Zware investeringen en hoge productiekosten nekken oudste weverij van het land

15:58 Calcutta-Annabel, de oudste weverij van België, legt de boeken neer. Een combinatie van zware investeringen in een turnaround, de economische terugval in de woningbouw en goedkope import uit Azië. Tac… 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Nieuwe beelden halen uitleg van Rusland over getroffen kinderziekenhuis onderuit: “Dit lijkt opzettelijke aanval”

Rusland heeft maandag “een massale raketaanval” op Oekraïne gelanceerd op klaarlichte dag. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky rept over meer dan veertig raketten van verschillende types die werden afgevuurd op steden als Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk en Kramatorsk. In hoofdstad Kiev werden naast flatgebouwen ook een kinderziekenhuis en nog een ander medisch centrum getroffen. Er is volgens Oekraïne sprake

Lees meer »

Drie vrienden doen mee aan Budapest Rally als ‘Bacardiologen’: “Hebben auto zelf omgebouwd”

Met twee vrienden vertrekt Michiel De Baets op zaterdag 13 juli richting Boedapest voor de Budapest Rally. Het drietal rijdt voor de rally in zeven etappes richting de Hongaarse hoofdstad met een zelfgebouwde wagen. De ‘Bacardiologen’ kochten een auto die klaar was voor de schroothoop en maakten hem klaar voor een zevendaags avontuur. “We hopen dat de auto het haalt,

Lees meer »

Carla Bruni-Sarkozy mogelijk vervolgd om affaire rond financiering campagne van echtgenoot, oud-president van Frankrijk

Carla Bruni (56) wordt vervolgd in het onderzoek naar de intrekking van een verklaring van de Frans-Libanese zakenman Ziad Takieddine in 2020. Die beschuldigde haar man – Nicolas Sarkozy – ervan zijn presidentiële campagne van 2007 te hebben gefinancierd met Libische fondsen. De zangeres is in staat van beschuldiging gesteld voor het achterhouden dat deze getuige werd beïnvloed en het

Lees meer »

Duikers verwijderen 3,5 ton afval uit toekomstige windparken op de Noordzee

Zaterdagochtend keerden zestien gepassioneerde vrijwilligers van Stichting Duik de Noordzee Schoon terug van een vijfdaagse expeditie naar De Bruine Bank en omgeving. Tijdens deze missie slaagden zij erin om naar schatting 3,5 ton visnetten te verwijderen van diverse scheepswrakken uit een gebied dat spoedig niet meer toegankelijk zal zijn voor dit soort schoonmaakacties vanwege de realisatie van nieuwe windparken.

Lees meer »

Zelf bloemen plukken bij ‘Poppies Plukgeluk’ in Oostvleteren: “Ik wil gerust helpen bij het maken van een boeket”

Onlangs werd een splinternieuwe bloemenpluktuin geopend in de Spaarwegel, een klein zijstraatje van de N8, rechtover oc de Sceure. ‘Poppies Plukgeluk’ is een kleinschalige bloemenboerderij waar op het ritme van de seizoenen duurzaam geteelde snijbloemen gekweekt worden.
The post Zelf bloemen plukken bij ‘Poppies Plukgeluk’ in Oostvleteren: “Ik wil gerust helpen bij het maken van een boeket” appeared first

Lees meer »

Beplast in douche, kaalgeschoren en bedreigd met verdrinkingsdood: hoe een jongen (17) ‘nacht van totale horror’ beleefde in appartement

“Hoe ziek ben je als je dit doet op zo’n jonge leeftijd?” Een 17-jarige weggelopen jongen werd urenlang vernederd en mishandeld op een appartement in Brugge. Twee jongeren filmden het slachtoffer terwijl ze op hem plasten in de douche en zijn wenkbrauwen afschoren met een tondeuse. Nadien dreigden ze er ook mee om hem in het kanaal te dumpen. Eén

Lees meer »

Wijk rond Prins Albertlaan even zonder stroom

Een deel van de wijk rond de Prins Albertlaan in De Panne zat dinsdagochtend even zonder stroom. Dat kwam na een probleem dat maandagavond al ontstond.
The post Wijk rond Prins Albertlaan even zonder stroom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw Russische luchtaanval op belangrijke Oekraïense luchtmachtbasis

De Oekraïense luchtmacht heeft verschillende drones en raketten neergehaald bij een Russische luchtaanval. Het belangrijkste doelwit van de aanval was de Oekraïense luchtmachtbasis Starokostiantyniv, die regelmatig wordt bestookt door het Russische leger. Rusland vermoedt dat er Westerse F-16-gevechtsvliegtuigen zullen worden gestationeerd in Starokostiantyniv.

Lees meer »