Waarom wordt baanbrekend onderzoek van professor Catherine Verfaillie na 22 jaar van tafel geveegd? “Het is een smet op mijn blazoen”

“Zij verdient de Nobelprijs”, zeiden collega-wetenschappers in 2002 over Catherine Verfaillie. De overheid maakte veel geld vrij om haar terug naar België te halen. Maar nu is de paper waarmee ze doorbrak, teruggetrokken.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Tadej Pogacar wint na de Giro ook de Tour, met indrukwekkende overmacht. En dus zoekt de Sloveen een nieuwe uitdaging.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Akropolis in Athene gesloten wegens hitte: temperaturen van wel 43 graden verwacht

Een hittegolf die al bijna sinds begin juli aanhoudt, heeft donderdag een nieuw hoogtepunt bereikt in grote delen van Griekenland. Omdat de lokale temperaturen naar verwachting de 43 graden zullen overschrijden, worden alle archeologische sites tussen 12 en 17 uur lokale tijd gesloten, zo kondigde het ministerie van Cultuur aan. Onder de getroffen sites bevinden zich de Akropolis en de

Lees meer »

Ye opnieuw aangeklaagd om stelen muziek: “Gaat over meer dan geld”

Ye, voorheen Kanye West, is aangeklaagd omdat hij muziek van een andere partij zou hebben gestolen om te gebruiken in zijn eigen werk. De Amerikaanse muzieksite Billboard heeft juridische documenten in handen waaruit blijkt dat de 47-jarige artiest onrechtmatig stukken uit het lied ‘MSD PT2′ heeft gebruikt voor zijn eigen liedjes ‘Hurricane’ en ‘Moon’.

Lees meer »

Fitnessinfluencer deelt tip om veilig te blijven tijdens avondwandelingen: “Je jaagt ze weg voor er iets kan gebeuren”

Hoewel het tijdens de zomer wat langer licht blijft, kan je je toch nog onveilig voelen als je ’s avonds wanneer het donker wordt nog een wandeling wil gaan maken. De Amerikaanse Julie Capozziello, een fitnessinfluencer uit Tennessee, deelde daarom een opvallende tip met haar volgers. In een video waarin ze zich klaarmaakt om een wandeling te maken met haar

Lees meer »

Onze reporter schreef zich in als reservist bij het leger en trekt grote ogen: “Zou iemand hierop ooit het foute antwoord gegeven hebben en toch militair geworden zijn?”

Georges Louis Bouchez, partijvoorzitter van MR, is de bekendste reservist van het Belgisch leger. Hij slaagde in zijn toelatingsproeven nadat hij in het VTM-programma ‘Special Forces’ was afgegaan als een gieter. Onze reporter Kasper Goossens weet hoe dat kan. Ook hij mag zich sinds kort reservist noemen. In juni volgde hij met succes een tiendaagse opleiding bij Defensie, en erg

Lees meer »

‘Linda ut Wervik’ lanceert eerste single en heeft titel ‘oorwurm van het jaar’ te pakken: “De tente stoat op spring’n!”

Van tussen de snoepdozen op de markt, tot op het podium van Kamping Kitsch. Aan het succesverhaal van Linda (ut Wervik) Hostyn komt voorlopig nog geen einde. Haar eigen single werd zopas op de wereld losgelaten, en kreeg nu al de titel van ‘oorwurm van het jaar’.
The post ‘Linda ut Wervik’ lanceert eerste single en heeft titel ‘oorwurm

Lees meer »

Een jaar na haar overlijden voelt Wim De Vilder nog steeds de invloed van Martine Tanghe: “Ze was als mijn professionele oudere zus”

“Ik betrap mezelf erop dat ik het even goed wil doen als Martine.” Op 23 juli is het al één jaar geleden dat Martine Tanghe, de coryfee van de VRT-nieuwsdienst, op 67-jarige leeftijd haar strijd tegen kanker verloor. Maar voor Wim De Vilder (55), haar jarenlange collega en ook goede vriend, voelt het helemaal niet zo aan. In een openhartig

Lees meer »