Is Boeing een crimineel bedrijf? Rechter buigt zich over vliegtuigbouwer

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Zonnig aan zee en droog weer, maar komende nacht code geel voor regen

Het zonnetje schijnt en het is aangenaam warm op deze Vlaamse feestdag. Het blijft ook droog, al mogen we ons in de loop van de avond en vannacht aan regen verwachten. Plaatselijk kan er veel regen vallen die tot overlast kan leiden, het KMI geeft voor sommige provincies dan ook code geel uit. Morgen voelt het even als herfst, maar

Lees meer »

Frédéric De Gucht (43), zoon van, geeft zichzelf 666 dagen als Open Vld-voorzitter: “Ik ben geen kopie van mijn vader”

“Zeg maar Frédéric, niet meneer De Gucht.” Vader Karel heeft hem afgeraden om in zijn voetsporen te treden, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: Frédéric De Gucht (43) heeft zich kandidaat gesteld om als crisismanager – 666 duivelse dagen lang – orde op zaken te stellen bij Open Vld. “Ik doe dit om ervoor te zorgen dat

Lees meer »

Evenepoel en Van Aert betreuren tijdverlies van Roglic, die na nieuwe val gehavend finishte: “Klassement hoort niet zo beslist te worden”

Voor de tweede dag op rij tegen de grond, dit keer wél met tijdverlies als gevolg. Primoz Roglic incasseerde een onverwachte en stevige dreun in de etappe naar Villeneuve-sur-Lot. De Sloveen verloor na een valpartij bijna tweeënhalve minuut. Het podium lijkt mission impossible. Oud-ploegmaat Wout van Aert en concurrent Remco Evenepoel staken Roglic wel een hart onder de riem.

Lees meer »

Capiot geeft in tranen op daags na valpartij die voor commotie blijft zorgen: “Ik wou het bijleggen, maar hij heeft dat afgewezen”

Amaury Capiot kwam gisteren, na een aanraking met Maxim Van Gils, zwaar ten val in de Tour. De renner van Arkéa-B&B Hotels verwachtte excuses van zijn landgenoot, maar volgens hem kwamen die er niet. Van Gils beweert daarentegen dat hij wel heeft geprobeerd om een gesprek te starten. “Ik wilde het bijleggen, maar dat heeft hij afgewezen.” Capiot moest niet

Lees meer »

Drie maanden voor gemeenteraadsverkiezingen krijgen lijsten vorm: lokaal kunnen we steeds minder nationaal stemmen

Nog exact drie maanden scheiden ons van de gemeenteraadsverkiezingen. De meeste nationale partijen komen slechts in de helft van de West-Vlaamse gemeenten op onder hun eigen naam. Professor lokale politiek Herwig Reynaert ziet daarvoor verschillende redenen.
The post Drie maanden voor gemeenteraadsverkiezingen krijgen lijsten vorm: lokaal kunnen we steeds minder nationaal stemmen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast, code geel niet van toepassing in West-Vlaanderen

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Er is een risico op een storm of op wateroverlast, meldt Binnenlandse Zaken donderdag in een persbericht. Er geldt code geel in het land, maar die is niet van toepassing in West-Vlaanderen
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of

Lees meer »

“Tot 200 man extra inzetten terwijl ons eigen recyclagesysteem pérfect werkt”: ook Pukkelpop ziet nut herbruikbare bekers niet in

Dé herbruikbare festivalbeker. Wat ecologisch moet zijn volgens de overheid – en daarom verplicht sinds deze zomer – overschaduwt stilaan de muziek. “Erg dat het allemaal om de bekers draait, terwijl het reinigingsproces niet eens milieuvriendelijk is”, zegt de organisatie van Pukkelpop aan HLN. Wat gaat het laatste grote zomerfestival doen, nu Rock Werchter een herziening vraagt en Tomorrowland aangeeft

Lees meer »

Actiegroep vecht vergunning van camping Tomorrowland aan, Demir: “Ze hebben tot laatste dag gewacht om het festival te kelderen”

De actiegroep Leefmilieu Rupelstreek heeft beroep aangetekend tegen de vergunning van Dreamville, de camping van Tomorrowland. Over een week komen daar 40.000 festivalgangers aan. Maar het zou dus kunnen dat de voorbereidingen op de camping zullen moeten worden stopgezet, en dat de camping niet volledig gebruikt kan worden. “De indieners van dit beroep hebben gewacht tot de laatste dag met

Lees meer »

Liefdesbreuken, overspelaffaires, afpersing… Jarige Linda de Mol is weinig ellende bespaard gebleven

Bij onze noorderburen staat Linda de Mol al decennialang bekend als onaantastbare televisiekoningin. Maar terwijl ze op professioneel vlak de successen aan elkaar reeg, was het leven privé niet bepaald mild voor haar. Nu ze haar zestigste verjaardag viert, blikt Story NL terug op de tegenslagen die Linda de voorbije jaren tegenkwam. Van verschillende liefdesbreuken over overspel tot die afperszaak.

Lees meer »