En plots duiken er Indiase migranten op in het Russische leger: ‘Het zijn meestal arme mensen die alles doen voor een beter bestaan’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Kunstenares verknipt en ontrafelt Vlaamse strijdvlaggen, en dat schiet in verkeerde keelgat bij Vlaams Belang en Voorpost: “Blijf met je fikken van onze vlag”

Een installatie op het Kunstenfestival van Watou is in het verkeerde keelgat geschoten bij Vlaams Belang en Voorpost. Op de Vlaamse feestdag voerde een groepje actie buiten het gebouw waar bezoekers het werk, waarvoor Vlaamse vlaggen verknipt en ontrafeld zijn, kunnen bekijken. “Kwetsende kunst”, vinden ze. “Jullie kapen de kunst”, reageert het festival.

Lees meer »

Rugbyclub Roeselare verhuist naar sportsite Schiervelde: “Hier zijn we beter zichtbaar”

De Roeselaarse rugbyclub verhuist deze zomer naar de sportsite Schiervelde. Op de site waar ook voetbalclub SK Roeselare traint en speelt wordt er momenteel een nieuwe thuis gebouwd voor Rugby RSL. “Hier zijn we beter zichtbaar”, aldus Tom Vanhoef, voorzitter van Rugby RSL.
The post Rugbyclub Roeselare verhuist naar sportsite Schiervelde: “Hier zijn we beter zichtbaar” appeared first on

Lees meer »

Yperley opent opnieuw deuren voor pop-uprestaurant

et als vorig jaar opent Jürgen Crombez (48) van feest- en banketzaal Yperley de deuren van het gelijknamige pop-uprestaurant. Vanaf 17 juli kan je aanschuiven op het zuiderse terras en kan je genieten van de huisbereide specialiteiten.
The post Yperley opent opnieuw deuren voor pop-uprestaurant appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wesley Sneijder plots betrokken bij miljoenenfraude in Turkije: “Ben zelf slachtoffer van verkeerde investering”

Oud-topvoetballer Wesley Sneijder onderneemt juridische stappen tegen Turkse media die hem hebben gelinkt als ‘geheime partner’ van de internationale misdaadorganisatie Comanchero. Sneijder zou volgens media in het land waar hij tussen 2013 en 2017 onder contract stond bij voetbalclub Galatasaray “mogelijk betrokken zijn geweest bij het witwassen van geld”.

Lees meer »

KIJK. Waaierspektakel onderweg naar Pau, waar Philipsen met machtssprint naar de zege rijdt: de sleutelmomenten van etappe 13

De dertiende etappe van de Tour de France werd allesbehalve een saai schouwspel. De waaiers doorheen de rit – die alle klassementsmannen heelhuids overleefden – en late uitvalspogingen van onder meer Jasper Stuyven en Brent Van Moer konden een massasprint in Pau niet vermijden. In die sprint klopte Jasper Philipsen Wout van Aert om zo een tweede etappezege in de

Lees meer »

“Fier op mezelf en het team”: Kopecky blikt met trots terug op Giro Donne ondanks dat ze eindzege aan Longo Borghini moet laten

Geen eindwinst in de Giro Donne voor Lotte Kopecky. De wereldkampioene stond bij aanvang van de slotrit slechts één seconde in het krijt bij Elisa Longo Borghini, maar ze kon dat niet rechtzetten. Toch is Kopecky trots op haar Giro. “Ik heb mezelf niets te verwijten.” Belgische opsteker: Justine Ghekiere kroonde zich tot bergkoningin van de Giro Donne.

Lees meer »

Luk Wyns is niet van plan om het rustiger aan te gaan doen: “Door het succes van ‘Knokke Off’ heb ik de opdrachten voor het uitkiezen”

“Mijn leven ziet er anders uit dan dat van de gemiddelde 65-plusser”, geeft acteur/scenarist Luk Wyns (65) toe in Story. Niet alleen omdat hij vader is van twee tieners en een dertiger, maar ook omdat hij nog lang niet aan stoppen denkt. Het succes van ‘Knokke Off’ zette hem na een lange pauze weer helemaal op de kaart.

Lees meer »