LIVEBLOG MOLDAVIË-OEKRAÏNE (18u). Zakt EK-tegenstander Oekraïne met vertrouwen af naar Duitsland?

Oekraïne kijkt op het EK voetbal de Rode Duivels in de ogen. Vandaag spelen ze hun laatste oefenwedstrijd tegen Moldavië. Tanken Mudryk en co vetrouwen? Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

“Kies in het volgende regeerakkoord eens voor wat écht belangrijk is, in plaats van overal drie kiezels te willen verleggen”

“Met een krappe meerderheid in het Vlaams Parlement valt te vrezen dat de toekomstige regering-Diependaele zichzelf weer zal opzadelen met een uitgebreide catalogus aan maatregelen voor elk microprobleem in de samenleving”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar zo’n uitpuilend regeerakkoord stimuleert de middelmatigheid die we de afgelopen jaren zagen.”

Lees meer »

170 kg puin per vierkante meter in Gaza: VN noemt “ongeziene schade” bedreiging voor gezondheid en milieu

In Gaza dreigt een milieucrisis zonder weerga, waarschuwt de VN. Het water raakt vervuild doordat de meeste waterzuiveringssystemen en afvalverwerkende installaties niet meer werken. De bodem wordt dan weer verontreinigd door onder andere niet-ontplofte munitie, asbest en zware metalen. Dat dreigt nog lang een impact te hebben op de gezondheid van de inwoners van Gaza.

Lees meer »

‘Onmisbare’ antidepressiva dan toch terug op Belgische markt: “Nog niet zeker of dit een duurzame oplossing is, maar paniek is niet nodig”

De productie van antidepressiva Nortrilen en Redomex wordt opnieuw opgestart in ons land. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en producent Lundbeck bevestigt het nieuws aan onze redactie. Het bedrijf zei vorige week nog dat het de medicatie uit de Belgische handel zou halen, hoewel de antidepressiva volgens hulpverleners onmisbaar zijn. "Dit is alvast goed nieuws op de korte termijn en

Lees meer »

Benjamin Vandorpe neemt met onmiddellijke ingang ontslag als gemeenteraadslid

Opmerkelijk nieuws uit de Kortrijkse gemeenteraad: (ex-) CD&V’er Benjamin Vandorpe heeft aan gemeenteraadsvoorzitter Helga Kints laten weten zich terug te trekken. Vandorpe was een van de uitgesproken criticasters van het samenwerkingsverband tussen Team Burgemeester en CD&V.
The post Benjamin Vandorpe neemt met onmiddellijke ingang ontslag als gemeenteraadslid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peilingen duwen partij van Rishi Sunak nog dieper in het verlies voor Britse parlementsverkiezingen

De komende parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk dreigen voor de Conservative Party van de Britse eerste minister Rishi Sunak uit te draaien op een historische afstraffing. Dat blijkt uit drie verschillende peilingen waarmee de Britse zondagskranten uitpakken. In een van de peilingen wordt – met enige zin voor overdrijving – zelfs gewaarschuwd voor het “electoraal uitsterven” van de Tories.

Lees meer »

Procureurs van Ieper en Brugge blijven geschorst na gesjoemel met examenvragen

West-Vlaams procureur Filiep Jodts heeft de schorsing van twee van zijn afdelingsprocureurs met drie maanden verlengd. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen. J.L. en Y.S. werden geschorst in de nasleep van de affaire rond de gelekte examenvragen voor het magistratenexamen van januari.
The post Procureurs van Ieper en Brugge blijven geschorst na gesjoemel met examenvragen appeared first on KW.be.

Lees meer »

West-Vlaams productiehuis Geronimo bundelt krachten met Nederland en maakt ‘Bestemming X’ voor Duitsland

Productiehuis Geronimo, dat opgericht werd door Emanuel Vanderjeugd en Jasper Moeyaert, slaat zijn vleugels uit over de grenzen heen. Met de start van een internationaal productiehuis maken ze straks ook samen met Nederland een Duitse versie van paradepaardje ‘Bestemming X’.
The post West-Vlaams productiehuis Geronimo bundelt krachten met Nederland en maakt ‘Bestemming X’ voor Duitsland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie start onderzoek naar lijkschennis in uitvaartcentrum in Blankenberge: jongen van 16 zou verplaatst en opgetild zijn

De politie van Blankenberge is een onderzoek gestart naar een zwaar geval van lijkschennis in een uitvaartcentrum. Een groep jongeren zou het lichaam van een jongen van 16 aangeraakt, verplaatst en opgetild hebben. "Wat er gebeurd is, getuigt van een totaal gebrek aan normbesef en respect. Sommigen zien de dood van mijn zoon blijkbaar als een spelletje", reageert de vader.

Lees meer »

België bouwt mee aan wereldwijd waarschuwingssysteem voor extreem weer

Ons land draagt ruim 4 miljoen euro extra bij aan een wereldwijd waarschuwingssysteem voor extreem weer. Dat heeft ontslagnemend minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) bekendgemaakt. Het nieuwe systeem moet ervoor zorgen dat ook de minst ontwikkelde landen hun bevolking kunnen waarschuwen voor extreme weerfenomenen, zoals orkanen en overstromingen. Die komen door de klimaatopwarming steeds vaker voor.

Lees meer »