.

Lees meer »

Overbuur (40) lost schot met jachtgeweer om ruziënd duo stil te krijgen: politie arresteert drie lichtgewonden

De politie werd in de nacht van zondag op maandag opgeroepen voor een schietpartij in de Koekelarestraat in Kortemark. Twee mannen hadden er ruzie op straat, waarop een overbuur hen aanmaande om stiller te zijn. Daarop ontstond extra tumult waarna de 40-jarige overbuur een schot loste met een jachtgeweer. Uiteindelijk ontaarde het incident in een vechtpartij, waardoor het drietal lichtgewond

Lees meer »

Jada Sparks reageert op grove reacties na artikel in ‘Dag Allemaal’

Deze week verscheen een uitgebreide reportage van de Roeselaarse Jada Sparks in het weekblad ‘Dag Allemaal’. Daarin werd ze onder meer nog geassocieerd met haar periode uit ‘Boer zoekt Vrouw’. Dit alles lokt ondertussen massaal veel reacties uit op de sociale media, en die zijn echt soms heel grof. Vandaar dat ze er toch wil op reageren, terwijl ze op

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY (VTM 2). Van den Bergh flikt het! Hij gooit een ninedarter tegen de Duitser Schindler

In Blackpool ging gisteren de World Matchplay van start, één van de grootste dartstoernooien van het jaar. Onder andere Gerwyn Price en wereldkampioen Luke Humphries namen gisteren hun eerste horde zonder problemen. Vandaag is het aan de enige Belg op dit toernooi: Dimitri Van den Bergh. De World Matchplay-winnaar van 2020 opent zijn jacht op een nieuwe titel tegen de

Lees meer »

Ondanks haar levend schild krijgt Secret Service ook stevige kritiek na aanslag op Trump: “Bij Biden zou dit nooit gebeurd zijn”

Hoewel ze hun eigen leven riskeerden om Donald Trump zonder verdere verwondingen van het podium te evacueren, krijgen de agenten van de Amerikaanse Secret Service ook heel wat kritiek. Volgens verschillende Republikeinse stemmen werd Trump onvoldoende beschermd: “Bij Biden had dit nooit kunnen gebeuren.” Maar hoe werd Trump dan wél omringd door de Secret Service?

Lees meer »

Christophe (52) boos om nieuwe verlichtingspaal die zijn zeezicht verstoort, burgemeester reageert verbaasd: “Te gek voor woorden”

Christophe Desmet uit Westende is niet te spreken over een verlichtingspaal die pal voor zijn terras werd geplaatst. Volgens de man neemt het een deel van zijn duur betaalde zeezicht weg. Hij klopte aan bij het gemeentebestuur en beheerder Fluvius, maar stoot op verzet. “Misschien moet ik er zelf met een lamp in mijn handen gaan staan”, zegt burgemeester Jean-Marie

Lees meer »

Hittegolf in Japan eist het leven van zes mensen

Niet enkel het zuiden van Europa kampt met extreme hitte. Ook aan de andere kant van de wereld is het puffen. De hittegolf die Japan treft, heeft de voorbije dagen al zes levens geëist. Afgelopen zondag tikte de thermometer voor het eerst dit jaar in het land 40 graden Celsius aan.

Lees meer »