Eline start bloemenplukweide in Beernem: “Ik ben een bezige bij”

Een van de weilanden in Smallemate in Beernem staat sinds enkele weken bomvol kleurrijke bloemen. Eline Vanneste (36) heeft er een bloemenplukweide aangelegd. Iedereen die dat wil, kan er bloemen zelf afknippen en zelfstandig afrekenen. “En dat op de weide waar mijn grootvader ooit mais kweekte”, vertelt Eline.

Naast haar werk als zorgcoördinator van vbs De Zonnebloem in Beernem heeft Eline Vanneste sinds enkele weken een eigen bloemenplukweide. “Dat idee groeide al een aantal jaar. Ik heb altijd al een moestuin gehad en plantte daar vorig jaar ook meer bloemen in. Daar startte het mee, maar nu is het een uit de hand gelopen hobby. Zulke pluktuinen groeien ook in populariteit, waarna ik het idee kreeg om er zelf ook een te starten.”

“Ik ging op zoek naar een weiland dichtbij huis, zodat ik er regelmatig heen kan zonder lange verplaatsing. Via via vond ik iemand met een wei die ongebruikt was”, vertelt Vanneste.

Ruim aanbod

Samen met een aantal anderen strooide ze een hele container compost uit over de weide om de grond er extra vruchtbaar te maken. “Thuis zaaide ik alle bloemen zaadje per zaadje in kleine potjes. Nadien verplanten we ze hier op de weide. Ondertussen hebben we een ruim aanbod aan kleurrijke planten, dahlia’s, zonnebloemen en reukerwten. Het openingsweekend was alvast een succes, want er is al veel weg. Ik heb geluk met het weer, want door de overvloedige regen groeit alles vlot. Alleen hebben we meer zon nodig, zodat alles mooi bloeit”, zegt ze.

Vertrouwen

Het principe van Bloeiline is eenvoudig. Je kan op het terrein rondwandelen en bloemen afknippen met de scharen die in het hokje op de wei klaarliggen. Per steel betaal je 0,75 euro, oftewel 15 euro voor 20 stelen. “Ik probeer ook geregeld wat boeketjes zelf te maken, die kunnen mensen dan gewoon in z’n geheel kopen”, vervolgt Vanneste. “Betalen doe je ook zelf in het hokje, dat kan contant, met overschrijving of via payconiq. We rekenen op het vertrouwen van de mensen die langskomen. Onze buurvrouw houdt een oogje in het zeil en we wonen hier ook niet ver van, ik kom meer dan dagelijks langs.”

Opvallend is ook dat het weiland niet onbekend is voor de familie Vanneste. “Toen ik mijn grootvader vertelde waar ik mee zou starten, was hij erg nieuwsgierig naar de locatie van het weiland. Uiteindelijk bleek dat, zonder ik het wist, hij dit exact stuk weiland nog gebruikt had om mais en gras op te kweken. Hoe toevallig!”

(AVH)

Meer info via de Instagrampagina @_Bloeiline_

The post Eline start bloemenplukweide in Beernem: “Ik ben een bezige bij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Niet vandaag, Deep State!”: aanslag op Trump doet complottheorieën massaal aanzwengelen

“Mensen proberen feiten te verdraaien om hun verschillende agenda’s te dienen”, zegt Megan Squire, een Amerikaanse data-analiste. Zaterdagavond scheerde de kogel maar rakelings langs Trump zijn oor of sociale media ontplofte meteen met wilde speculaties en beschuldigingen over de dader achter de aanslag. Een overzicht van enkele absurde complottheorieën die de ronde doen op verschillende platformen.

Lees meer »

Opnieuw blauwalgen in kanaal Roeselare-Leie: “Wachten op resultaten van proefproject”

In 2023 werd tijdens de zomermaanden op het kanaal Roeselare-Leie een proefproject opgestart om het probleem van blauwalgen aan te pakken. “Het is echter nog wachten op resultaten van dat proefproject”, zegt provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) die enkele weken geleden nog een vraag stelde aan gouverneur Carl Decaluwé.
The post Opnieuw blauwalgen in kanaal Roeselare-Leie: “Wachten op resultaten van

Lees meer »

Jada Sparks uit ‘Chasing Beauty’ nam in een ver verleden deel aan ‘Boer zkt vrouw’: “Trots ben ik niet op die periode”

Het begon met een ‘simpele’ borstvergroting, maar mondde uit in een heuse verslaving aan plastische chirurgie. Jada Sparks (34) uit ‘Chasing Beauty’ ging al meer dan 29 keer onder narcose voor een ingreep en dat bleek niet altijd zonder risico’s. “Ik vreesde dat de wonden zouden openscheuren”, bekent ze in ‘Dag Allemaal’. Een gesprek over schoonheid, haar job als sekswerker

Lees meer »

KW Zomertip: De favorieten van Marie Godderis

Marie Godderis werkt voor de communicatiedienst van de gemeente Koksijde, en is net als haar man Dries Decorte zelfstandig fotografe. Samen met hun drie jonge kinderen wonen ze in Alveringem. In haar vrije tijd gaat ze steevast op zoek naar de leukste adresjes en de lekkerste ijsjes in de streek.
The post KW Zomertip: De favorieten van Marie Godderis

Lees meer »

Kusttramtraject in Zeebrugge eindelijk vernieuwd

Zeebrugge is eindelijk klaar om zich deze zomer in vervoering te laten brengen door de Kusttram. Er is een nieuw tramhalte aangelegd aan de Sint-Donaaskerk. Tramsporen werden vernieuwd, haltes werden verplaatst, gloednieuwe perrons werden gebouwd, en bovendien werd er een voor Vlaanderen unieke groenbedding aangelegd.
The post Kusttramtraject in Zeebrugge eindelijk vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We gaan voor absolute meerderheid”: Lijsttrekker van oppositiekartel Pieter-Jan Verhoye kijkt met ambities naar gemeenteraadsverkiezingen

Nog geen maand geleden lieten de drie oppositiepartijen van Wingene en Ruiselede een bommetje vallen: ze trekken samen onder één lijst ‘N-VA RESPECT BURG-BL’ naar de kiezer. Lijsttrekker wordt de 34-jarige N-VA-fractieleider Pieter-Jan Verhoye, die vanaf nu de niet geringe opdracht heeft alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. “We zitten inderdaad met drie pluimages”, erkent Verhoye. “Maar onze onderlinge

Lees meer »

ZOMERREEKS. De Wouwse Plantage, landgoed van een van de rijkste families van ons land: “Mijn overgrootvader wilde laten zien dat hij geld had”

Landgoed Wouwse Plantage, net over de grens in het Noord-Brabantse Roosendaal, is eigendom van de steenrijke familie Emsens, oprichters van de Kempense bedrijven Eternit en Sibelco. Iedereen is welkom op de wandelroutes van het 800 hectaren grote domein, maar slechts een paar gezinnen krijgen het privilege om in de huisjes rond het imposante kasteel te wonen. In alle rust. “De

Lees meer »