Overzicht | Wie zetelt in het Vlaams Parlement en de Kamer?

Vlaanderen heeft zondag 124 volksvertegenwoordigers gekozen. En intussen is ook duidelijk welke 150 politici in de Kamer terechtkomen. Een overzicht.

 

Meer krantenkoppen in België

Israëlische inzending voor het Songfestival was niet te spreken over vraag rond veiligheid in Malmö: “Ik wist dat ik gehaat zou worden”

Eden Golan (20), de Israëlische inzending voor het Songfestival, heeft in een interview met het Amerikaanse mediabedrijf ‘The Free Press’ gereageerd op een vraag die ze tijdens een persconferentie na de halve finale gekregen heeft. De zangeres kreeg destijds de vraag of ze zich ervan bewust was dat ze met haar aanwezig de andere deelnemers in gevaar bracht.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Viktor Verhulst en Sarah Puttemans, het eerste dubbelinterview: “Ons vader sms’te: ‘Zij is echt iets voor u’”

Gekoppeld door hun ouders. Maar van hun rijke familiespaarpot koppelen Viktor Verhulst (29) en Sarah Puttemans (24) zich los. “We huren iets en sparen zélf voor een huis”, vertellen ze in hun eerste interview samen. Het koppel neemt ons mee naar Saint-Tropez waar de liefde toesloeg, om te praten over de toekomst en hun privileges: “Als we elkaar niet heel

Lees meer »

Assisen Caroline Kint – Athena Man (33) veroordeeld tot zeventien jaar opsluiting voor doodslag in Kortrijk

Athena Man (33) is door het West-Vlaamse hof van assisen veroordeeld tot zeventien jaar opsluiting voor doodslag op Caroline Kint (65). Het slachtoffer werd in oktober 2021 in Kortrijk met geweld om het leven gebracht. Lorine De Witte (53) kreeg negen maanden cel voor schuldig verzuim. Het openbaar ministerie had 23 jaar opsluiting gevorderd voor Man.
The post Assisen

Lees meer »

500 euro verschil tussen werken en niet werken en de hoogste pensioenen aftoppen. Dit is hoe de partijen in onderhandeling stappen voor federale regering

Samen met het slechte begrotingsrapport gaf Europa België woensdag een ‘miniregeerakkoord’ mee. Daarin staan vijf harde aanbevelingen: belastingen verschuiven, hogere tewerkstelling, vergrijzing aanpakken, minder uitgeven aan gezondheidszorg en weg van fossiele energie. Maar hoe denken de vijf gedoodverfde coalitiepartners – CD&V, N-VA, MR, Vooruit en Les Engagés – over deze dringende kwesties?

Lees meer »

Bouchez (MR): “Als Open Vld gekozen had voor koers van Egbert Lachaert, waren zij vandaag derde partij van Vlaanderen”

De grootste partij in Wallonië, dat is sinds 9 juni de MR van Georges-Louis Bouchez. De partijvoorzitter van de Franstalige liberalen schoof aan in de studio van VTM NIEUWS, waar hij optimistisch keek naar de regeringsonderhandelingen: “Ik denk dat we veel raakvlakken hebben op gebied van migratie, economie en veiligheid”, zei hij over N-VA, dat nu het initiatief mag nemen

Lees meer »

Bezoek het Lintweverijmuseum vanaf nu met de Museumpas

Het Lintweverijmuseum in Komen kan voortaan ook bezocht worden met de Museumpas. Daarmee kunnen heel wat musea in België bezocht worden. Om die toetreding te vieren, werd tijdens het weekend van de braderie door een theatergezelschap een toneelvoorstelling opgevoerd met sketches en waargebeurde verhalen uit het verleden. Op de foto zien we de acteurs die
The post Bezoek het

Lees meer »

België op “Europees strafbankje” en onder financieel toezicht vanwege dieprode begrotingscijfers

De Europese Commissie wil tegen België een procedure openen wegens het grote begrotingstekort. Dat heeft ze woensdag bekendgemaakt. Ons land dreigt nu op het “budgettaire strafbankje” terecht te komen en zelfs een saneringsplan loert om de hoek. De volgende federale regering zal een zware inspanning moeten doen om het begrotingstekort naar beneden te krijgen.

Lees meer »