Brandweer redt paard uit zwembad in Helchteren: “Trap gebouwd met hooibalen en planken” 

In de Lindenstraat in Helchteren heeft de brandweer een paard uit een zwembad gered. Het dier was gisterenavond laat uitgebroken en in het water terechtgekomen. Een groot deel van het water werd uit het zwembad gepompt en vanochtend bouwde de brandweer een trap met hooibalen en houten platen om het dier weer op het droge te krijgen. De interventie nam meer dan 4 uur in beslag. 

Meer krantenkoppen in België

Moeder (36) roept honderden jongeren op om skatebaan te slopen nadat verjaardag dochter niet doorgaat: “Maak alles kapot”

Een moeder uit de Amerikaanse Florida is aangeklaagd nadat zij een rel met 500 mensen op een rolschaatsbaan heeft aangewakkerd. Stephanie Pedroso (36) riep op sociale media op tot geweld tegen het personeel van de Astro Skate-ring in Brandon, Florida. Daar werd eerder het verjaardagsfeestje van haar dochter geannuleerd, meldt New York Post.

Lees meer »

Zwevegem ontvangt de Baloise Ladies Tour: “En dan naar de Spelen”

Op zaterdag 20 juli is Zwevegem de gastheer voor de Baloise Ladies Tour. In de late voormiddag is Zwevegem de start- en aankomstplaats van een etappe en in de vooravond wordt er een tijdrit verreden. Voor de dames is het de ideale voorbereiding voor de Olympische Spelen.
The post Zwevegem ontvangt de Baloise Ladies Tour: “En dan naar de

Lees meer »

Nieuwe regeringen Wallonië en Franse Gemeenschap willen 1,5 miljard euro aan belastingen verlagen

De liberale MR en centrumpartij Les Engagés vormen samen de nieuwe regeringen van Wallonië en de Franse Gemeenschap. Voorzitters Georges-Louis Bouchez (MR) en Maxime Prévot (Les Engagés) stelden hun regeerakkoord voor tijdens een persconferentie in Namen. Met hun regeerakkoord willen ze “doen wat we vijftig jaar lang niet gedurfd hebben in Wallonië”, zei Bouchez. We vatten het samen.

Lees meer »

“Ik ben een atypische student”: Sukh Preet Singh (22) in Gent verkozen tot student van het jaar

Voor de 20ste keer werd in Gent de Student van het Jaar gekozen… en die eer viel Ingelmunsternaar Sukh Preet Singh te beurt. Hij wordt vooral geprezen voor zijn inzet voor het klimaat en zijn internationale contacten. Sukh Preet is vooral zijn ouders, die al decennialang een restaurant uitbaten in de stationsbuurt in Ingelmunster, dankbaar. “Andere genomineerden hadden vrienden meegenomen

Lees meer »

Veertig kunstenaars op verrassende locaties tijdens Kunstig Koekelare

Kunstig Koekelare is een zomertentoonstelling die plaatsvindt van 6 juli tot 31 augustus, waarbij je de werken van veertig kunstenaars al wandelend of fietsend kunt bewonderen op onverwachte locaties, zoals in de kerk in Zande of langs het parcours Het Lint.
The post Veertig kunstenaars op verrassende locaties tijdens Kunstig Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geen start Gent-Wevelgem meer, wel nieuwe cinema”: Vooruit Ieper met opmerkelijk programma naar verkiezingen

Vooruit ambieert het burgemeesterschap en als dat lukt, dan komt er geen parkeergarage onder de Grote Markt en geen start van Gent-Wevelgem meer. Wel willen de socialisten een premie van 10.000 euro geven aan startende voedingswinkels in de dorpen, onderhandelen met Kinepolis over de komst van een bioscoop en onderzoeken of er een kiosk op de Grote Markt kan komen.<br

Lees meer »