Ongeval met vrachtwagens in Liefkenshoektunnel zorgt voor ellende op de weg: één rijstrook vrijgemaakt

Door een ongeval op de Antwerpse Ring (R2) in het havengebied was de Liefkenshoektunnel vrijdag enige tijd volledig versperd. Twee vrachtwagens moeten er getakeld worden. Het verkeer in de omgeving is volledig stilgevallen, er staan lange files.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie kunstenaars exposeren in de Nieuwpoortse Stadshalle

Drie kunstenaars stellen samen tentoon in Zaal Stadshalle op het Marktplein. Van 11 tot en met 21 juli kan je de expo bezoeken van 10 tot 18 uur. Ze vullen elkaar aan in het tonen en doorgeven van schoonheid. Geen enkel werk is het resultaat van toeval, maar een doordachte weergave van een onbeschrijfbaar gevoel door de gepaste technieken te

Lees meer »

“Niet veel kunnen redden”: Karen Damen vertelt voor het eerst hoe groot schade is na wateroverlast bij haar thuis

De kop is eraf. Karen Damen (49) beleefde afgelopen weekend de première van de musical ‘Sneeuwwitje’, waarin ze de boze koningin speelt. Een welgekomen afleiding nadat haar woning drie weken geleden onder water liep. Speciaal voor HLN blikt ze terug op die rampzalige avond en vertelt ze over haar drukke werkschema en wat er bijna fout liep tijdens haar eerste

Lees meer »

Luchthaven van Charleroi terug open na ontruiming: “Geplande vluchten zullen worden uitgevoerd”

De luchthaven van Charleroi is vanavond tijdelijk gedeeltelijk ontruimd, maar is terug opengesteld. Dat weet Carl Theunis van VTM NIEUWS. Er was een verdacht pakket gevonden. “Het ging om een zware koffer die volgestouwd was met werkgerief voor elektriciteitswerken”, laat An Berger van de federale politie weten aan onze radionieuwsredactie. “Alle geplande vluchten zullen worden uitgevoerd”, bevestigt de luchthaven.

Lees meer »

Oost-Vlaanderen gaat naar code oranje: “Risico op zware neerslag, hagel en forse rukwinden” – “Hou rekening met stormschade”

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Ree in spitsuur doodgereden in Iepers stadscentrum: “Bewijs dat het aantal reeën sterk is toegenomen”

Een opmerkelijk beeld in het stadscentrum van Ieper maandagnamiddag: een ree lag dood op het voetpad tussen de bib en jachthaven. “Een bewijs dat hun aantallen sterk zijn toegenomen”, zegt boswachter Erwin Verfaillie van Agentschap Natuur en Bos.
The post Ree in spitsuur doodgereden in Iepers stadscentrum: “Bewijs dat het aantal reeën sterk is toegenomen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Guldensporenmeeting in het teken van Olympische Spelen met Nafi Thiam als blikvanger

Dit jaar staat de Moore-Guldensporenmeeting in het teken van de Olympische Spelen in Parijs. Olympische atleten van over de hele wereld zakken op zaterdag 13 juli af naar Kortrijk voor een laatste test voor ze vertrekken naar Parijs. Van Belgische zijde zijn alvast volgende olympiërs present: Michael Obasuyi en Eli Bacari (110m horden finalisten op EK), Tibo De Smet (800m),

Lees meer »

“Het was de juiste tijd om een nieuwe stap te zetten in mijn carrière”: Jeppe Erenbjerg klaar voor avontuur bij Essevee

Jeppe Erenbjerg is de eerste zomeraanwinst van Zulte Waregem. De 24-jarige Deen moet voor gevaar zorgen vanop de rechterflank, maar kan ook centraal uit de voeten als aanvallende middenvelder. Hij tekende een overeenkomst tot juni 2026, met optie op twee bijkomende seizoenen. “Ik hoop dat ik de volgende Deen ben die bij Zulte Waregem een mooi verhaal kan schrijven.”

Lees meer »

New Yorkse draaibrug die vast kwam door hitte terug open

De New Yorkse Third Avenue Bridge, die Manhattan en de Bronx met elkaar verbindt, is maandagnamiddag rond 14.30 uur komen vast te zitten. De draaibrug geraakte niet meer dicht nadat machines oververhit waren. Marine-eenheden kwamen de boel besproeien met water in een poging alles af te koelen. Rond 18.30 uur kon de brug terug weer gebruikt worden door voertuigen in

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Civiele Bescherming: 60 lichamen onder puin gevonden na terugtrekking Israël – Spaanse premier hekelt op NAVO-top dubbele standaard Gaza

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft er woensdag bij het Westen op aangedrongen om de “dubbele standaard” met betrekking tot het conflict in Gaza te verwerpen. Hij deed dit in het licht van de steun voor Oekraïne die de NAVO-leiders tijdens de top in Washington uitspraken. En Benjamin Netanyahu is vastbesloten een akkoord over een wapenbestand in Gaza te sluiten,

Lees meer »

Al voor zijn persconferentie ging het fout: Biden noemt Zelenski “president Poetin” in zijn gezicht

Nog voordat de Amerikaanse president Joe Biden de pers te woord stond tijdens zijn ‘big boy press conference’, liet hij zich betrappen op een pijnlijke verspreking. Op het einde van de NAVO-top in Washington sprak hij de Oekraïense president Volodimir Zelenski plots aan als “president Poetin”. Al snel besefte Biden dat hij de mist inging, waarna hij zijn vergissing rechtzette

Lees meer »