Goedgekeurde natuurherstelwet zet meteen druk op EU-regio’s en lidstaten

18:44 De Europese ministers van Milieu keurden maandagochtend op de valreep de natuurherstelwet goed. Meteen dringt de tijd voor de lid- en deelstaten om een geloofwaardig plan op te stellen om de Europese … 

Meer krantenkoppen in België

15 jaar verschil, maar als twee druppels water: Mbappé imiteerde jeugdidool Cristiano Ronaldo tot in de puntjes bij z’n voorstelling

“Uno. Dos. Tres. Hala Madrid!” De aandachtige Real-fans hadden het misschien al gemerkt. Kylian Mbappé (24) sloot zijn presentatie in Bernabéu op precies dezelfde manier af als zijn jeugdidool Cristiano Ronaldo dat deed, vijftien jaar geleden. Maar de gelijkenissen tussen de voorstellingen van beide Galáctico’s gaan nog een pak verder.

Lees meer »

Oldtimers centraal op Midzomer-hoevefeest in Poelkapelle

Voor haar Midzomer-hoevefeest op zondag 18 augustus is Landelijke Gilde Poelkapelle te gast in het Rozenhof bij Gerard Vanackere en Magda Vandermersch. Net zoals de vorige edities staat het hoevefeest in het teken van oldtimertractoren, met een rondrit en trekkertrek.
The post Oldtimers centraal op Midzomer-hoevefeest in Poelkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kamala Harris zoekt running mate die belichaamt wat ze zelf mist, 3 gouverneurs en oud-astronaut voorlopig grootste kanshebbers

Kamala Harris zoekt een running mate die belichaamt wat ze zelf niet voldoende heeft. Als vrouw van middelbare leeftijd met zwarte en Aziatische roots en bestuurservaring als procureur-generaal en vicepresident, tikt ze zelf al heel wat vakjes aan die haar kansen vergroten om verkozen te geraken. We wikken en wegen de strategische overwegingen en de kanshebbers om haar running mate

Lees meer »

Win een ticket voor de 90s party op W-festival op 23 augustus

Vrijdag 23 augustus 2024 wordt een gigantisch dance-walhalla voor alle 90s-liefhebbers op W-festival. Maak je klaar voor de ene na de andere hitvolle set van Jenny Berggren van Ace of Base, 2 Unlimited, Snap!, Culture Beat, C+C Music Factory en Nightcrawlers. Met als afsluitende act Adamski. Wij mogen 200 tickets weggeven voor de 90s party …
The post Win

Lees meer »

Verliefd tijdens trouwfeest

Roger Bouttelgier (72) en Nicole De Clerck (73) vierden onlangs hun 50ste huwelijksverjaardag. Voorafgaand aan het feest werd het gouden paar ontvangen in het gemeentehuis door een delegatie van het gemeentebestuur en de Ezelsorde van Kuurne.
The post Verliefd tijdens trouwfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We hadden verwacht dat het leger harder zou zijn”: onze reporter wordt 10 dagen reservist in het Belgisch leger

Soldaten laten pompen voor straf, mag niet meer in het Belgisch leger. En voor reservisten zijn onderofficieren en officieren sowieso mild, stelt onze reporter Kasper Goossens vast tijdens zijn tiendaagse opleiding. Vrijwilligers zoals hij, ziet Defensie maar al te graag komen. “Reservisten radbraken, zou een héél slechte pr- en hr-tactiek zijn”, schrijft hij. “Toch heb ik afgezien.”

Lees meer »

Prijzen strandcabines in Westende schieten fors de hoogte in, tot grote onvrede van huurders: “Zou me meer kosten dan mijn klein pensioentje”

In Westende zorgen de torenhoge prijzen voor de strandcabines dit seizoen voor nogal wat commotie. Het gemeentebestuur schreef eind vorig jaar nieuwe concessies uit voor strandbars en bijhorende cabines en dat had zijn weerslag op de tarieven voor de huurders. “Dit kan ik echt niet meer bolwerken”, getuigt Micheline Van Boekel (79). Burgemeester Dedecker reageert.
The post Prijzen strandcabines

Lees meer »