Hoogspanningskabel verwoest huis, chirolokaal zonder dak en kerktoren weggeblazen: dronebeelden tonen enorme schade in regio Mechelen

Het onweer van dinsdagavond heeft lelijk huisgehouden in Mechelen en omstreken. Er wordt vermoed dat een windhoos over het gebied raasde en dat leidde tot grote materiële schade in deelgemeente Leest en Heffen. Dronebeelden tonen de ravage.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse douane onderschept minder drugs in de eerste helft van 2024

De Nederlandse douane heeft in de eerste helft van 2024 minder drugs onderschept dan in dezelfde periode vorig jaar. In de Nederlandse havens kon de douane slechts 16.000 kg cocaïne onderscheppen. Vorig jaar was dat nog ruim 28.000 kg. Volgens de Nederlandse douane is de kleinere vangst bewijs dat de maatregelen werken om de invoer van drugs tegen te gaan.

Lees meer »

Argentinië wint opnieuw finale Copa América

Argentinië heeft zich maandag net na middernacht (plaatselijke tijd) tot de eindwinnaar gekroond van de 48e editie van de Copa América in de Verenigde Staten. Lautaro Martínez scoorde voor La Albiceleste pas diep in de verlengingen de enige goal in de finale.

Lees meer »

Getuige over schietpartij op Trump-rally: “We zagen duidelijk een geweer. 100 procent een gebrek aan beveiliging”

Er werden zaterdag schoten gelost op een campagnebijeenkomst van Donald Trump in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Daarbij kwamen één toeschouwer en de schutter om het leven, en ook Trump zelf werd geraakt door een kogel. De FBI spreekt van een moordaanslag op de voormalig president. In Amerikaanse media beschrijven getuigen wat ze gezien hebben.

Lees meer »

Pop-up interieurzaak opent in voormalig pand Van Maele in Schuiferskapelle: “Willen hier een platform bieden voor creativiteit”

Op het dorpsplein van Schuiferskapelle is met ‘Interieurvondsten Twee’ sinds eind vorige week een pop-up interieurwinkel te vinden. Het gaat om een project van Lisa Grymonprez en haar moeder Sabine Callewaert. Het duo focust op upcycling, decoratie en tweedehandsspulletjes.
The post Pop-up interieurzaak opent in voormalig pand Van Maele in Schuiferskapelle: “Willen hier een platform bieden voor creativiteit” appeared

Lees meer »