Zo beleven metalfans Graspop in de regen: “Het duurt zeker 10 dagen voor de modder uit onze schoenen is”

Koning Modder en Prins Regen heersten over de tweede dag van Graspop. “Door die regen kunnen we een beetje minder van de muziek genieten”, zeggen twee festivalgangers. Onder de paraplu’s en de regenjasjes zaten vrijdag vooral veel fans van één Duitse band.

 

Meer krantenkoppen in België

Tiende maand na elkaar dat het meer regent dan gemiddeld: wanneer stopt het? Weerman David Dehenauw legt uit wat er aan de hand is

Al voor de tiende maand op rij valt er meer neerslag dan in een gemiddelde maand en dat is nooit eerder gebeurd. Opvallend is dat de gemiddelde waarden de voorbije jaren nog maar zelden worden benaderd: ofwel is het erg droog, ofwel is het erg nat. “Het bewijst dat we meer dan vroeger voor langere periodes aan extreem weer vasthangen”,

Lees meer »

LIVE. Audioforensisch onderzoek suggereert dat zeker drie wapens werden afgevuurd bij aanslag op Trump

Donald Trump heeft zaterdagavond een moordaanslag overleefd. De Amerikaanse oud-president raakte gewond aan het rechteroor nadat er schoten werden gelost tijdens een campagnerally in Pennsylvania. Hij hief zijn vuist omhoog toen hij in veiligheid werd gebracht en riep de aanwezigen op om te “vechten”. De dader werd meteen gedood en lijkt alleen te hebben gehandeld. Er is een onderzoek gestart

Lees meer »

Explosief ontploft in geparkeerde auto in wijk Het Kiel in Antwerpen: “Wagen uitgebrand en verschillende panden beschadigd”

In de De Bosschaertstraat in Antwerpen heeft iemand vanmorgen rond 5 uur een explosief achtergelaten in een auto. Er volgde een ontploffing en de wagen brandde volledig uit. Ook verschillende omliggende panden raakten beschadigd. Volgens een buurtbewoonster is er een link met het drugsmilieu. "Een tijdje geleden viel de politie nog binnen in het beschadigde huis naast de auto."

Lees meer »

Hoe ‘Jasper The Master’ de knop omdraaide: “Philipsen mocht zich niet blindstaren op wie er niet was, maar op de mensen die er wel zijn”

Twee ritzeges, dan is de Tour geslaagd voor Alpecin-Deceuninck. Toch? Sportief manager Christoph Roodhooft: “De gemiste kansen zijn wel weg. Dat kan je toch ook niet ontkennen?” Om in Pau een nieuwe gemiste kans te vermijden, greep hij in. “Voor de start heb ik een goed gesprek gehad met Jasper. Niet negatief, maar met Jasper mag je de dingen niet

Lees meer »

Muzikant Johan Catteeuw zat met Sting in Abbey Road Studios

Vrijdag 19 juli wordt Nieuwpoort getrakteerd op een bijzonder optreden van de wereldberoemde muzikant Sting tijdens het Beach Festival. Wat velen echter niet weten, is dat een van onze eigen muzikanten, de nu 69-jarige Johan Catteeuw, op hetzelfde moment als Sting een plaat heeft opgenomen in de legendarische Abbey Road Studios in Londen.
The post Muzikant Johan Catteeuw zat

Lees meer »

CNN: “Ook Obama en Pelosi hebben hun twijfels over Bidens kandidatuur”

Twee belangrijke supporters van Joe Biden, ex-president Barack Obama (62) en voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi (84), zouden achter gesloten deuren hun bezorgdheden hebben geuit over de kandidatuur van de huidige president. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’. “Ze hebben toegegeven dat het voor Biden veel moeilijker is geworden om Donald Trump te verslaan.”

Lees meer »