Zeven slachtoffers van internetoplichters in twee weken, en allemaal senioren: “Iemand raakte tussen de 20.000 en 30.000 euro kwijt”

In twee weken tijd raakten zeven senioren uit de politiezone Schelde-Leie een smak geld kwijt na oplichting. De oplichters deden zich telkens voor als bankmedewerkers en wonnen zo het vertrouwen. De lokale politie trekt aan de alarmbel en roept op om waakzaam te zijn. “We zien dat vooral bejaarden geviseerd worden.”

 

Meer krantenkoppen in België

‘Wingene Bevrijd’ wordt boeiend eerbetoon

De werkgroep ‘Wingene Bevrijd!’ heeft een enorm gevarieerd bevrijdingsprogramma uitgewerkt. Dat loopt vanaf het beloftevol openingsweekend van 30 augustus over een spetterend bevrijdingsfeest op 7 september tot, jawel, een boomplantactie die zal uitdeinen tot zover als einde 2025. “We willen de herinnering aan deze historische gebeurtenis levend houden en een eerbetoon brengen aan de moed en opoffering van wie voor

Lees meer »

Vedastuskaarters vieren hun kampioenen

In OC Rookop in Reningelst hielden de Vedastuskaarters tijdens een gezellig samenzijn hun kampioenenviering. Michiel Verdonck veroverde het voorbije seizoen de titel bij de heren. Bij de dames kroonde Christel Dubois zich tot kampioene.
The post Vedastuskaarters vieren hun kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Wout van Aert daags na stevige val toch om winst sprintte: “Ik laat geen kansen meer liggen. Ik heb al genoeg gemist”

Op de Vlaamse feestdag won de Kempense koppigheid het van de ratio. Wout van Aert (29) – half mens, half mummie – mengde zich één dag na zijn fikse val in de sprint en eindigde tweede, ondanks hij alweer onreglementair gehinderd werd. Balen! Toch is de balans eerder positief: “Ik heb de pagina van de valpartijen omgeslagen. Dit doet deugd,

Lees meer »

Personages populaire game ‘Animal Crossing’ brengen eilandleven naar SEA LIFE Blankenberge: “We verwachten hierdoor heel wat extra bezoekers”

Vanaf 10 juli kunnen bezoekers van SEA LIFE Blankenberg het zeeleven ontdekken door de ogen van diverse personages uit de game ‘Animal Crossing: New Horizons’ die sinds de lancering in maart 2020 al meer dan 45 miljoen spelers heeft bereikt. Door de exclusieve samenwerking met Nintendo is het dierenpark een van de vier Europese locaties die deze beleving tot 31

Lees meer »

Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken

28 juni 2024 was de laatste schooldag voor Tine Vanhauwaert, Martine Vervaecke en Manuela Debaere. De twee kleuterjuffen en de leerkracht lichamelijke opvoeding trekken na zowat een hele carrière in de Basisschool Moorsele (BAMO) de schooldeur voorgoed achter zich dicht.
The post Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken appeared first on KW.be.

Lees meer »