Eeuwenoud manuscript geveild voor 3,6 miljoen euro in Londen

Een verzameling van christelijke liturgische teksten is dinsdag in Londen verkocht voor 3,63 miljoen euro. Dat heeft het veilinghuis Christie’s bekendgemaakt. De teksten, geschreven in het Koptisch, behoren tot “de oudste die er bestaan”, aldus het veilinghuis.

 

Meer krantenkoppen in België

CHECK – Filmpjes van “verwarde” Biden zijn niet altijd wat ze lijken

In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen vormt de gevorderde leeftijd van kandidaten Joe Biden (81) en Donald Trump (78) een onderwerp van debat. Vooral Republikeinse profielen verspreiden allerlei video’s op sociale media om de fysieke en mentale frisheid van Biden in twijfel te trekken. Maar die filmpjes geven niet altijd een eerlijk beeld.

Lees meer »

“Gianni is niet aan het einde van zijn Latijn. Er zit nog rek op”: vader Stefaan Vermeersch blikt vooruit op BK wielrennen en eventueel Tourdebuut

Gianni Vermeersch (31) uit Klerken rijdt zondag het BK op de weg in het Oost-Vlaamse Zottegem. De renner van Alpecin-Deceuninck verschijnt met een heel sterk team aan de start van de lastige titelstrijd. “Het zal allemaal wat moeten meezitten”, beseft vader Stefaan Vermeersch.
The post “Gianni is niet aan het einde van zijn Latijn. Er zit nog rek op”:

Lees meer »

Jumbo reikt prijzen uit voor een betere buurt

Supermarkt Jumbo reikte prijzen uit in het kader van de actie ‘Samen voor een betere buurt’. Van 3 tot en met 16 april konden klanten van de Jumbo in Oostende initiatieven voorstellen die de buurt er beter op maken. De medewerkers van de winkel kozen er drie winnaars uit. De eerste prijs van 500 euro
The post Jumbo reikt

Lees meer »

Onze chef voetbal ziet dat het Belgisch profvoetbal een groot probleem heeft: “Als de eigen moestuin er maar goed bij ligt”

De profclubs raakten het niet eens op de Algemene Vergadering van de Pro League, waardoor de competitiehervorming er niet komt. “De Pro League bestaat simpelweg uit té veel leden. De toekomst van ons voetbal zou bepaald moeten worden door onze eersteklassers. Niet door nog eens dertien bestuurders extra”, aldus onze chef voetbal Niels Poissonnier.

Lees meer »

Man aangehouden in Haarlem voor moordpoging op Spaanse politicus

Een 38-jarige man met de Tunesische nationaliteit is eerder deze maand in het Nederlandse Haarlem opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de poging tot moord op een Spaanse politicus. Het Openbaar Ministerie in Noord-Holland bevestigt berichtgeving in Spaanse media hierover. De Spaanse politie meldt dat het om de vermoedelijke schutter gaat.

Lees meer »

Fouad (37) aan de dood ontsnapt na explosie in Hoboken op de derde verdieping: “Hij wurmde zich tussen het puin door”

Mohamed (44), Mostafa (53), Mina (47) en haar dochtertje Houda (10). Dat zijn de vier slachtoffers die stierven bij de ontploffing in een appartementsgebouw in Hoboken. Tóch wist iemand de instorting bovenaan het gebouw ternauwernood te overleven: Fouad Ibrahmen (37). Wat weten we over hem? Zijn broer getuigt bij HLN: “Plots viel het dak op zijn bed. Hij kon alleen

Lees meer »

Leerlingen Futura en kunstacademie werken samen voor uniek boek Lino: “Zo kunnen anderstaligen zich makkelijker in het Nederlands uitdrukken”

Nederlands leren lezen en spreken? Dat kan vanaf nu samen met Lino. Zestig leerlingen uit het FUTURA secundair onderwijs in Menen sloegen, samen met de kunstacademie, de handen in elkaar. Het resulteerde in een uniek boek, dat het voor anderstaligen eenvoudiger moet maken zich in het Nederlands uit te drukken.
The post Leerlingen Futura en kunstacademie werken samen voor

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlisch leger zet licht op groen voor offensief tegen Hezbollah in Libanon

Het Israëlische leger zet het licht op groen voor een offensief tegen Hezbollah in Libanon. Onder meer generaal-majoors Ori Gordin en Oded Basiuk hebben de operationele plannen hiervoor goedgekeurd. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz sprak eerder al harde taal. “In een totale oorlog zal Hezbollah vernietigd worden en zal Libanon hard getroffen worden”, klonk het. Volg alle

Lees meer »

500 euro verschil tussen werken en niet werken en de hoogste pensioenen aftoppen. Dit is hoe de partijen in onderhandeling stappen voor federale regering

Samen met het slechte begrotingsrapport gaf Europa België woensdag een ‘miniregeerakkoord’ mee. Daarin staan vijf harde aanbevelingen: belastingen verschuiven, hogere tewerkstelling, vergrijzing aanpakken, minder uitgeven aan gezondheidszorg en weg van fossiele energie. Maar hoe denken de vijf gedoodverfde coalitiepartners – CD&V, N-VA, MR, Vooruit en Les Engagés – over deze dringende kwesties?

Lees meer »

Zuid-Afrika, Brazilië, India tekenen slotverklaring Oekraïne-top niet: “Toont aan dat vredesproces moeizaam zal zijn”

De deelnemers aan de top in Zwitserland over vrede in Oekraïne willen in de toekomst "concrete stappen" ondernemen waarbij "alle partijen" betrokken zijn, ook Rusland. Dat staat in de slotverklaring van de top. Niet alle deelnemende landen hebben die ondertekend. Cruciale landen als Zuid-Afrika, Brazilië en India konden zich niet vinden in de scherpe veroordeling van Rusland.

Lees meer »