Testaankoop wil af van extra kost handbagage: “Toeslag is in strijd met Europese regelgeving”

Testaankoop wil een einde maken aan de extra kost die luchtvaartmaatschappijen aanrekenen voor het meenemen van handbagage. De consumentenorganisatie diende een klacht in bij de Economische Inspectie tegen Ryanair, Vueling, Wizz Air en EasyJet. Dat zegt Lisa Mailleux, woordvoerster van Testaankoop, bij RTL info. 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) in opspraak nadat hij seksfilmpje toont op partij-event: “Durf mezelf niet meer in de spiegel te kijken”

Uit getuigenissen van jongeren die een verkiezingsevenement van Open VLD hebben bijgewoond, blijkt dat de burgemeester van Staden, Francesco Vanderjeugd (Open VLD) hen ongevraagd een zelfgemaakt seksueel filmpje heeft getoond. De politicus geeft toe dat hij een fout heeft gemaakt en zou ook zijn excuses hebben aangeboden.

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Problemen op Duitse spoorwegen teisteren Oranje – Kane: “Zal lastige opgave worden”

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Club overleeft lastige oefenmatch tegen PSV dankzij goal Nielsen en sterke Mignolet – Bekijk als HLN-abonnee hier de doelpunten en de volledige wedstrijd!

Club Brugge ging zaterdagmiddag in overlevingsmodus op de Herdgang, waar de kansenverhouding zwaar overleunde in het voordeel van PSV. Finaal werd het na het debuut van Tzolis en een handvol goeie reddingen van Mignolet alsnog 1-1. Als HLN-abonnee kan je hieronder de doelpunten en de volledige wedstrijd (her)bekijken. Ben je nog geen abonnee? Dan kan je hier ook een abonnement

Lees meer »

Noodweer maakt dodelijk slachtoffer: baby overleden door vallende tak in park van Ukkel

De schade is aanzienlijk, nadat een zware regen- en onweerszone gisteren over ons land trok. In Londerzeel werden verschillende huizen vernield, in Kapelle-op-den-Bos moest een jeugdkamp geëvacueerd worden en in Mechelen werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. In die laatste gemeente werd een deel van een kerktoren weggeblazen en vielen losgeraakte hoogspanningskabels op meerdere huizen. Volg alle updates hieronder in onze

Lees meer »

“Hadden die passanten mij niet gevonden, dan was ik nu dood. Net als mijn vriend”: Lotte (38) en Willem werden slachtoffer van vluchtmisdrijf

“Die cijfers over het toenemend aantal vluchtmisdrijven brengen mijn verdriet weer naar boven. Vluchten na een ongeval is altijd de slechtste optie.” Lotte De Ridder (38) weet spijtig genoeg waarover ze spreekt. Ze raakte zwaargewond en verloor haar vriend nadat ze werden aangereden door een bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde. “Een ongeval kan gebeuren, maar loop alsjeblieft niet weg. Het kan

Lees meer »

Twee dagen na NAVO-top bedreigt Russische viceminister lidstaten opnieuw: “Ze onderschatten ons nucleair potentieel”

De NAVO-landen nemen de nucleaire dreiging van Rusland niet ernstig genoeg. Daarvoor heeft de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov (64) gewaarschuwd. “Ze onderschatten ons nucleair potentieel (…), maar wij achten het mogelijk om alle middelen te gebruiken die we ter beschikking hebben”, aldus de minister in een reactie op de NAVO-top die deze week plaatsvond.

Lees meer »

Ergste noodweer voorbij in het westen, in oosten kan het nog twee uur hevig onweren – Gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Mechelen

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Steph Goossens schoolde zich op één jaar tijd om tot leerkracht Nederlands: “Iedereen had het mij afgeraden”

“De meeste leerkrachten beseffen niet hoe belangrijk ze geweest zijn voor een kind.” Vlaanderen kent Steph Goossens (58) vooral van zijn rol als Çois uit ‘Thuis’ of van ‘Fata Morgana’, maar vanaf volgend schooljaar staat de acteur, die inmiddels officieel afgestudeerd is als leerkracht secundair onderwijs, voor de klas. Vanwaar deze beslissing? En gaat hij dan nooit meer acteren? “Ik

Lees meer »

Koekjes eten en volksdansen op intercultureel dansfeest

Het eigenlijke Torhoutse intercultureel dansfeest heeft pas op zondagnamiddag 20 oktober plaats, maar nu al spreken de twee organiserende verenigingen Danspas en Rebelle mogelijke deelnemers aan. Het evenement heet Dance around the Coockie, een vlag die de lading dekt.
The post Koekjes eten en volksdansen op intercultureel dansfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na fatale duosprong in Schaffen: ook broer van Viviane overleed toen parachute dichtklapte. “Hij stortte te pletter voor de ogen van duizenden toeschouwers”

Het ongeval met de parachute in Schaffen haalt nare herinneringen naar boven bij Viviane Jajor (54). Ruim twintig jaar geleden stortte haar broer Erik, paracommando en dus professioneel springer, neer nadat zijn parachute dichtgeklapt was door een hevige windstoot. “Ik leef mee met de familie van de verongelukte vrouw en de gewonde instructeur.”

Lees meer »

Zestigtal mensen vermist na zware aardverschuiving in Nepal

In Nepal worden een zestigtal mensen vermist nadat twee bussen vrijdag door een aardverschuiving werden meegesleurd in de rivier Trishuli. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten gezegd. Drie inzittenden konden tijdig de voertuigen verlaten alvorens die in het water terechtkwamen. Zij werden opgenomen in het ziekenhuis.

Lees meer »