Helft minder bussen en trams morgen door vakbondsactie bij De Lijn in en rond Antwerpen

In en rond Antwerpen zal op donderdag 11 juli maar de helft van de bussen en trams rijden door een vakbondsactie. De Lijn heeft wel een alternatieve dienstregeling uitgewerkt. 

Meer krantenkoppen in België

Subsidie van 7.000 euro voor aanpak zwerfvuil

De stad Oudenburg krijgt een bedrag van 7.000 euro van Mooimakers voor het innovatieve vuilnisbakkenplan 2.0. Dit initiatief is gericht op het efficiënt aanpakken van zwerfvuil en sluikstort. Om zwerfvuil tegen te gaan heeft het stadsbestuur een vuilnisbakkenplan opgesteld.
The post Subsidie van 7.000 euro voor aanpak zwerfvuil appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 2.000 mensen zakken af naar p’ Latse Doen in Kuurne: “Gratis formule deed duidelijk zijn werk”

Iets meer dan 2.200 bezoekers hebben afgelopen zaterdag het gratis festival p’ Latse Doen bijgewoond op de Vlaskouter in Kuurne. Grote publiekstrekker was alvast het optreden van Abba4U. Daarnaast waren er ook onder meer optredens van de Nederlandse Tributeband Rondje Doe Maar, Scummy Men en St. Jimmy’s.
The post Meer dan 2.000 mensen zakken af naar p’ Latse Doen

Lees meer »

“We vreesden dat Camille en co het ons moeilijk zouden maken”: Vlaamse artiesten horen kassa weer rinkelen

Vlaamse artiesten als Jo Vally (65) en Bart Kaëll (63) kunnen weer opgelucht ademhalen. Na een paar magere jaren, doen zij deze zomer eindelijk weer gouden zaken. Daar zit een opvallende nieuwe trend in showbizzland voor iets tussen. Al is daarmee niet alle ellende vergeten. “Op de bankrekening zijn fameuze kraters geslagen”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

“We hebben haar nog proberen helpen”: voormalig ambulancier Brendon ziet dodelijk ongeval gebeuren

In de Stroombanklaan in Oostende is een oudere dame donderdagochtend rond 10.45 uur overleden nadat ze onder een wagen terechtkwam. Dat gebeurde toen de automobiliste achterwaarts een oprit wilde verlaten. Brandon Janssens, die in de buurt werkt, zag wat er gebeurd was en schoot meteen te hulp. “Ik zag dat de vrouw nog ademde, maar met grote moeite”, doet hij

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Voormalige Democratische Congresleden vragen in open brief om open conventie – Elon Musk doneert aan groep die Trump in het Witte Huis wil

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

BEKIJK: 700 supporters gaan uit hun dak in Houthalen-Helchteren nadat Spanje zich kroont tot Europees kampioen: “Leek wel alsof de Koolmijnlaan in Spanje lag”

Ruim 700 supporters hebben gisterenavond in Houthalen-Helchteren gezien hoe Spanje zich kroonde tot Europees kampioen na een 2-1 overwinning tegen Engeland. Met zijn allen volgden ze de bloedstollende finale op een groot scherm voor club Hogar Español, de laatste Spaanse club in Limburg. Het was nagelbijten tot de laatste minuut, maar na het laatste fluitsignaal kon het feest helemaal losbarsten

Lees meer »