Lo-Reninge klaar voor EK voetbal: wedstrijden Rode Duivels straks op groot scherm in De Concorde, zomerbar De Voart én woonzorgcentrum Zilvervogel

Wie de EK-matchen van de Rode Duivels op groot scherm wil volgen, heeft in Lo-Reninge keuze genoeg. De Gezinsbond Pollinkhove tovert naar aanleiding van het EK voetbal ontmoetingscentrum Concorde om tot een ware voetbaltempel. Ook in zomerbar De Voart langs de Lovaart zijn alle EK-matchen te zien. En in woonzorgcentrum Zilvervogel in Reninge worden dan weer twee wedstrijden van de Rode Duivels uitgezonden. Daar staat zelfs een speciaal menu op het programma.

De Gezinsbond is niet aan haar proefstuk toe. Ook de matchen van de Rode Duivels op het WK 2014, het EK 2016 en het WK 2018 zonden ze uit.

“Het WK in 2018 was prachtig”, herinnert Katrien Cailliau van de Gezinsbond zich nog. “De zaal kleurde volledig rood en de ambiance zat er helemaal in. De Concorde was als het ware een voetbaltempel. Vandaar dat we dit jaar beslist hebben om ook het EK op groot scherm te vertonen”, klinkt het.

Uitdagingen

Tijdens het EK in 2016 gingen enkele plaatselijke aanwezigen uitdagingen aan indien de Rode Duivels het EK zouden winnen, zoals te voet naar de grot van de paters in Westvleteren wandelen.

“We hopen dat dit jaar opnieuw enkele mensen of verenigingen op de kar springen en uitdagingen aangaan”, zegt Katrien Cailliau. “We hebben ook heel wat leuke WK-hebbedingetjes kunnen bemachtigen om te verloten onder onze jonge supporters. En we zouden de Gezinsbond niet zijn als we de leden van de Gezinsbond Pollinkhove niet op één of andere manier belonen en daarom bieden wij hen een gratis drankje aan. De zaal wordt alvast omgetoverd in een zwart-, geel- en roodgekleurd stadion. Het zou leuk zijn als ook de supporters hun beste duivelse outfit aantrekken om de Rode Duivels te komen aanmoedigen.”

In woonzorgcentrum Zilvervogel in Reninge worden de groepswedstrijden van de Belgen uitgezonden op maandag 17 juni en woensdag 26 juni. © KVCL

De eerste afspraak is maandag 17 juni om 18 uur voor de wedstrijd België-Slovakije. Daarna volgt België-Roemenië op zaterdag 22 juni om 21 uur en Oekraïne-België op woensdag 26 juni 18 uur.

“De deuren gaan een uur voor de wedstrijd open”, besluit Katrien Cailliau. “Ook alle eventuele wedstrijden van de Rode Duivels na de groepsfase worden uitgezonden.” Hopelijk voor de Gezinsbond haalt de nationale ploeg dus de finale.

Sfeer langs de Lovaart

Voetballiefhebbers zijn ook welkom in zomerbar De Voart aan de Lobrug 1 langs de Lovaart in Pollinkhove. “We zenden de wedstrijden uit op een groot ledscherm”, zeggen Thomas Arnaert en Clara Vandenbroucke.

“De Voart opent speciaal voor het EK voetbal twee weken vroeger dan voorzien”

“Ook de wedstrijden van het EK in 2021 waren hier te volgen. Zelfs voor de WK-machten van de nationale ploeg in november 2022 in Qatar hebben we speciaal kortstondig de deuren van de ‘zomerbar’ geopend. De Voart opent speciaal voor het EK voetbal trouwens twee weken vroeger dan voorzien. Maar we sluiten dan wel in augustus wat eerder.”

Gratis eten en drinken

In woonzorgcentrum Zilvervogel in Reninge laten ze het Europees voetbalkampioenschap ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Daar worden de wedstrijden van de Rode Duivels op maandag 17 juni en woensdag 26 juni om 18 uur uitgezonden in de cafetaria. De toegang is gratis voor de bewoners van het woonzorgcentrum, externen betalen 8 euro. Daarvoor krijgen ze op maandag 17 juni wel gratis frietjes, een frikandel en twee drankjes en op woensdag 26 juni twee drankjes en een braadworst.

