Kosten vergrijzing hoger geschat ondanks hervorming pensioenen door Vivaldi

De pensioenhervorming die de regering De Croo dit jaar nog doorvoerde, zal een klein verlagend effect hebben op vergrijzingsfactuur in de komende decennia. De Studiecommissie voor de Vergrijzing ziet de factuur echter hoger oplopen dan ze vorig jaar deed, omdat een aantal veronderstellingen zijn aangepast. 

Meer krantenkoppen in België

Rentehoop vloert Big Tech

06:30 Nu beleggers een Amerikaanse renteverlaging in september zo goed als verworven beschouwen, durven ze het kransje steraandelen weer inruilen voor small caps.

Lees meer »

Zoveel grond had je familie… in 1850: Groep vrijwilligers ontcijfert honderden oude documenten

Altijd al eens willen weten of je een grootgrondbezitter had kunnen zijn? Dat kan sinds kort: dankzij het monnikenwerk van een groep vrijwilligers voor het project ‘West-Vlaanderen Verpoppt’ kan je nagaan hoeveel grond je familie bezat tussen 1841 en 1851.
The post Zoveel grond had je familie… in 1850: Groep vrijwilligers ontcijfert honderden oude documenten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Adviseurs Biden twijfelen aan zijn winstkansen en voeren druk op

Enkele adviseurs van de Amerikaanse president Joe Biden zijn er niet van overtuigd dat hij de presidentsverkiezingen van november kan winnen van zijn Republikeinse uitdager Donald Trump. De afgelopen dagen zouden ze manieren hebben gezocht om Biden te overtuigen om zich terug te trekken, meldt The New York Times op basis van anonieme bronnen.

Lees meer »

Kuurne verwelkomt bijna 500 nieuwe inwoners

De gemeente Kuurne mocht het afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest.
The post Kuurne verwelkomt bijna 500 nieuwe inwoners appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tsjif skuone

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Tsjif skuone appeared first on KW.be.

Lees meer »