Al langer onderzoek naar kruispunt van dodelijk ongeval in Ham, Limburg kent in totaal 27 gevaarlijke punten

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderzoekt al langer hoe het kruispunt in Ham, waar maandagavond een dodelijk verkeersongeval plaatsvond, veiliger kan gemaakt worden. Het kruispunt tussen de Olmsesteenweg, de Zeventig Zillenweg en Wasseven staat bij het Agentschap op de lijst met gevaarlijke punten en werd in 2018 al eens grondig aangepakt. 

Meer krantenkoppen in België

Neos schenkt 500 euro aan de Babytheek in Kortrijk: “Financieel duwtje in de rug”

In het kader van de campagne ‘Neos met een Hart’ schonk Mie Debruyne, voorzitster van Neos West-Vlaanderen, 500 euro aan de Babytheek, een onderdeel van de Deelfabriek. “We willen daarmee tweedehands buggy’s kopen want we hebben er veel te weinig om aan de aanvragen te voldoen”, zegt Lisbeth Morlion, vrijwilligster bij de Babytheek.
The post Neos schenkt 500 euro

Lees meer »

West-Vlaanderen boven op eerste dag van het Cactusfestival in Brugge

Op de eerste dag van het driedaags Cactusfestival in het Brugse Minnewaterpark hebben de Belgen – de West-Vlamingen op kop – het duel van de Lage Landen glansrijk gewonnen. Al dient gezegd dat Knokkenaar Brihang een thuismatch mocht spelen.
The post West-Vlaanderen boven op eerste dag van het Cactusfestival in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

De juiste M/V op de juiste plaats

06:00 Georges-Louis Bouchez weet wat hem de volgende dagen te doen staat: opkomende talenten een kans geven, de winnaars van de verkiezingen belonen en tegelijk niet op de lange tenen trappen van de zwaarge…

Lees meer »

Vzw Westrozebeke Koerst organiseert opnieuw drie wedstrijden: “De koers in leven houden”

De vzw Westrozebeke Koerst organiseert eind juli opnieuw zijn wielerdrieluik. De Grote Prijs Raf Jonckheere, een wedstrijd voor elite met en zonder contract en beloften, is de trekpleister van het drieluik. Een wedstrijd voor beroepsrenners organiseren is vooral op financieel gebied niet evident, maar toch slagen de leden van de vzw er in om het financiële plaatje rond te krijgen.<br

Lees meer »

Dermatoloog Steven Devos uit Nieuwpoort lanceert nieuwe politieke partij:‘Samen voor Democratie’ biedt nieuw platform voor vrijheidsliefhebbers

Op 2 juli 2024 markeerde Dr. Steven Devos, een gerespecteerde dermatoloog uit Nieuwpoort, een belangrijke mijlpaal in de Vlaamse politiek met de lancering van zijn nieuwe politieke partij, ‘Samen voor Democratie’ (SVD).
The post Dermatoloog Steven Devos uit Nieuwpoort lanceert nieuwe politieke partij:‘Samen voor Democratie’ biedt nieuw platform voor vrijheidsliefhebbers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russische theatermakers veroordeeld wegens “rechtvaardigen van terrorisme”, voor stuk dat bekroond werd met belangrijkste theaterprijs

In Rusland zijn een theaterregisseur en een toneelschrijver elk tot 6 jaar cel veroordeeld wegens "rechtvaardiging van terrorisme". De 2 vrouwen hadden een theaterstuk gemaakt over een Russische vrouw die naar Syrië reist en met een IS-strijder trouwt. Medestanders van een van de veroordeelden vermoeden dat haar anti-oorlogsstandpunten de echte reden waren om haar te vervolgen.

Lees meer »

“Er lag overal bloed”: nieuwe golf van inbraken teistert horeca in Kortrijk, ook ‘keldergatinbreker’ slaat weer toe

Nog geen jaar nadat een reeks inbraken de Kortrijkse horeca trof, is er opnieuw sprake van een golf. Een biertje lijkt de dader(s) wel te smaken. “Er zijn twintig flesjes Martha Sexy Blond ontvreemd”, zegt Frederik Philipsen van La Cabane. Ook andere horecazaken kregen ongewenst bezoek. De ‘keldergatinbreker’ heeft daar deels mee te maken.

Lees meer »

Oplossing voor Dunepanne in De Haan: historisch pand wordt jeugdherberg

Aan de rand van Park Potinière in de Concessie van de Haan staat Zorghotel Dunepanne sinds 31 mei leeg. De activiteiten van vzw Dunepanne werden stilgelegd, maar er is al meteen goed nieuws voor de toekomst van het gebouw. Vzw Vlaamse Jeugdherbergen oftewel HI Flanders zal hier een jeugdherberg openen. “Het wordt een van onze pareltjes.”
The post Oplossing

Lees meer »

LIVE TOUR. Wout van Aert gaat wel degelijk van start, Remco Evenepoel kan het op Franse tv niet laten om te lachen met EK-exit van ‘Les Bleus’

Ook vandaag staat er in de Tour de France een semi-bergetappe gepland, van een kleine 204 kilometer tussen Aurillac en Villeneuve-sur-Lot. Onderweg wachten drie beklimmingen van vierde categorie. Kan Jonas Vingegaard het goede van vandaag bevestigen? En hoe komt Remco Evenepoel voor de dag? Volg de rit én de aanloop op deze pagina!

Lees meer »

Iconische bouwwerken aan onze kust

Tussen de Belle Epoque en nu zit een hele rits aan bouwstijlen. Aan de Kust vind je ze allemaal. Elke badplaats pakt uit met erfgoedparels en architecturale hoogstandjes. We nemen er een drietal onder de loep
The post Iconische bouwwerken aan onze kust appeared first on KW.be.

Lees meer »