Premier De Croo wordt bij Biden verwacht: “Eerlijk gezegd komt de uitnodiging wat op een slecht moment”

Voor het eerst in 18 jaar trekt een Belgische premier naar Washington voor een onderhoud met de Amerikaanse president. “Als de Amerikaanse president zegt ‘ik wil je zien’, dan zeg je ook niet neen natuurlijk”, zegt Alexander De Croo (Open VLD).

 

Meer krantenkoppen in België

Kampioenenviering bij De Ermitagekaarters

In De Ermitage in de Weststraat in Ingelmunster zijn De Ermitagekaarters bijeengekomen voor een kaarting en teerlingbak, met huldiging van de kampioenen.
The post Kampioenenviering bij De Ermitagekaarters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lampaert knalt naar tijdritzege en leiderstrui in openingsetappe van de Ronde van Zwitserland

Yves Lampaert heeft de openingsproloog van slechts 4,8 kilometer in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De ex-Belgische kampioen tijdrijden stootte João Almeida van de hot seat en gaf zijn plek niet meer af. Stefan Bissegger (tweede) en Ethan Hayter (derde) kwamen tot op drie seconden, maar moesten hun meerdere erkennen in ‘the farmer’s son from Belgium’. Lampaert

Lees meer »

“Beelden maken is voor één keer toegestaan”: wij spraken de elite-ondernemers van het mysterieuze The Secret Society

Foto’s maken of filmen is strikt verboden. Maar voor één keer doet The Secret Society het licht aan en gooien ze de deuren open voor een unieke blik achter de schermen van hun persoonlijke matchmaking-evenement waar de ondernemende elite samenkomt. Het doel van deze ‘blind date’ voor CEO’s en general managers? “Streven naar gedeeld succes, groei en veerkracht voor elk

Lees meer »

Militaire promotie voor Jordaanse kroonprins

Kroonprins Hoessein van Jordanië heeft een nieuwe militaire functie gekregen. Zijn vader, koning Abdullah, heeft hem bevorderd tot majoor. De 29-jarige Hoessein ontving zijn nieuwe strepen donderdag uit handen van de commandant van de 40e pantserbrigade, meldt het Jordaanse persbureau Petra.

Lees meer »

OPROEP. Studeren uw kinderen op een andere manier dan u dat vroeger deed?

Junimaand, blokperiode. Ouders proberen hun kinderen daar zo goed mogelijk in bij te staan. Maar tijden veranderen. Valt het u op dat er minder achter boeken wordt gestudeerd en meer met ‘filmpjes’ op de computer? Zat u altijd in de bibliotheek en blokken uw kinderen liever thuis, of net omgekeerd? Zaten studenten destijds voor televisie en zitten studenten van nu

Lees meer »

Romanie Verhaeghe kampioen met de U19 van Gantoise

Romanie Verhaeghe (16) begon met hockey bij de Koninklijke Hockey Club Brugge. Na zes jaar maakte ze, toen ze in het eerste middelbaar zat, de overstap naar Gantoise. Haar broer Jules deed dat eerder. “Hij ruilde ondertussen de hockeystick voor de koersfiets, maar ik ging destijds naar zijn matchen in Gent kijken. Het was leuk om zien dat het niveau

Lees meer »

Beloningsmachine in De Sam

Met alle leerlingen van de school De Sam in de Nieuwstraat als getuigen werd de belonings-machine voorgesteld en officieel onthuld. Een plechtigheid omkaderd met muziek, dans, toespraken en korte interviews.
The post Beloningsmachine in De Sam appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemengde reacties op werken Gentsesteenweg: “Voor mij geen enkele meerwaarde”

Ondertussen loopt de tweede fase van de werkzaamheden op de Gentsesteenweg tussen Kortrijk en Harelbeke. De reacties van de buurtbewoners zijn gemengd: lopende van “noodzakelijke” werkzaamheden tot het statement dat ze “geen meerwaarde” bieden.
The post Gemengde reacties op werken Gentsesteenweg: “Voor mij geen enkele meerwaarde” appeared first on KW.be.

Lees meer »