Steeds minder bakkers, maar de broodcultuur is springlevend: “De bakkersscholen zitten vol”

Het aantal bakkerijen België is in tien jaar met bijna een kwart afgenomen. De helft van onze broodproducten kopen we in de supermarkt. Maar dat wil niet zeggen dat we geen belang meer hechten aan brood. Integendeel, er is net een petitie gestart om de Vlaamse broodcultuur te erkennen als immaterieel erfgoed.

 

Meer krantenkoppen in België

EK-sfeer bij de Duivelboys in Vlamertinge

Op maandag 17 juni om 18 uur spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap in Duitsland tegen Slowakije. Wie de wedstrijd graag wil bekijken, samen met andere supporters, moet dan op het Kerkplein in Vlamertinge zijn. Officiële supportersvereniging Vlamertingse Duivelboys belooft opnieuw heel wat sfeer en ambiance.
The post EK-sfeer bij de Duivelboys in Vlamertinge

Lees meer »

G7 roept op tot wereldwijd bestand tijdens Olympische Spelen in Parijs

De zeven vooraanstaande industrielanden van de G7 vragen alle strijdende partijen hun wapens neer te leggen tijdens de Olympische Spelen die deze zomer in Parijs worden gehouden. Aan het eind van de bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders van de Groep van Zeven zei gastvrouw Giorgia Meloni, de Italiaanse premier, dat de hele groep er voorstander van is dat de wapens

Lees meer »

Tomorrowland brengt eigen trilogie van fantasyromans uit

Het dancefestival Tomorrowland breidt uit naar de literaire wereld, met een geplande trilogie van fantasyromans. Het eerste deel, ‘The Great Library of Tomorrow’, verschijnt dit najaar. Tomorrowland belooft er “de unieke magie van het festival in verhaalvorm tot leven te brengen”.

Lees meer »

Vooruit stelt zijn vier Ettelgemse kandidaten voor: “Onze lijst is nu compleet”

Lijsttrekker Gino Dumon en voorzitter Pascal Garmyn stelden de vier kandidaten uit deelgemeente Ettelgem voor die in oktober naar de stem van de kiezer zullen dingen. Naast Tahira Malik, nu schepen, krijgen Eline Vandekerckhove, Lieven Deceuninck en Chelsey Meyers een plaats op de lijst van Vooruit voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Vooruit stelt zijn vier Ettelgemse kandidaten voor: “Onze

Lees meer »