Biden belooft extra luchtverdediging aan Oekraïne tijdens NAVO-top: ‘Kiev zal blijven staan’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Frédéric De Gucht (43), zoon van, geeft zichzelf 666 dagen als Open Vld-voorzitter: “Ik ben geen kopie van mijn vader”

“Zeg maar Frédéric, niet meneer De Gucht.” Vader Karel heeft hem afgeraden om in zijn voetsporen te treden, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: Frédéric De Gucht (43) heeft zich kandidaat gesteld om als crisismanager – 666 duivelse dagen lang – orde op zaken te stellen bij Open Vld. “Ik doe dit om ervoor te zorgen dat

Lees meer »

Nu kleinzonen van Jean-Marie Pfaff hun debuut op de catwalk maakten: ook deze BV-zonen scoren als model

Kleine jongens worden groot. Dat bewijzen Liam (18) en Keano (19), de kleinzonen van Jean-Marie (70) en Carmen Pfaff (68). Zij maakten onlangs hun debuut op de catwalk. Liam en Keano volgen zo in de voetsporen van andere BV-kinderen die scoren in de modellenwereld. ‘TV Familie’ maakte een overzicht. “Connecties helpen, maar als je niet goed bent, krijg je de

Lees meer »

KIJK. “Ik krijg 8000 euro per maand en per handtekening 350 euro erbij”: youtuber (24) onthult hoeveel geld hij als Europees Parlementslid verdient nadat hij als stunt werd verkozen

De 24-jarige Fidias Panayiotou uit Cyprus heeft in een video op Tiktok onthuld hoeveel hij als Europees Parlementslid verdient. De youtuber zetelt sinds juni onafhankelijk in het parlement, nadat hij onverwacht werd verkozen. In de video somt Panayiotou enkele opvallende bedragen op. Vervolgens vraagt hij lachend aan zijn kijkers of zij vinden dat hij onder- of overbetaald wordt.

Lees meer »

Waarom Waalse regering werkloosheid in tijd wil beperken. Boekhouder José is al 14 jaar werkloos: “1.400 euro uitkering, dat is niet genoeg”

José* is 57, boekhouder van opleiding, en leeft al 14 jaar van een werkloosheidsuitkering van 1.400 euro. “Dat is niet genoeg. Als ik zie hoe hoog de huur en kosten tegenwoordig zijn, hoe moet je dat doen?”, vraagt hij zich luidop af in Sudinfo. En dat de Waalse coalitiepartners de werkloosheidsuitkering willen beperken tot twee jaar, levert José extra kopzorgen

Lees meer »

Met veel blufpoker in zijn slaapkamer gestart op zijn zestiende: vandaag is bedrijf van Jonas Dhaenens (42) bijna 5 miljard waard

Vanuit zijn slaapkamer in Oostakker – én met de nodige dosis bluf – stampte Jonas Dhaenens (42) als zestienjarige zijn bedrijfje uit de grond. Na een grote aandelenverkoop gisteren wordt de waarde van dat bedrijf team.blue nu al op bijna 5 miljard (!) euro geschat. Dit is het inspirerende verhaal van een briljante ondernemer die nooit zijn studies afmaakte. “Ik

Lees meer »

Recordaantal deelnemers aan tennistornooi Koekelare

Het tennistornooi van TC De Mote, dat twee weken geleden van start ging, begon met schitterend maar wellicht te warm weer. Vervolgens werd het dagelijks kouder, met de halve finales op zaterdag bij een wind van 5 beaufort en de finales op een wisselvallige, buiige zondag. Met een recordaantal van 300 inschrijvingen, waaronder 84 uit
The post Recordaantal deelnemers

Lees meer »

Vijftigtal vrienden nemen emotioneel afscheid van Ellen D.W. (23) op plaats dodelijk ongeval in Gent: “We zullen haar altijd blijven herinneren”

“Vaarwel lieve schat. Je blijft voor altijd in ons hartje”, het is één van de zovele boodschappen die de lucht ingestuurd werden zondagmorgen voor Ellen D.W. (23). Haar vrienden kwamen massaal samen in de Warmoezeniersweg in Gent, op de plek waar zij en A.S. (29) donderdagnacht om het leven kwamen. Het werd een aangrijpend eerbetoon, met honderd witte ballonnen, bloemen

Lees meer »

Geen taboes in ‘ZomerRevue’ van Gert Verhulst en James Cooke: “Ja, we lachen met de kelder van Karen Damen”

Ze zijn boezemvrienden, maar ook op professioneel vlak kunnen James Cooke (39) en Gert Verhulst (56) elkaar niet missen. Daarom repeteren ze in Saint-Tropez volop voor hun eerste ‘ZomerRevue’. Wat kunnen we precies verwachten? Welke actuele grapjes vonden hun weg naar het scenario? En hoe staat het met de ticketverkoop? “We hopen nog op dagjestoeristen.”

Lees meer »

Carrefour hypermarkt Brugge zit in nieuw jasje

De Carrefour hypermarkt Brugge bij B-Park zit in een nieuw jasje. Een verbetering van de winkelervaring, de toegankelijkheid en de service staan centraal. “Naar aanleiding van deze vernieuwing kunnen klanten nog tot 21 juli mooie promo’s en aanbiedingen scoren”, zegt woordvoerder Siryn Stambouli.
The post Carrefour hypermarkt Brugge zit in nieuw jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opvallend: Vlaamse huisartsenfederatie roept op om mínder snel op longkanker te screenen

Volgens huisartsenvereniging Domus Medica wordt er te snel ondoordacht op longkanker gescreend. “Er heerst soms een fetisj op ‘meten is weten’. Maar wat mensen vaak niet weten, is dat screenings soms echt nadelen voor de patiënt hebben”, zegt voorzitter Jeroen van den Brandt. Hij legt uit wat een Belgisch onderzoek over preventieve longkankerscreening ontdekt heeft.

Lees meer »

Kilometerslange file aan Gotthardtunnel in Zwitserland

Voor de noordelijke ingang van de Gotthardtunnel in Zwitserland verloopt het verkeer zaterdagochtend moeizaam. Er stond rond 5.30 uur 11 km file, goed voor een wachttijd van een uur en 50 minuten, zo meldt mobiliteitsclub Touring Zwitserland via het sociale netwerk X.

Lees meer »

Het moment waarop Boeing-vliegtuig kort na opstijgen een wiel verliest

Een Boeing-vliegtuig van United Airlines heeft maandag tijdens het opstijgen opnieuw een wiel verloren. Dat meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Niemand raakte gewond tijdens de vlucht met een Boeing 757-200 die om 7.16 uur lokale tijd opsteeg vanuit Los Angeles en om 10.10 uur landde op Denver International Airport.

Lees meer »

Triatleet Cis Huyghe kroont zich tot Belgisch juniorenkampioen

Cis Huyghe werd op zijn elfde Belgisch zwemkampioen. Zaterdag volgde de nationale triatlontitel bij de junioren. “Als zwemmer botste ik op mijn eigen limieten. Ik geraakte zogezegd mijn ei niet kwijt, omdat ik te graag fietste en liep.”
The post Triatleet Cis Huyghe kroont zich tot Belgisch juniorenkampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »