Na meerdere incidenten in paar dagen tijd: moeten Belgische supporters in Duitsland zich zorgen maken? “Er wordt niets aan het toeval overgelaten”

De Duitse politie twijfelt niet op het EK. Veiligheid is de hoogste prioriteit, en dat was tijdens het openingsweekend meteen duidelijk. Toen een man die een scherpe hamer op zak had zich na de pepperspray bleef verzetten, werd hij in zijn been geschoten. “De fans van de Duivels gaan zich veilig voelen.”

 

Meer krantenkoppen in België

“De cirkel is nu rond”: Henri Demuysere (58) kroont zich voor het eerst sinds 1987 tot wereldkampioen strandzeilwagenrijden

Henri Demuysere pakte in het Franse Asnelles voor het eerst in 37 jaar de wereldtitel in het strandzeilwagenrijden, in de klasse 2. De Pannenaar won ook de Europese titel.
The post “De cirkel is nu rond”: Henri Demuysere (58) kroont zich voor het eerst sinds 1987 tot wereldkampioen strandzeilwagenrijden appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïense drones vernielen Russisch wapendepot – Moskou claimt vernietiging lanceerinrichting voor Patriot-raketten in Odessa

Volgens het Russische ministerie van Defensie hebben Iskander-raketten twee lanceerinrichtingen vernietigd voor Patriot grond-luchtraketsystemen in de regio Odessa, in het zuiden van Oekraïne. En Oekraïense drones hebben in de nacht van zaterdag op zondag een Russisch wapendepot vernield in de Russische regio Voronezj, die grenst aan het noordoosten van Oekraïne. In het depot van 90.000 vierkante meter bevonden zich volgens

Lees meer »

Gemeente Ettelgem viert 50 jaar verbroedering

Van vrijdag 19 tot zondag 21 juli vindt opnieuw de Hoge Dijken Feesten plaats, een organisatie van vzw Ettelgheem en ontsproten in de schoot van de amateurvoetbalploeg KVK Ettelgem. Jaarlijks komt een Duitse delegatie van Essentho naar Ettelgem. De verbroedering is aan zijn 50ste verjaardag toe. “We krijgen een ontvangst door het stadsbestuur”, vertelt secretaris Fernand De Blauwe.
The

Lees meer »

Fransen gaan massaal stemmen

Bij de tweede ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk was om 17 uur al 59,71 procent van de stemgerechtigde kiezers komen opdagen. Dat is het hoogste niveau sinds de verkiezingen van 1981, die volgden op de verkiezing van François Mitterand als president.

Lees meer »

Diamanten huwelijksgeluk voor Christiane en Fernand uit Beernem

Afgelopen zaterdag vierden Christiane Brysse (79) en Fernand Vandaele (85) hun diamanten huwelijk. Hoewel ze dat aanvankelijk zouden vieren met een etentje met hun dochter en schoonzoon, hadden die laatsten andere plannen met het koppel.
The post Diamanten huwelijksgeluk voor Christiane en Fernand uit Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

In het hoofd van de ontroostbare Jasper Stuyven: alsof zijn hele wijnkelder plotsklaps vernietigd werd, en dat tien keer na elkaar

Zelfs toen hij in het eigen Leuven net naast het WK-podium viel, was het verdriet niet zo immens als in Troyes. Jasper Stuyven leek op elf kilometer van de streep richting die verlossende ritwinst in de Tour te stomen, maar werd 780 meter voor de finish gevat… Ontroostbaar in de derde graad. Onze journalist, die Stuyven al jaren van nabij

Lees meer »

Flyball voor balgekke hondenin De Zandstuivers

Flyball is een hondensport die eind de jaren 80 naar België kwam overgewaaid. Sinds kort kunnen baasjes met hun hond hiervoor terecht in Lichtervelde.
The post Flyball voor balgekke hondenin De Zandstuivers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michel (80) kan weer op wandel… dankzij pacemaker: “Als ik wandel, ben ik gelukkig”

Michel Vanhoucke (80) werd eind vorig jaar een pacemaker ingepland, maar zijn geliefde wandelsport wil hij verderzetten. Zo herbegon hij eind januari bij de Krombeekse Witsoonestappers, waar hij al 30 jaar lid is en waarbij hij al 53.433 kilometer wandelde. En hij wil blijven wandelen zolang het kan.
The post Michel (80) kan weer op wandel… dankzij pacemaker: “Als

Lees meer »

“U geeft geen antwoord op heel eenvoudige vraag”: gemoederen laaien hoog op nadat perschef Witte Huis vragen ontwijkt over bezoek ‘Parkinson-arts’

Na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump zijn de speculaties over de gezondheidstoestand van Joe Biden allerminst gaan liggen. Tijdens een briefing in het Witte Huis maandag raakten de gemoederen verhit toen perschef Karine Jean-Pierre herhaaldelijk pertinente vragen ontweek over het feit dat een neuroloog meermaals is langsgeweest in het Witte Huis.

Lees meer »