Bijna een op de zeven borelingen in Vlaanderen heeft niet de Belgische nationaliteit

Bijna een op de zeven borelingen (14 procent) in Vlaanderen had in 2023 een buitenlandse nationaliteit. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.

 

Meer krantenkoppen in België

Wereldsterren, leger van kappers en cruiseschip met 800 gasten: ‘huwelijk van de eeuw’ in India nadert einde na maandenlange festiviteiten 

Na feestelijkheden die al sinds januari bezig zijn, vindt vanavond de officiële huwelijksceremonie van Anant Ambani en Radhika Merchant plaats. Beiden zijn telgen uit rijke Indiase miljardairsfamilies en dus worden kosten noch moeite gespaard. Tijdens de driedaagse huwelijksceremonie wordt heel wat bekend volk verwacht, zoals Kim en Khloe Kardashian en Nick Jonas.

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Problemen op Duitse spoorwegen teisteren Oranje – Kane: “Zal lastige opgave worden”

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Lieselot (28) start eigen kinesitherapiepraktijk in Roeselare: “Westlaan was de ideale locatie”

Lieselot Rommelaere (28) opende langs de Westlaan 341 in Roeselare haar eigen kinesitherapiepraktijk ‘Praktijk West’. Nadat ze eerder ervaring opdeed bij andere kinesisten vond ze de tijd rijp om een eigen praktijk te openen. “Dat is ook altijd een doel geweest. Waarom? Daar heb ik niet echt een specifieke reden voor”, klinkt het.
The post Lieselot (28) start eigen

Lees meer »

Prinses Anne weer aan het werk na pijnlijke val van haar paard

Prinses Anne (73) is opnieuw aan het werk. Dat nieuws raakte vrijdag bekend. De zus van koning Charles was even buiten strijd nadat ze eind juni van haar paard is gevallen. De Britse royal moest destijds ook eventjes in het ziekenhuis verblijven, maar het lijkt erop dat de prinses inmiddels volledig hersteld is.

Lees meer »

Hittegolf in Japan eist het leven van zes mensen

Niet enkel het zuiden van Europa kampt met extreme hitte. Ook aan de andere kant van de wereld is het puffen. De hittegolf die Japan treft, heeft de voorbije dagen al zes levens geëist. Afgelopen zondag tikte de thermometer voor het eerst dit jaar in het land 40 graden Celsius aan.

Lees meer »

Bewoners van Polderstraat in Londerzeel meten schade op na valwind: “Ik heb drie zonnepanelen nog steeds niet teruggevonden”

“We waren mosselen aan het eten. En toen werd alles heel donker.” Een valwind heeft dinsdag in Londerzeel lelijk huis gehouden. Verschillende daken zijn vernield en de rondvliegende brokstukken zorgden eveneens voor schade. De inwoners van de Polderstraat in Londerzeel lijken de zwaarste slachtoffers te zijn van het hevige noodweer. “Het lijkt wel alsof ze met een machinepistool tegen mijn

Lees meer »

Vlaanderen mist doel voor terugkeer langdurig zieken

Vlaanderen stelde zich vorig jaar als doel 10.000 lang­durig zieken naar werk te begeleiden, maar dat cijfer werd niet gehaald. Bovendien vindt maar een fractie van de mensen die in zo’n traject stappen effectief werk. Dat schrijft De Tijd dinsdag op basis van gegevens die de krant opvroeg bij arbeidsbemiddelaar VDAB.

Lees meer »

Wereldkampioene Lotte Kopecky krijgt muurschildering in Assenede

Wereldkampioene wielrennen Lotte Kopecky heeft een muurschildering gekregen in Assenede, waar ze woont. De muurtekening staat op een huis en is gemaakt door straatartiest Steppe, die ook de muurtekening van zanger Luc De Vos in Gent maakte. De muurschildering van Kopecky maakt deel uit va het kunstproject ’13 gevels, 13 kunstenaars’

Lees meer »