Loslopende herdershonden verscheuren jack russel Obi: “Ik hoorde mijn vriendin krijsen en Obi piepen”

Drie loslopende Turkse herdershonden van een schapenboer hebben in Vremde een jack russel doodgebeten en verscheurd. Het hondje lag thuis gewoon op het terras. “Mijn vriendin is in shock. Ze zal hulp nodig hebben om dit te verwerken”, zegt baasje Koen Mortelmans. Het is het tweede bijtincident met deze honden in een half jaar. Burgemeester Johan De Ryck (N-VA) van Ranst neemt maatregelen.

 

Meer krantenkoppen in België

VS-correspondent Björn Soenens over Joe Biden: “Hij was redelijk op dreef, maar die gênante versprekingen blijven hangen”

Inhoudelijk heeft de Amerikaanse president Joe Biden vannacht geen steken laten vallen, maar het zijn de twee gênante versprekingen over vicepresident Kamala Harris en Oekraïens president Volodimir Zelenski die zullen bijblijven. "De guillotine is niet gevallen, maar de crisis is niet van de baan", analyseert VS-correspondent Björn Soenens. "Er zal nog heel wat duw- en trekwerk nodig zijn vooraleer Joe

Lees meer »

Tampons bevatten mogelijk metalen

Tampons kunnen metalen bevatten. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers van de Amerikaanse universiteiten Columbia University, University of California en Michigan State University.

Lees meer »

“Entertainment staat centraal”: Dries Mertens en Jan Vertonghen stampen gloednieuw voetbalconcept uit de grond

Voetballers Dries Mertens (37) en Jan Vertonghen (37) zetten samen hun schouders onder een gloednieuwe voetbalcompetitie: ‘Masters of Madness’. In het concept nemen 80 mannen en vrouwen verdeeld over acht gemengde teams het tegen elkaar op. Entertainment staat centraal. “Masters of Madness is sneller en eigentijdser dan alle bestaande voetbalcompetities”, zegt Mertens. “We hebben nieuwe spelregels verzonnen, geïnspireerd door alle

Lees meer »

Laureatenhulde bij de Kunstacademie in Zwevegem

In de lokalen van de Kunstacademie in oc De Brug werd zondag de tentoonstelling Wonderkamer geopend. Meteen betekende het voor heel wat leerlingen het einde van hun carrière aan de Kunstacademie.
The post Laureatenhulde bij de Kunstacademie in Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Christine en Patrick zijn een gouden paar

Ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Patrick Vande Walle en Christine Desmet door het stadsbestuur van Waregem in de bloemetjes gezet.
The post Christine en Patrick zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zoveel grond had je familie… in 1850: Groep vrijwilligers ontcijfert honderden oude documenten

Altijd al eens willen weten of je een grootgrondbezitter had kunnen zijn? Dat kan sinds kort: dankzij het monnikenwerk van een groep vrijwilligers voor het project ‘West-Vlaanderen Verpoppt’ kan je nagaan hoeveel grond je familie bezat tussen 1841 en 1851.
The post Zoveel grond had je familie… in 1850: Groep vrijwilligers ontcijfert honderden oude documenten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Annick begroet je op hoevepicknick bij Ingelzwam in Ingelmunster: “We zijn uniek in de regio”

Nog tot en met 30 september kan je terecht voor een hoevepicknick bij Ingelzwam bij Johan en Annick Tack-Vandecasteele in de Dossestraat 8. Je kan er genieten van heerlijke West-Vlaamse specialiteiten in de tuin of een overdekte ruimte.
The post Annick begroet je op hoevepicknick bij Ingelzwam in Ingelmunster: “We zijn uniek in de regio” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaanderen mist doel voor terugkeer langdurig zieken

Vlaanderen stelde zich vorig jaar als doel 10.000 lang­durig zieken naar werk te begeleiden, maar dat cijfer werd niet gehaald. Bovendien vindt maar een fractie van de mensen die in zo’n traject stappen effectief werk. Dat schrijft De Tijd dinsdag op basis van gegevens die de krant opvroeg bij arbeidsbemiddelaar VDAB.

Lees meer »

KIJK. “Geloof me, jullie kunnen me niet raken”: woedende Djokovic zet boeroepers op Wimbledon stevig op hun nummer

Novak Djokovic bereikte maandagavond probleemloos de kwartfinales op Wimbledon door de Deen Holger Rune in drie sets (6-3, 6-4, 6-2) te verslaan. Toch was er achteraf van feeststemming geen sprake bij de 24-voudige grandslamwinnaar. Hij was woedend dat een deel van het publiek hem tijdens zijn partij had uitgejouwd. “Het was respectloos en dat accepteer ik niet.”

Lees meer »