Drie kinderen overleden bij brand in Australië, vader opgepakt voor meervoudige moord

Afgelopen weekend zijn in de Australische stad Sydney 3 kinderen om het leven gekomen bij een woningbrand. Vier andere kinderen raakten gewond. De 28-jarige vader van het gezin is opgepakt, de politie heeft het over meervoudige moord, gerelateerd aan huiselijk geweld. De verontwaardiging is groot. De Australische overheid probeert met een reeks hervormingen iets te doen aan wat ze zelf een "nationale crisis van huiselijk geweld" noemt. 

Meer krantenkoppen in België

Populair dorp voert avondklok in om komaf te maken met massatoerisme

Verschillende plaatsen over de hele wereld kampen met problemen door massatoerisme. Zo ook het historische traditionele dorp Bukchon Hanok Village in het centrum van Seoul. De Zuid-Koreaanse autoriteiten leggen toeristen vanaf oktober een strikte avondklok op en verdelen de wijk in kleurzones om de impact te beperken.

Lees meer »

Zwembad van Asse gesloten door technisch defect

In Asse kan je dit weekend niet gaan zwemmen in het gemeentelijk zwembad Den Aerberg aan de Potaarde. Door een technisch defect komt er te weinig chloor in het water waardoor er niet mag gezwommen worden. De gemeente hoopt de problemen maandag te kunnen oplossen.

Lees meer »

Wegenvignet voor Wallonië op tafel: betalen wij Vlamingen straks op de Ardense snelwegen?

De nieuwe Waalse regering wil een wegenvignet invoeren. Alle weggebruikers, zowel binnenlandse als buitenlandse, zullen als het van Bouchez en co afhangt zo meebetalen voor het gebruik van het Waalse wegennet. Betekent dit dat wij Vlamingen ook zo’n sticker moeten kopen om op de Ardense snelwegen te rijden, en wat zou deze kunnen kosten? “Eigenlijk moet je een vignet hebben

Lees meer »

Baby die stierf in wagen in Rotterdam was van Vlaams-Nederlands koppel: papa vergat zijn kind op de achterbank

De baby die maandagnamiddag in een wagen in Rotterdam werd gevonden en later overleed, werd allicht door zijn papa vergeten op de achterbank. De auto stond geparkeerd bij het bedrijf van de 33-jarige man. Het gestorven kindje is het zoontje van een Vlaams-Nederlands koppel, dat zijn tijd verdeelt tussen Rotterdam en Gent. Dit is wat we nu allemaal weten over

Lees meer »

Veel witloof en ook Joost Klein tijdens Pittemse Kinderstoet

Deze namiddag trok voor de 44ste keer de Kinderstoet door de centrumstraten van Pittem. Ook nu weer inspireerde het beroep van deken en witloofboer Hans Vandewalle heel wat groepen en dus was het witloof bij overvloed aanwezig. Ook Joost Klein en de gastvedette Wim Willaert maakten hun opwachting.
The post Veel witloof en ook Joost Klein tijdens Pittemse Kinderstoet

Lees meer »

EK-revelatie scoorde al op assist van Evenepoel: hoe ‘spitsbroers’ Gakpo en Remco elkaar nog altijd in de gaten houden

Ze delen dezelfde herinneringen: Liverpool-aanvaller Cody Gakpo (25) schittert voor Oranje op EURO 2024, Remco Evenepoel (24) mikt op een podiumplek in de Tour de France, maar ooit kruisten hun paden in Eindhoven. Een verhaal over oude geesten in een jong lichaam, hoogtepunten op YouTube en de weg die God heeft uitgestippeld. Wie van de oud-ploeggenoten beleeft straks zijn leukste

Lees meer »

EXCLUSIEF. Gert Verhulst en James Cooke starten in Saint-Tropez met repetities ‘ZomerRevue’: “Geen woke voor ons”

Ze zijn boezemvrienden, maar ook op professioneel vlak kunnen James Cooke (39) en Gert Verhulst (56) elkaar niet missen. Daarom repeteren ze in Saint-Tropez volop voor hun eerste ‘ZomerRevue’. Wat kunnen we precies verwachten? Welke actuele grapjes vonden hun weg naar het scenario? En hoe staat het met de ticketverkoop? “We hopen nog op dagjestoeristen.”

Lees meer »

Actiegroep vecht vergunning van camping Tomorrowland aan, Demir: “Ze hebben tot laatste dag gewacht om het festival te kelderen”

De actiegroep Leefmilieu Rupelstreek heeft beroep aangetekend tegen de vergunning van Dreamville, de camping van Tomorrowland. Over een week komen daar 40.000 festivalgangers aan. Maar het zou dus kunnen dat de voorbereidingen op de camping zullen moeten worden stopgezet, en dat de camping niet volledig gebruikt kan worden. “De indieners van dit beroep hebben gewacht tot de laatste dag met

Lees meer »