Overzicht | Wie zetelt in het Vlaams Parlement en de Kamer?

Vlaanderen heeft zondag 124 volksvertegenwoordigers gekozen. En intussen is ook duidelijk welke 150 politici in de Kamer terechtkomen. Een overzicht.

 

Meer krantenkoppen in België

Mag ‘opgeviste’ Jente Hauttekeete dan tóch niet deelnemen aan de Spelen? “Ik wacht op duidelijk antwoord”

Jente Hauttekeete kan mogelijk toch niet aan de Olympische Spelen in Parijs deelnemen. De meerkamper nam in principe na het forfait van de Canadese regerende wereldkampioen tienkamp Pierce LePage diens plaats in als eerste reserve. Maar omdat World Athletics zijn quotum van atleten al zou overschreden hebben, zou er voor Hauttekeete geen plaats meer zijn in de Franse hoofdstad.

Lees meer »

“Ze echt was bang”: mishandelingsvideo van Charlotte Dujardin is al jaren oud, waarom werd nu pas aan alarmbel getrokken?

De ‘klokkenluider’ die de video maakte waarop drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39) een paard fysiek mishandelt, deed dat “om de dressuursport te helpen”. Dat zegt de advocaat van de anonieme persoon. Het filmpje blijkt zelfs al een paar jaar oud, maar de maker bracht het alsnog naar buiten. “Omdat het niet goed zou voelen als Dujardin in Parijs weer

Lees meer »

Vlaanderen gaat bloed van 400 volwassenen onderzoeken naar PFAS

Dit najaar start Vlaanderen een bloedonderzoek naar PFAS bij 400 volwassenen. Met het onderzoek wil Vlaams minister van Volksgezondheid Crevits (CD&V) de verspreiding van de schadelijke chemicaliën in kaart brengen over heel Vlaanderen. Eerdere onderzoeken spitsten zich enkel toe op specifieke vervuilde locaties, zoals de 3M-site in Zwijndrecht.

Lees meer »