Dak van buren belandt na onweer op veranda van Johan: “Kostprijs zal gauw oplopen tot meer dan 10.000 euro”

Het hevige onweer van dinsdagavond heeft sporen nagelaten in de tuin van Johan Eeman en zijn vrouw in de Daal in Denderhoutem. Het dak van een naburige woning kwam op zijn veranda terecht en die stortte daardoor in elkaar. “Pas toen de hevige regenbui voorbij was, zagen we de schade”, vertelt Johan.

 

Meer krantenkoppen in België

Morgen voorlaatste kans om het masterplan te activeren: waarom Visma-Lease a Bike nog niet panikeert ondanks nieuwe tegenslag

Bijna twee minuten achterstand. De eerste Pyreneeënrit in de Tour de France eindigde in een nieuwe tik voor Jonas Vingegaard en Visma-Lease a Bike. Een nieuwe verloren veldslag in de strijd om geel. Komt dat nog goed? Enkel dankzij een masterplan én masterclass. De Nederlandse ploeg gelooft er (nog) in. “De rit van zondag is een zware rit.” Kaarten op

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Franse bondscoach Deschamps op zijn hoede: “Spanje zit het best in het toernooi”

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

“Moederbedrijf Google broedt op grootste overname ooit”

Alphabet, het moederbedrijf van Google, voert gesprekken om de cyberveiligheidsstart-up Wiz over te nemen. Dat melden persbureau Bloomberg en zakenkrant The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Met de inlijving is mogelijk 23 miljard dollar (omgerekend 21 miljard euro) gemoeid, waarmee het de grootste overname ooit zou worden voor het Amerikaanse technologieconcern.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. China is “beslissende facilitator” van Russische oorlog in Oekraïne, zegt NAVO-verklaring

De staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat land is dan weer op een “onomkeerbaar pad” naar NAVO-lidmaatschap, zo staat in de verklaring die de NAVO-landen op de top in Washington woensdag hebben aangenomen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 10 juli terug.

Lees meer »

“De begrafenissfeer waarin de provincies al jaren verkeren, is voor niemand goed”

Als het regent in Wallonië, druppelt het dan straks in Vlaanderen? Nu de nieuwe Waalse regering verregaande plannen heeft voor de afschaffing van de provincies, zijn we benieuwd wat de toekomstige Vlaamse regering daar binnenkort over zal beslissen. Een zaak is zeker: de begrafenissfeer waarin de provinciebesturen nu al jaren verkeren, is voor niemand goed. Maar de provincies met één

Lees meer »

“Ik vertrek hier pas wanneer alle onweders het land uit zijn”: zo gaat onze weerman David Dehenauw te werk tijdens code oranje

Half België vertoeft in vakantiesferen, maar één man heeft vandaag een van de drukkere dagen van het jaar: David Dehenauw (53). Niet alleen onze weerman, maar als diensthoofd weervoorspellingen van het KMI ook diegene die beslist wanneer België in code oranje of rood gaat. “Als ik vandaag storm voorspel, is het drukker dan vroeger. Maar dat heb ik zelf gezocht.”

Lees meer »

6 jongeren dringen binnen in backstage Fundays in Aarschot

De organisatoren van het festival Fundays in Aarschot hebben zes jongeren betrapt die waren binnengedrongen in de Sancta Maria school. Dat meldt ROBtv. Daar zit het secretariaat en de backstage van de Fundays. De jongeren sloegen op de vlucht toen ze enkele medewekers zagen zitten in de backstage. De politie heeft 2 jongeren opgepakt en naar hun ouders gebracht. De

Lees meer »