Rosie Albers, Christine Raes, Maryan Pillaert, Sabien Wyckaert, Greta Decorte en Hans Decroos en zittend Katrien Cailliau en kinderen Henri, Cyriel en Emile heten iedereen welkom in voetbaltempel de Concorde tijdens de wedstrijden van de nationale ploeg op het EK voetbal. © KVCL

Externen moeten wel vier dagen vooraf inschrijven. Dat kan door te mailen naar [email protected] of op het nummer 057 40 90 94.

The post Lo-Reninge klaar voor EK voetbal: wedstrijden Rode Duivels straks op groot scherm in De Concorde, zomerbar De Voart én woonzorgcentrum Zilvervogel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Natuurhulpcentrum Oudsbergen waarschuwt voor bronstige reebokken op de weg

Het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen waarschuwt mensen, en vooral autobestuurders, voor de start van de paartijd bij de reeën. Tussen half juli en half augustus zijn de mannetjes, of bokken, het hevigst. Ze markeren hun territorium of proberen een eigen territorium te vinden. Heel wat reeën verplaatsen zich dus. Spijtig genoeg geraken de dieren daardoor vaker dan anders betrokken bij verkeersongevallen.

Lees meer »

Parket onderzoekt doodsbedreigingen aan Koerdische man in Gent: “Ze geven me 3 dagen tijd om te verdwijnen”

Het parket in Oost-Vlaanderen onderzoekt doodsbedreigingen aan het adres van een Koerdische man. Hij beweert dat hij in het Turks bedreigd is in de snackbar waar hij werkt. De dreigers zouden hem in verband brengen met de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. Intussen circuleren er beelden op sociale media waarin de man geviseerd wordt. De man ontkent elke betrokkenheid bij de beweging.

Lees meer »

“Karl Vannieuwkerke is me gisteren nog recept komen vragen”: koks Raf en Imke reizen al 6 jaar mee met ‘Vive le vélo’

Het geheime ingrediënt van twintig successeizoenen ‘Vive le vélo’? Dat is de catering. Kok Raf Verstraete (40) en partner Imke Van den Bruel (33) reizen al zes jaar mee in het spoor van de tourtalkshow. Het duo, voor wie geen tv-set geheim is, vertelt over de lievelingskost van Karl Vannieuwkerke, het jaarlijkse feest op 21 juli en hun manier van

Lees meer »

Festival Dranouter start opbouw en lanceert ‘Vier je eigen feestje’ met Dave & Alistair

Nog twee weken en duizenden festivalgangers stromen weer toe in Heuvelland voor de vijftigste editie van Festival Dranouter. De organisatie is ondertussen begonnen aan de opbouw en doet een oproep aan bezoekers om samen met personages Dave & Alistair van straattheaterduo Kartje Kilo om een ‘eigen’ feestje te bouwen.
The post Festival Dranouter start opbouw en lanceert ‘Vier je

Lees meer »

Landbouwer kan koe zelf uit beek bevrijden in Diksmuide

De brandweer van Diksmuide kreeg donderdagochtend een melding binnen van een koe die vastzat in een beek in een grasveld vlak bij de IJzer, tussen Kaaskerke en de IJzerdijk.
The post Landbouwer kan koe zelf uit beek bevrijden in Diksmuide appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chaos in Engeland nadat kinderen met geweld naar opvangcentrum worden gebracht: relschoppers steken bus in brand en duwen politiewagens omver

In Harehills, een gebied dat in de Britse stad Leeds ligt, moest de politie donderdagnamiddag massaal uitrukken. In de stad waren verschillende rellen uitgebroken, nadat twee kinderen met geweld naar een opvangcentrum waren gebracht. Beelden tonen hoe mensen uit woede onder meer met stenen beginnen gooien, vuurwerk afschieten, een dubbeldekker in brand steken en een politiewagen omver duwen. De menigte

Lees meer »