“Zorgen Bouchez en Prévot voor de wederopstanding van Wallonië? Ook voor België zou dat goed zijn”

Nee, het is geen vriendenclubje, maar dat het klikt tussen Georges-Louis Bouchez en Maxime Prévot is wel duidelijk. Dinsdagmiddag, nog geen 48 uur na de verkiezingen, zetten de voorzitters van MR en Les Engagés tijdens een gezamenlijke persconferentie een nieuwe Waalse regering in de steigers. “Er is geen tijd te verliezen”, zo zei het duo, dat zich meteen ook aan op het federale en Brusselse niveau aan elkaar klonk.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Russisch gevechtsvliegtuig onderschept in Zweeds luchtruim

Lees hier al het nieuws terug van zaterdag 15 juni over de oorlog in Oekraïne. Zweden heeft een Russisch gevechtsvliegtuig onderschept dat zich in het Zweedse luchtruim bevond. De Russische president Vladimir Poetin heeft ook opnieuw bedreigingen geuit aan het adres van het Westen. Hij maakte verder duidelijk wat zijn voorwaarden zijn om met Oekraïne te onderhandelen over vrede. Niet

Lees meer »

“West-Vlaanderen is de belangrijkste toeristische provincie van Vlaanderen”: Luc Abbeloos nieuwe algemeen directeur bij Westtoer

Westtoer heeft een nieuwe algemeen directeur. Luc Abbeloos (58) volgt Stefaan Gheysen bij het provinciebedrijf op. Abbeloos is al sinds 2011 bij Westtoer aan de slag als marketingdirecteur.
The post “West-Vlaanderen is de belangrijkste toeristische provincie van Vlaanderen”: Luc Abbeloos nieuwe algemeen directeur bij Westtoer appeared first on KW.be.

Lees meer »

VIDEO West-Vlaamse rapper Key Controversy mengt zich in ludiek TikTok-conflict tussen Antwerpen en Gent: “Lustert ier, musketier, komt eki noar hier”

Nieuws uit de TikTok-wereld. Al enkele weken lang nemen twee Antwerpse rappers (Yung Mavu en Noa Tambwe Kabati) en twee Gentse rappers (San Andreas en Maceo) het op tegen elkaar door video’s te posten waarin ze al rappend hun eigen stad verdedigen, en hun tegenstanders tegelijkertijd in diskrediet te brengen. Sinds dinsdagnacht krijgen zij concurrentie vanuit West-Vlaamse hoek: ook Oostkampse

Lees meer »

LIVEBLOG DUITSLAND-SCHOTLAND. Het EK gaat bijna beginnen! Nagelsmann kiest voor verwachte elf, eerst nog grote openingsshow

Het is bijna zover! Gastland Duitsland en Schotland trappen om 21u in de Allianz Arena van München het EK voetbal op gang. Julian Nagelsmann heeft in zijn basiself geen verrassingen in petto voor de opener. Maar eerst staat er nog een openingsshow op het programma, waar onder meer Franz Beckenbauer geëerd wordt. Volg het allemaal in de liveblog hieronder!

Lees meer »

Saïd Boumazoughe kwam zichzelf tegen in ‘Special Forces’: “Ik weet nu dat ik niet altijd de showman moet uithangen”

Niemand, ook hijzelf niet, had verwacht dat Saïd Boumazoughe (37) het lang zou volhouden in ‘Special Forces’. Maar zie, hij haalde zowaar de laatste aflevering. De gedachte aan z’n kinderen hield hem op de been, vertelt hij in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over het loodzware avontuur, z’n migratieachtergrond en de opvallende rol waar hij net naast greep. “Adil had

Lees meer »

Man valt voorbijgangers aan met mes aan tankstation in Praag

In de Tsjechische hoofdstad Praag heeft een man bij een tankstation verschillende mensen met een mes verwond. Eén slachtoffer werd met steekwonden aan het bovenlichaam opgenomen in het ziekenhuis, twee anderen werden met lichtere verwondingen op de plaats van de feiten verzorgd. De man werd opgepakt.

Lees meer »

Zij overleefden de explosie in Hoboken niet

In Hoboken is de zoekactie stopgezet naar slachtoffers van de explosie die donderdagochtend plaatsvond in een appartementsgebouw op de Sint Bernardsesteenweg. Er zijn vier doden geteld, onder wie een moeder en haar dochter van 10 jaar oud. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden en één persoon wordt nog vermist. Dit weten we al over de slachtoffers.

Lees meer »

De nieuwe smaken van Danone

19:04 Tijdens zijn beleggersdag in Amsterdam probeert de Franse voedingsreus Danone investeerders te overtuigen van zijn ambitieuze transformatieplan. De kabbelende beurskoers kan een opkikkertje wel gebrui…

Lees meer »