Assisen Caroline Kint – Broer van Athena Man getuigt: “Ik was helemaal in shock”

De broer van Athena Man (32) heeft op het assisenproces tegen zijn zus verklaard hoe hij die avond van 15 oktober 2021 bloed op de trap van zijn appartementsgebouw zag liggen. T. beweerde dat hij vanaf dat moment in shock was. Op enkele vragen weigerde hij te antwoorden, omdat hij zich nog zal moeten verantwoorden voor schuldig verzuim.

Lees hier alles over deze assisenzaak

Athena Man belde die bewuste avond onverwacht aan bij haar broer in de Minister Tacklaan in Kortrijk. “Ik weet dat mijn zus is toegekomen in mijn woning, maar ze was ook weer weg voor ik naar dat feestje ging”, verklaarde T. Naar eigen zeggen dacht hij dat de beschuldigde naar huis was. “Tot ik telefoon kreeg om te zeggen dat er iets ergs gebeurd was. Ik was helemaal in shock toen ik op de trap bloed zag liggen.”

Bang

In eerste instantie zou T. niet geweten hebben dat het zo ernstig was. “In shock hoorde ik dat ze dood was. Twee minuten later kwam de politie toe en ben ik uit shock weggelopen.” Voorzitter Bart Meganck stelde nog enkele vragen over die momenten, maar kreeg daar geen antwoord op. “Ik kan daar niet op antwoorden. Mijn zaak is nog lopende”, verwees hij naar zijn proces rond schuldig verzuim dat op 1 oktober in Kortrijk gehouden zal worden. Op de zitting werd T. daarom ook bijgestaan door zijn advocate.

Het slachtoffer zou meermaals naar de sociale verhuurmaatschappij gebeld hebben om haar beklag te doen over haar buurman T. “Ik wist daar niets van. Ik dacht dat Lorine altijd belde.” Ten slotte erkende de broer dat hij even een seksuele relatie had met Lorine De Witte. “Ik was eerst verliefd op Lorine. Ze had geen reden om bang te zijn van mij, totaal niet.”

Vanuit het appartement van T. zag Chelsea V. hoe Caroline Kint door Athena Man van het leven werd beroofd. Haar toenmalige vriend was samen met T. naar een verjaardagsfeestje. “Chelsea was redelijk in paniek. We moesten zo rap mogelijk naar huis komen.” Ook Jelle W. beweerde in shock te zijn toen hij de grote bloedplas opmerkte. “Athena heeft dan zelf gezegd dat ze die vrouw redelijk zwaar had toegetakeld. Je zag wel dat ze redelijk gestresseerd was en dat ze een goed gevecht had gedaan. De conclusie was dat ze iemand dood had gedaan.” Volgens W. was Man zelfs een beetje fier op haar daden. “Je moet niet fucken met mij, dat waren haar precieze woorden.”

Uiteindelijk liet het drietal de beschuldigde achter op het appartement van haar broer. “Ik wou zo rap mogelijk weg om de politie te bellen. Dan kon die vrouw misschien nog geholpen worden. Eerlijk, ik had gewoon heel veel schrik van Athena. Ik was bang dat ze na zoveel jaar zou vrijkomen en mij zou komen pakken.” Meester Raan Colman, advocaat van Man, merkte op dat W. ter plaatse al aangesproken werd door de politie, maar toen van niets beweerde te weten. “Wij kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat de angst voor Athena uitvergroot wordt, omdat dat zijn stelling zal zijn voor de correctionele rechtbank waar hij vervolgd wordt voor schuldig hulpverzuim”, stelde zijn medepleiter Nina Van Eeckhaut.

Ups en downs

Ten slotte kwam de partner van Athena Man aan het woord. De avond van de feiten gingen ze samen op café, nadat ze hun zoontje opgehaald hadden aan het internaat. “Wij gingen met de brommer naar huis. Athena ging de bus nemen, maar omdat die vertraging had is ze naar haar broer zijn appartement geweest. En dan hebben die feiten zich daar afgespeeld.” Timothy P. begon al ongerust te worden toen hij via een zus van Athena hoorde dat er iets gaande was. De getuige reed in paniek naar Kortrijk, maar werd daar zelf even gearresteerd. “Ik denk dat ik iets verschrikkelijks gedaan heb. Ik denk dat ik iemand vermoord heb”, zei Man hem wel nog aan de telefoon.

