Nieuw buurtpark langs de kleine Gete in Orsmaal: “Picknicken en ravotten langs het water”

In Orsmaal, in Linter, is het Geteparkje feestelijk geopend. Een groen buurtpark aan de oevers van de rivier de Kleine Gete. Je kan er picknicken langs het water, maar ook petanque spelen. En voor kinderen staan er allerlei speeltuigen. Het moet een nieuwe ontmoetingsplek voor de inwoners van Orsmaal worden. 

Meer krantenkoppen in België

Surftalent Kamiel (12) krijgt zijn zin: “We verhuizen naar Fuerteventura zodat hij zijn droom kan najagen”

Hij vroeg het zo mooi in het VTM-programma ‘Wat zou jij doen?’: “Papa en mama, ik wil verhuizen naar Fuerteventura waar de golven veel uitdagender zijn dan aan de Noordzee in Koksijde.” Na veel wikken en wegen staat het huis in Oostduinkerke te koop en treffen Peter Deraeve (46) en Elise Debaere (43) de laatste voorbereidingen om met zoon Kamiel

Lees meer »

Driedaagse parade in de Groene Dreve in Ardooie

In de Groene Dreve aan de Stationsstraat in Ardooie komt er weer een driedaagse vedettenparade. Er is eveneens een sportief luikje. De organisatie van deze drie dagen ambiance is in handen van uitbater Johan Laridon van de Groene Dreve en zijn team van medewerkers.
The post Driedaagse parade in de Groene Dreve in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aanhoudende regen speelt Chirokamp parten in Moerkerke

In Moerkerke, een deelgemeente van Damme, dreigden vrijdagmiddag enkele tenten van een Chirokamp onder water te lopen. De brandweer kwam daarom ter plaatse met enkele pompen.
The post Aanhoudende regen speelt Chirokamp parten in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Memorabele Garnaalfeesten voor Mariette Crevette: Noa stapt in voetsporen van haar oma

Op de Garnaalfeesten zong Mariette Crevette vol overgave voor het laatst haar folkloristische liedjes. Deze folklorefiguur, die symbool staat voor de ideale moeder van de paardenvisser, is het alter ego geworden van Lucienne Provoost. Omdat de bedenkers van deze iconische volksfiguur hebben beslist om ermee te stoppen, vindt ook Lucienne dat het op haar 75ste een goed moment is om

Lees meer »

Tijdens de week bediende,in het weekend… samoerai, Danny (53) bouwde zelf indrukwekkend kostuum

Komend weekend stap je zo de middeleeuwen binnen in ’t Oosthof in Snellegem bij Jabbeke. Tussen de vele ridders die er twee dagen leven, werken en strijden als vanouds, vind je ook… een Japanse krijger. Danny Craeye maakte zijn eigen samoeraikostuum.
The post Tijdens de week bediende,in het weekend… samoerai, Danny (53) bouwde zelf indrukwekkend kostuum appeared first on

Lees meer »

Pfizer werkt aan concurrent voor Ozempic in pilvorm

Pfizer werpt zich op de miljardenmarkt van nieuwe generatie afslankmiddelen zoals Ozempic. De farmareus werkt aan een gelijkaardig middel in pilvorm. Het medicijn is nog in de ontwikkelingsfase. De eerste resultaten van een nieuwe studie zien er goed uit, meldt Pfizer donderdag.

Lees meer »