Helft minder cocaïne onderschept in haven van Antwerpen

12:15 In de eerste zes maanden van dit jaar heeft de Belgische douane in en om de haven van Antwerpen 22 ton cocaïne in beslag genomen. Dat is de helft minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook in Nede… 

Meer krantenkoppen in België

Vzw Westrozebeke Koerst organiseert opnieuw drie wedstrijden: “De koers in leven houden”

De vzw Westrozebeke Koerst organiseert eind juli opnieuw zijn wielerdrieluik. De Grote Prijs Raf Jonckheere, een wedstrijd voor elite met en zonder contract en beloften, is de trekpleister van het drieluik. Een wedstrijd voor beroepsrenners organiseren is vooral op financieel gebied niet evident, maar toch slagen de leden van de vzw er in om het financiële plaatje rond te krijgen.<br

Lees meer »

Hoe realistisch is de nucleaire revival die Bart De Wever op het oog heeft? “Er is één mogelijke uitweg”

Formateur Bart De Wever heeft de nucleaire uitbater Engie laten weten dat zijn toekomstige regering “maximaal” wil inzetten op kernenergie en “sowieso” werk wil maken van een bijkomende verlenging van de Belgische kernreactoren. Maar hoe realistisch is dat scenario? “De nucleaire revival van De Wever-I is geen onmogelijke, maar wel een moeilijke en wellicht dure te realiseren verkiezingsbelofte.”

Lees meer »

Belle (3) met kabels vastgebonden aan radiator en achtergelaten: “Ze was erg verzwakt toen we haar vonden”

Zwaar ondervoed, over het hele lichaam mishandeld en achtergelaten in een leegstaande woning in Gent, vastgebonden aan een radiator. Het is een vreselijke situatie waarin de driejarige hond Belle werd aangetroffen. Maar na regen komt zonneschijn: nog geen drie weken later is er voor de stafford, inmiddels aangesterkt in het dierenasiel, al een happy ending.

Lees meer »

Maxim en Valesca winnen BK autobandrollen tijdens Gapersfeesten

Maxim Buyse en Valesca Dewerchin zijn de winnaars van de derde editie van het BK autobandrollen tijdens de Gapersfeesten in Geluwe. Er waren zo’n 120 deelnemers, kinderen inbegrepen. Het was niet zomaar om ter verst een autoband rollen, maar meer een obstakelrun over een afstand van twintig meter.
The post Maxim en Valesca winnen BK autobandrollen tijdens Gapersfeesten appeared

Lees meer »

Eendracht Aalst wil matchen in Heusden-Zolder spelen, maar dat mag niet: “Club moet maximaal 30 kilometer van Aalst blijven”

Eendracht Aalst wil komend seizoen in het stadion van Heusden-Zolder spelen, omdat de club van de stad niet meer in het Pierre Cornelisstadion mag spelen. Maar volgens de regels van Voetbal Vlaanderen moet een club binnen een straal van 30 kilometer blijven. De spelers en fans moeten dus geen 110 kilometer rijden om hun matchen te spelen. Eendracht Aalst moet

Lees meer »

Nuria uit ‘Blind Getrouwd’ kiest voor een betaalbare kampeervakantie in de Ardennen: “Al is onze 4 sterrencamping wel wat duurder”

Nuria (36) van ‘Blind Getrouwd’ gaat elke zomer in de Ardennen kamperen met zoontjes Victor (6) en Théodore (4). Ze deelt het complete kostenplaatje van zo’n vijfdaagse trip vol natuur. Hoeveel kost hun plek op de luxueuzere viersterrencamping? En hoe spendeert ze maar 220 euro aan al het eten voor drie? “Door een koelkast te huren voor 40 euro spaar

Lees meer »

Feestcomité Wijtschate kijkt uit naar de kermis: “Dit jaar weer met vuurwerk”

Het feestcomité van Wijtschate slaat weer de handen in elkaar met verschillende Wijtschaatse verenigingen voor een goedgevuld kermisprogramma. Op vrijdag 12 juli wordt er afgetrapt met een bingo van het oudercomité en afsluiten doen ze met het vuurwerk op donderdag 18 juli. De feesttent bevindt zich zoals gewoonlijk op het Sint-Medardusplein.
The post Feestcomité Wijtschate kijkt uit naar de

Lees meer »

Is de reünie-special van ‘Het Eiland’ voorzet van nieuw seizoen? Acteurs verklappen hun visie

“We waren een bende speelvogels. Als je die samenzette, onder de anarchistische maar briljante leiding van Jan Eelen, kreeg je blijkbaar toch iets speciaals.” Zo blikt Tom Van Dyck (52), die de rol van Alain Vandam vertolkte, terug op het legendarische programma ‘Het eiland’. De verjaardagsspecial met daarin een reünie van Alain, Michel Drets en Frankie Loosveld is nu te

Lees meer »