Armoede daalt en dat komt niet doordat meer mensen aan het werk zijn

De armoede in België daalt, de middenklasse wordt sterker en de lage middenklasse blijft stabiel. Die gunstige trend is niet te danken is aan tewerkstelling, maar aan sociaal beleid. Onoordeelkundig besparingsbeleid kan dat tenietdoen.

 

Meer krantenkoppen in België

Het ultieme wanhoopsoffensief van Biden: zo gaat het eraan toe achter de schermen

In wat veel wegheeft van een laatste wanhoopsoffensief grijpt Joe Biden (81) elke mogelijke strohalm om te tonen dat hij nog steeds de enige geschikte Democratische presidentskandidaat is. Zo belde hij zélf naar een ochtendshow, waarin hij zowaar Trumpiaanse ‘oorlogstaal’ bezigde, en hield hij een geïmproviseerde online meeting met zijn belangrijkste geldschieters. Zo ging het eraan toe in die bewuste

Lees meer »

Dankzij gulle gever krijgt Inaya (4) nieuw fietsje nadat dieven spaarpot stalen: “Haar zalige glimlach maakt veel goed”

Een week nadat dieven het spaarpotje voor de verjaardag van Inaya (4) stalen in een café in Houthulst, kent het verhaal toch een happy end. Met dat geld wou het meisje voor haar vijfde verjaardag een nieuwe fiets kopen. Groothandelaar VDW Bikes uit Schelle was aangedaan door het verhaal, contacteerde haar mama Cindy, en vandaag mocht het gezin een gloednieuw

Lees meer »

Willy Sommers en Wendy Van Wanten lang achtervolgd door roddels: “Ze dachten dat wij in de kleedkamer lagen te rollebollen”

Eén van de meest iconische duetten uit de geschiedenis van ‘Tien om te zien’ herleeft volgende week: dan zingen Willy Sommers (71) en Wendy Van Wanten (64) nog een keer ‘Kijk eens diep in mijn ogen’. Het duet was de aanzet voor heel wat roddels over de twee artiesten, vertellen ze in ‘Dag Allemaal’. Een gesprek over het ‘Wendy-effect’, weerbarstige

Lees meer »

Worden zoutbatterijen (zonder lithium) de toekomst? “Er is sterke vooruitgang geboekt, goed voor opslag energie en kleine voertuigen”

De nieuwe technologie met natrium-ionbatterijen of ‘zoutbatterijen’ – waarbij we geen lithium meer nodig hebben – is veelbelovend. Dat zegt expert Philippe Vereecken in een gesprek met VRT NWS: "We hebben hierdoor meer kaarten in handen. Het betekent een belangrijke stap in de vergroening en de energie-opslag, al is er nog werk aan." Eerder liet de Zweedse batterijproducent Northvolt weten

Lees meer »

Jeugdbewegingen worstelen met duurdere bivakplaatsen: “Het kamp betaalbaar houden wordt moeilijk”

Honderden West-Vlaamse jeugdbewegingen zetten dezer dagen weer over het hele land hun tenten op, maar een kamp organiseren wordt elk jaar moeilijker. Niet alleen het eten en vervoer is duurder geworden, ook de stijgende huurprijzen van kampplaatsen leiden tot kopzorgen. “Het wordt een uitdaging voor jeugdbewegingen om hun bivak betaalbaar te houden”, zegt het Centrum voor Jeugdtoerisme.
The post

Lees meer »

Winderige zevende sprintduatlon in Pittem

Rond de sportsite vond onlangs de zevende editie van de Pittemse sprintduatlon plaats. De sterke wind zorgde ervoor dat het een lastige editie werd voor de deelnemers, die 5 km moesten lopen, 21 km fietsen en opnieuw 2,5 km lopen.
The post Winderige zevende sprintduatlon in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rode Duivels trekken piekfijn uitgedost naar megadisco op Ibiza, waar Courtois z’n trouwfeest ‘herbeleeft’

De Rode Duivels laten de EK-uitschakeling niet aan hun hart komen. Onder anderen Koen Casteels, Arthur Theate, Leandro Trossard, Aster Vranckx en kersvers Sporting Lissabon-verdediger Zeno Debast hebben de tijd van hun leven op Ibiza. Ze gooiden de dansbenen los in Ushuaïa, de befaamde openluchtclub. Thibaut Courtois ging er gisteren eveneens feesten en herbeleefde er zelfs een beetje z’n trouwfeest.

Lees meer »

Na nominatie voor ‘Zomerhit’, Belle Perez geeft eerlijke mening over nieuwe lichting: “Alternatief en bubbelgum”

In juli en augustus slaan VRT 1 en Radio2 de handen in elkaar en zullen er dus twintig artiesten strijden om de felbegeerde trofee. Siska Schoeters en Niels Destadsbader zijn, net zoals vorig jaar, de presentatoren van dienst. Eén van de 20 kanshebbers is de Spaans-Limburgse furie Belle Perez (48). Reporter Jarne gaat haar persoonlijk feliciteren in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »