Kloof tussen arm en rijk is kleiner geworden in België: “Sterk sociaal beleid werkt”

De kloof tussen arm en rijk in België is de afgelopen jaren kleiner geworden, dat ondanks de recente corona- en energiecrisis. Dat blijkt woensdag uit een studie van Wim Van Lancker (KU Leuven). “De cijfers tonen dat sociaal beleid werkt. Werk alleen volstaat dus niet om uit de armoede te raken”, zegt Lancker. Het rapport roept politici dan ook op om het sociale beleid niet af te bouwen.

 

Meer krantenkoppen in België

Deze artiesten kan je deze zomer gratis meepikken in onze provincie!

Onze provincie kan dit jaar weer heel wat grote namen trekken: van The War on Drugs op Cactusfestival tot Froukje op Dranouter. Toch hoeft het niet heel veel te kosten om een mooi optreden mee te pikken op West-Vlaamse grond. Dit zijn vijf steengoede artiesten die jij deze zomer gratis aan het werk kunt zien!
The post Deze artiesten

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland claimt dorp in Oekraïense regio Donetsk veroverd te hebben

Het Russische ministerie van Defensie heeft zondag gezegd dat Russische strijdkrachten het dorp Urozhaine in de oostelijke regio Donetsk hebben veroverd, maar het Oekraïense leger zegt dat er nog gevochten wordt in het gebied. Oekraïense bloggers zeggen dan weer dat het Oekraïense leger het dorp echt opgegeven. En het besluit om Amerikaanse langeafstandsraketten in Duitsland te stationeren kan Europese hoofdsteden

Lees meer »

Na de Pyreneeën weet blije Evenepoel het zeker, hij gaat voor de derde plaats: “Ik ben de beste van de rest”

Derde, derde, derde. Remco Evenepoel eindigde in de grote doortocht van de Pyreneeën twee keer derde en hij staat nu ook derde in het klassement. Als de waardeverhoudingen afgelopen weekend werden vastgelegd, dan is Evenepoel in zijn eerste Tour de France op weg naar het podium, na Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. “Het was een koers tussen die twee. Ik

Lees meer »

Triënnale in Kortrijk overschrijdt kaap van 43.850 bezoeken: “De Grote Markt is het populairst”

Van zaterdag 29 juni tot en met zondag 7 juli, van weekend tot en met weekend, telde de Triënnale 2024 After Paradise 43.850 bezoeken en 5.200 individuele bezoekers. De populairste plek was de Grote Markt met ‘Trena’. De Broeltorens en het Historisch Stadhuis waren de populairste binnenlocaties. Ook het principe van ‘pay what you can’ sloeg aan.
The post

Lees meer »

Kleinzoon van gewezen burgemeester komt op bij Voor 8930: “Opa zou trots geweest zijn”

Bij Voor 8930 maken ze mondjesmaat de personen bekend die op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staan. Het kartel tussen Open VLD en Vooruit loste maandagavond drie nieuwelingen, waaronder Olivier Libbrecht. Opvallend: hij is de kleinzoon van oud-burgemeester Jean Libbrecht.
The post Kleinzoon van gewezen burgemeester komt op bij Voor 8930: “Opa zou trots geweest zijn” appeared first

Lees meer »

“Niet veel kunnen redden”: Karen Damen vertelt voor het eerst hoe groot schade is na wateroverlast

De kop is eraf. Karen Damen (49) beleefde afgelopen weekend de première van de musical ‘Sneeuwwitje’, waarin ze de boze koningin speelt. Een welgekomen afleiding nadat haar woning drie weken geleden onder water liep. Speciaal voor HLN blikt ze terug op die rampzalige avond en vertelt ze over haar drukke werkschema en wat er bijna fout liep tijdens haar eerste

Lees meer »

Hij begon op zijn 16de in zijn slaapkamer. Vandaag is het bedrijf van Jonas Dhaenens 4,8 miljard euro waard

Vanuit zijn slaapkamer in Oostakker – én met de nodige dosis bluf – stampte Jonas Dhaenens (42) als zestienjarige zijn bedrijfje uit de grond. Na een grote aandelenverkoop gisteren wordt de waarde van dat bedrijf team.blue nu al op bijna 5 miljard (!) euro geschat. Dit is het inspirerende verhaal van een briljante ondernemer die nooit zijn studies afmaakte. “Ik

Lees meer »