Eeuwenoud manuscript geveild voor 3,6 miljoen euro in Londen

Een verzameling van christelijke liturgische teksten is dinsdag in Londen verkocht voor 3,63 miljoen euro. Dat heeft het veilinghuis Christie’s bekendgemaakt. De teksten, geschreven in het Koptisch, behoren tot “de oudste die er bestaan”, aldus het veilinghuis.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GENTSE FEESTEN. De KetnetBand brengt covers op Korenmarkt en 18-koppig collectief Free The Folk! maakt indruk op Luisterplein

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! De KetnetBand brengt covers van populaire kinderartiesten op de Korenmarkt en Free The Folk! staat met 18 muzikanten op een podium en doet dat prima. Straks staat er onder meer een misviering in het Gents in de Sint-Jacobskerk op het programma en om 23 uur treedt Urbanus op op het Sint-Baafsplein.

Lees meer »

Nieuw recreatief ponton aan kanaal Nieuwpoort-Duinkerke

Het nieuwe recreatieve ponton dat werd ingehuldigd tijdens de Big Jump aan het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke in De Panne is bedoeld als ideale uitvalsbasis voor watersportactiviteiten (kajakken, suppen…).
The post Nieuw recreatief ponton aan kanaal Nieuwpoort-Duinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE F1. 1-2 voor McLaren met Norris op pole position op Hungaroring, Verstappen wordt derde en ziet Perez crashen in Q1

De Formule 1 is aanbeland bij de GP van Hongarije. De McLaren maakte dit weekend al veel indruk en deed dat in de kwalificatie opnieuw. Lando Norris (24) pakte de polepositie voor ploeggenoot Oscar Piastri. Wereldkampioen Max Verstappen start morgen vanop plaats 3. Perez stelde dan weer teleur en crashte in Q1. Leuke situatie voor de race morgen om 15u.

Lees meer »

Wisselvallige maar vrij warme nationale feestdag

Het is zondag wisselvallig met afwisselend opklaringen en vaak veel wolkenvelden, soms vergezeld van plaatselijke buien. In het oosten van het land kan daar ook onweer bijzitten. Aan zee is de kans op regen kleiner. De maxima schommelen tussen 21 en 26 graden.

Lees meer »