Koning stelt Bart De Wever (N-VA) aan als formateur

10:41 Koning Filip heeft Bart De Wever aangesteld als formateur. De N-VA-voorzitter mag een regering gaan vormen met MR, Les Engagés, Vooruit en CD&V. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GIRO DONNE. Kan Kopecky kleine achterstand op leidster Longo Borghini uitwissen in koninginnenrit?

Met etappe zeven is de koninginnenrit in deze Giro Donne aangebroken. Het vrouwenpeloton moet twee keer de Passo Lanciano overwinnen. De tweede passage loopt door tot aan Blockhaus, waar de eindmeet van deze helse etappe ligt. De slotklim is maar liefst 16,5 kilometer lang. Kan Lotte Kopecky haar achterstand van drie seconden op leidster Elisa Longo Borghini uitwissen?

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin wil “maatregelen” tegen NAVO treffen nadat alliantie steun aan Oekraïne versterkt

De staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat land is dan weer op een “onomkeerbaar pad” naar NAVO-lidmaatschap, zo staat in de verklaring die de NAVO-landen op de top in Washington woensdag hebben aangenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Jeugdverenigingen krijgen gratis spaghetti

In het stationsgebouw op het Stationsplein in Ingelmunster kwam een delegatie van elke plaatselijke jeugdbeweging bijeen om namens Spoor8770 een cadeau in ontvangst te nemen. Iedere jeugdvereniging kreeg één groot pakket spaghetti of in totaal 12 kg om mee te nemen op kamp.
The post Jeugdverenigingen krijgen gratis spaghetti appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan Jambon (N-VA) pleit voor confederale omslag in 11 julitoespraak: “Zelfbestuur is de beste kuur”

"Een confederale omslag waarbij zoveel mogelijk bevoegdheden naar de deelstaten komen." Daar hamert ontslagnemend Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op in zijn speech aan de vooravond van de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap. Volgens hem kan de volgende federale regering daarbij mogelijkheden bieden, al vermoedt hij ook dat we nu "stevige dagen en weken met forse tegenwind" ingaan.

Lees meer »

Lieselot (28) start eigen kinesitherapiepraktijk in Roeselare: “Westlaan was de ideale locatie”

Lieselot Rommelaere (28) opende langs de Westlaan 341 in Roeselare haar eigen kinesitherapiepraktijk ‘Praktijk West’. Nadat ze eerder ervaring opdeed bij andere kinesisten vond ze de tijd rijp om een eigen praktijk te openen. “Dat is ook altijd een doel geweest. Waarom? Daar heb ik niet echt een specifieke reden voor”, klinkt het.
The post Lieselot (28) start eigen

Lees meer »

Meer dan 2.000 mensen zakken af naar p’ Latse Doen in Kuurne: “Gratis formule deed duidelijk zijn werk”

Iets meer dan 2.200 bezoekers hebben afgelopen zaterdag het gratis festival p’ Latse Doen bijgewoond op de Vlaskouter in Kuurne. Grote publiekstrekker was alvast het optreden van Abba4U. Daarnaast waren er ook onder meer optredens van de Nederlandse Tributeband Rondje Doe Maar, Scummy Men en St. Jimmy’s.
The post Meer dan 2.000 mensen zakken af naar p’ Latse Doen

Lees meer »

“Ik ben een atypische student”: Sukh Preet Singh (22) in Gent verkozen tot student van het jaar

Voor de 20ste keer werd in Gent de Student van het Jaar gekozen… en die eer viel Ingelmunsternaar Sukh Preet Singh te beurt. Hij wordt vooral geprezen voor zijn inzet voor het klimaat en zijn internationale contacten. Sukh Preet is vooral zijn ouders, die al decennialang een restaurant uitbaten in de stationsbuurt in Ingelmunster, dankbaar. “Andere genomineerden hadden vrienden meegenomen

Lees meer »

Ongeziene beelden in Copa América: woeste Liverpool-spits Núñez vecht met Colombiaanse fans op tribune en gooit stoel in hun richting

Onwaarschijnlijke beelden in de halve finales op de Copa América. Na de uitschakeling tegen Colombia raakten enkele Uruguayaanse spelers (!) slaags met Colombiaanse fans op de tribune. Op beelden is te zien hoe Darwin Núñez het voortouw neemt en zowel klappen uitdeelt als incasseert. De Liverpool-spits gooide zelfs met een stoel.

Lees meer »

Aartrijke krijgt nog dit jaar geldautomaat

In 2022 verdween de laatste geldautomaat uit Aartrijke. Daarmee werd de deelgemeente de enige die niet meer over een bankautomaat beschikte. Daar komt nog dit jaar verandering in. Aan Jonkhove komt een bankautomatenkiosk.
The post Aartrijke krijgt nog dit jaar geldautomaat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal leerlingen volgt les in een zomerschool: “Je moet hier niet de hele tijd naar de juf luisteren”

Geen schooldag is leuker dan die tijdens de zomervakantie. Want pas dan is rekenen niet saai, met hoofdletters schrijven cool, “en moet er minder naar de juf geluisterd worden”. Nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool in Vlaanderen of Brussel: dit jaar maar liefst 16.000. Onze reporter ging een kijkje nemen in het Oost-Vlaamse Lievegem. “Een vakantie zonder

Lees meer »