Wilfried Vandaele (N-VA) raakte bijna “per ongeluk” verkozen: “Het scheelde geen haar, maar dat was niet de bedoeling”

En of Wilfried Vandaele (N-VA) mag terugblikken op een geslaagd ‘afscheidsrondje’ tijdens de verkiezingen. Hoewel hij afstand neemt van de nationale politiek, raakte hij als lijstduwer… bijna verkozen. “En dat was helemaal de bedoeling niet.”

 

Meer krantenkoppen in België

Veel nieuwkomers en ondernemers bij Team Waregem in aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen: “Meerderheid CD&V breken”

Team Waregem heeft zijn bijna volledige lijst waarmee het in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt, voorgesteld. Onder de kandidaten zijn veel nieuwkomers en lokale ondernemers te vinden. “De ambitie is om in te breken in het bestuur en ik denk dat we een hele sterke ploeg verzameld hebben”, zegt gemeenteraadslid Guy Van den Eynde.
The post Veel nieuwkomers en

Lees meer »

“Als de wereld naar de vaantjes is, moet iemand toch de problemen oplossen”: pyromane (40) die foutpar­keer­ders viseerde in Hoboken, riskeert 8 jaar cel

“De kleinste ergernis laat haar overgaan tot daden die mensenlevens kunnen kosten.” Een goede beurt maakte Sengül A. (40), de ‘pyromane van Hoboken’, tot dusver niet in de rechtbank. Meerdere wagens vielen door haar ten prooi aan de vlammen, in een poging om ‘een wereld die naar de vaantjes is te corrigeren’. Maar toen de rechter besloot dat hier nog

Lees meer »

“Ze zou mensen uit haar hofhouding in een opwelling laten executeren”: wie is Kim Yo-jong (36), jongere zus van Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un?

Ze noemde de Amerikaanse president Joe Biden “seniel”, dreigt regelmatig met het inzetten van nucleair geweld en lijkt nu ook het brein achter het sturen van honderden afvalballonnen naar Zuid-Korea. Wie is Kim Yo-jong, de jongere zus van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un? En wat is haar rol in het regime? Een portret.

Lees meer »

Familieopstelling: (hoe) werkt het?

Show, don’t tell, het geldt ook voor familieopstellingen. Die populaire therapeutische methode focust op tonen en voelen, in de plaats van weten en praten.“Er is een emotioneel kluwen van me afgevallen.”

Lees meer »

Zo zal centraal deel van Ringpark Groene Vesten in Antwerpen er over enkele jaren uit zien: geluidsmuur en nieuw Ringpad

De Stad Antwerpen heeft het voorontwerp van ‘Cluster Centraal’ goedgekeurd, dat is het grootste deelproject van het Ringpark Groene Vesten. Een doorlopend stuk van 2,7 kilometer lang dat 8 verschillende parken doorkruist, zal omringd worden door een geluidsmuur. Die moet de buurtbewoners afschermen van de luidruchtige Ring. Ook komt er een breed, doorlopend en conflictvrij Ringpad voor fietsers en voetgangers.

Lees meer »