P. omschreef de beschuldigde als een lieve, zorgzame vrouw. “In de beginjaren hebben we veel ups en downs gehad. We waren nog jong. Ik dronk veel in die periode en was niet altijd even goed met Athena.” Na de geboorte van hun zoon bleef het partnergeweld achterwege, maar in 2019 raakte Man wel drugsverslaafd. “Wij hebben dat wel geprobeerd, maar ze wilde niet opgenomen worden. We hebben niet genoeg druk uitgeoefend, omdat ik bang was dat ze terug ging gaan naar een andere man.”

Athena Man zou ook meermaals met psychoses gekampt hebben, ook in de maanden voor de feiten. “Ze sneed mijn nieuwe zetel open met messen om te kijken of er mensen in zaten. De paranoia ging zodanig ver dat ze mij begon te filmen zonder dat ik het wist.” P. had echter nooit verwacht dat zijn partner dergelijke feiten zou plegen. “Ik had nooit verwacht dat dat in haar zat. Het moet een fatale mengeling geweest zijn van niet slapen, drugs en alcohol.”

Tijdens zijn verhoor benadrukte P. ook dat de beschuldigde steeds een goede moeder geweest is voor hun zoontje. De jongen wordt sinds de feiten psychologisch begeleid. “Hij weet dat het proces bezig is, met rechters en advocaten. Dat heel het verhaal wordt gedaan en dat er vrijdag normaal een uitspraak zal zijn.”

Twee andere getuigen afwezig

In principe moest ook Chelsea V. een verklaring afleggen, maar volgens haar arts was ze psychisch niet in staat om te getuigen. De buurman die de hulpdiensten verwittigde, kwam dan weer gewoon niet opdagen.

The post Assisen Caroline Kint – Broer van Athena Man getuigt: “Ik was helemaal in shock” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

MTC Redbone uit Zwevezele viert 30-jarig bestaan, ‘keizer’ Eric Andries (83) heeft al 400.000 km op de teller

De leden van motorclub MTC Redbone uit Zwevezele blinken hun motoren dit jaar extra op, want de club bestaat 30 jaar en dat mag gevierd worden. Burgemeester Lieven Huys loofde de goede sfeer, de vriendschap en het respect binnen de organisatie. Eén motard viel extra op: de 83-jarige Eric Andries maalt jaarlijks zo’n 20.000 km af, breekt elk record en

Lees meer »

Problemen bij stembureaus zijn item op Harelbeekse gemeenteraad: “Mogen mensen niet demotiveren om te stemmen”

Op de gemeenteraad in Harelbeke vormden enkele problemen met het stemmen voor de verkiezingen in onder andere CC Het Spoor voer voor discussie. Rossane Mestdagh (CD&V), Brecht Vandeburie (N-VA) en Lise-Marie Platteau (Open Vld) uitten hun bezorgdheden.
The post Problemen bij stembureaus zijn item op Harelbeekse gemeenteraad: “Mogen mensen niet demotiveren om te stemmen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Allemaal in functie van een campagne: Ronaldinho schept duidelijkheid over vreemde uitspraken rond Braziliaans elftal

Een ommezwaai van Ronaldinho (44) in de aanloop naar de Copa América. In een post op Instagram verweet de Braziliaanse legende de huidige generatie een gebrek aan respect voor het plunje van de nationale ploeg. Maar vandaag klonk het al helemaal anders: “Deze woorden kwamen van echte fans. Ik zou het Braziliaanse voetbal nooit in de steek laten.”

Lees meer »

Biden waarschuwt dat Trump nóg eens twee rechters voor Hooggerechtshof zou kunnen voordragen als hij weer president wordt

“Ik vind het een van de meest angstaanjagende kantjes”, zei de Amerikaanse president Joe Biden zaterdag tijdens een fondsenwervingsevenement over zijn nachtmerrie dat rivaal Donald Trump opnieuw president zou worden. Biden had het over de kans die Trump in dat geval “waarschijnlijk” zou krijgen om “nóg eens twee rechters voor het Amerikaans Hooggerechtshof voor te dragen”.

Lees meer »

Een smakelijk stukje Antwerpen in New York: chef Johan Halsberghe leert Amerikanen Belgische keuken kennen in Café d‘Anvers

Voor een stukje Antwerpen in de VS moet je in East Harlem, New York, zijn. Topchef Johan Halsberghe opende daar in februari zijn Belgische brasserie Café d‘Anvers. De naam en het interieur zijn een eerbetoon aan de stad waar hij opgroeide. Halsberghe veroverde eerder al de Amerikaanse harten met chocomousse, en hoopt hen nu ook te doen warmlopen voor klassieke

Lees meer »