Koen Demuynck buiten strijd voor Dwars door Wingene: “Rechterknie kapot”

In Dwars door Wingene kan Koen Demuynck (43) z’n verrassende zege van vorig jaar niet verdedigen. De pion van Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen is geblesseerd. Z’n rechterknie baart weer zorgen.

Ondanks dat letsel werd de bijna-veteraan op 22 juni in Zerkegem tweede na Stijn De Bock. Een week later werkte hij in het Limburgse Montenaken ook het Belgisch kampioenschap ploegentijdrijden af. Bij de clubteams werd de ploeg uit Moorsele dertiende.

Halfweg de tweede ronde haakte Demuynck af. “Ik deed die ploegentijdrit met een gewone fiets, dat was een ongelijke strijd”, zucht de Oedelemnaar. “Een week eerder ging het in Zerkegem nog goed. Ik ben al een hele tijd aan het sukkelen met de rechterknie. Vorige winter heb ik ook even de trainingsarbeid moeten onderbreken. Die knie is versleten. Ik hoop dat het met een operatie kan worden opgelost. Ondanks ik geen driemaal zeven meer ben, heb ik nog altijd veel goesting om te koersen.”

In 2021 werd z’n rechterknie al eens behandeld. “Toen werd een stukje van mijn knieschijf weggenomen”, vertelt de elite 2-renner. “Het kraakbeen was op een bepaalde plaats helemaal weg. Met een operatie werd dat opgelost, nu is het op een andere plaats aan dezelfde knie. Ik heb vroeger veel krachttraining gedaan. Wellicht zijn die knieproblemen een gevolg. Gelinspuitingen helpen niet. Vrijdag weet ik meer, want dan heb ik een afspraak bij de specialist.”

Dwars door Wingene

Demuynck weet niet hoe de rest van zijn wielerseizoen eruit zal zien. Moet hij onder het mes, dan zal hij dit jaar wellicht niet meer in competitie komen. Hoewel hij zaterdag geen rugnummer kan opspelden, gaat hij Dwars door Wingene toch volgen. Vorig jaar zette hij dankzij een late uitval sprinters een hak. “Totaal onverwacht”, glundert Demuynck nog na. “Na die ingreep aan de knie in 2021 was nog eens een kermiskoers winnen mijn ambitie. Dat het een interclubzege ging worden, had ik nooit durven denken.”

(HF)

The post Koen Demuynck buiten strijd voor Dwars door Wingene: “Rechterknie kapot” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Benitha is laureaat ‘Vlaamse Olympiade van het Frans’

Benitha Amouzou zet het kroontje op haar vijfde jaar secundair humane wetenschappen aan het Sint-Vincentiusinstituut als laureaat van de ‘Vlaamse Olympiade van het Frans’. “Dit schooljaar nam ik voor de derde keer deel en verzilverde ik ook voor de derde keer deze titel”, klinkt Benitha (18) trots.
The post Benitha is laureaat ‘Vlaamse Olympiade van het Frans’ appeared first

Lees meer »

Ook Actiegroep Recht op Ondersteuning aanwezig bij Guldensporenviering

De Actiegroep Recht op Ondersteuning verzamelde woensdag 10 juli vanaf 17 uur aan het Groeningemonument tijdens de herdenkingsplechtigheid op de vooravond van de Vlaamse feestdag. De actievoerders willen de aanwezige politici en onderhandelaars voor een nieuwe Vlaamse regering oproepen om het recht op ondersteuning te respecteren.
The post Ook Actiegroep Recht op Ondersteuning aanwezig bij Guldensporenviering appeared first on

Lees meer »

Oostendenaar blijft in de cel voor brandstichting op appartement

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 43-jarige Oostendenaar met een maand verlengd op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. De verdachte bekende de brandstichting op zijn appartement, maar zou met psychoses kampen.
The post Oostendenaar blijft in de cel voor brandstichting op appartement appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze hebben duidelijk een romantische klik”: wie is Boris, met wie prinses Amalia steeds vaker gezien wordt?

De Nederlandse prinses Amalia (20) leeft op wolkjes. Ze heeft haar hart verloren aan prins Boris van Saksen-Coburg (26). Volgens ooggetuigen werden de twee (opnieuw) samen gezien, en was er “duidelijk een romantische connectie”. Wie is deze in Spanje geboren beeldhouwer? En zal prins Boris een rol spelen in Amalia’s toekomst? “Koningin Máxima en Boris’ moeder zouden zelfs voor matchmaker

Lees meer »

Na dodelijk ongeval door noodweer: waarom was park in Ukkel niet vroeger gesloten?

Het Wolvendaalpark in Ukkel, waar gisteren door het noodweer een baby om het leven kwam, was nog geopend toen dat ongeval plaatsvond. Het park valt onder de verantwoordelijkheid van de burgemeester, die zich voor het sluitingsuur heeft gebaseerd op de expertise van Leefmilieu Brussel. "Maar het is gisteren veel sneller gegaan dan verwacht", legt Judith Verbist van Leefmilieu Brussel uit.

Lees meer »

Pavlos (59) en Tilly (54) staan na ruim 35 jaar dienst bij Audi misschien samen op straat: “We leerden elkaar kennen in de fabriek en huwden er. Nu moeten we vrezen voor onze job”

Zij werkt 35 jaar bij Audi Vorst, hij zelfs 41 jaar. Ze werden verliefd, kregen een tweeling en trouwden tien jaar geleden – op 12 juli 2014 – ìn de autofabriek: méér Audi-koppel dan Tilly (54) en Pavlos (59) is niemand. Maar vandaag overheerst verslagenheid in plaats van feest. Tegen november van dit jaar schrapt Audi Vorst 1.410 banen en

Lees meer »

“Zet hen op de zwarte lijst”: Nederlandse media spuwen gal richting “bloedirritante” arbitrage na discutabele penaltyfout

Engeland feest, danst, zingt. Want ze staan in de finale van het EK. Maar één fase gaat zowel in Nederlandse als Engelse wel heel vaak over de tongen: de penalty die Engeland kreeg nadat Dumfries te laat kwam op Kane. De Nederlandse analisten en media schuwen de zware woorden niet, maar ook in Engeland zelf vinden ze het “een absolute

Lees meer »